Ewelino, ten rok, u mnie, nie jest najlepszy dla narcyzów

, wiele kęp odpoczywa po ubiegłorocznej obfitości kwiatów, ale mam ich sporo, to zawsze jakieś cieszą.

Każdy rozkwitający kwiatuszek, to taki mały cud, ale narcyzy najbardziej mnie kręcą.

Pozbierałam je z całej wsi, wyprosiłam nawet takie, których nie chcieli mi dać, bo "nigdy nie kwitły" , a potem niedowiarki brały ode mnie cebulki, bo "te masz takie ładne"

. Teraz już tych ogródków nie ma, a narcyzy z nich u mnie kwitną i wydają mi się najbardziej cenne, mimo wielu innych kupionych.
Narcyzów nie żrą gryzonie i to też jest ogromny plus dla nich.
Bardzo się cieszę, że zainteresowały i Ciebie, są piękne
Maryniu,

. Tulipany, w te upały, rozkwitały na wyścigi i tak samo przekwitały

, ale jeszcze trochę może dotrwa do maja?
Wiosna rozszalała się kwiatowo i kolorowo

, ale to już końcówka i u mnie będzie spokojnie zielono.
Małgosiu, u mnie tulipany, jak i inne kwiatki, rosną w różnych miejscach, to kwitnienie rozciąga się w czasie.
Soniu, odmianowe zawilce też mnie nie lubią

i chciaż dosadzam namiętnie, to ciągle porażka. Nawet te wielkokwiatowe wybywają z ogrodu. Wyjątkiem są robinsoniana ( te bledsze) i greckie, no i jeszcze kanadyjskie, te to są wprost ekspansywne!
Czas świąteczny spędziłam aktywnie z córką i wnuczką

, a milczenie na forum wymusił mój telefon, bo odmówił posłuszeństwa

. Naprawiony, ale zdjęcia dobrego już nie chce zrobić

i mus będzie go wymienić, a ja tak nie lubię wybierać sprzętu!
Jeszcze jedna noc zimna przed nami i może już spokojnie będziemy cieszyć się ogrodowaniem?
Sangwinaria rozkwitnięta jest piękna, a pełna jeszcze piękniejsza, bo kwiatki trzyma dłużej.
Tak jeszcze pięknie kwitła magnolia Susan przed Świętami.
Taki zawilec chyba mi się uchowa
Ifejon
Tak pięknie kwitła czeremcha
A wczoraj tak było pod czeremchą!
Jej zapach zastępują lilaki
Halszko, bardzo Ci dziękuję

, ale to tylko amatorka, gdzie mi tam do mistrzostwa!
A zdjęcia na razie będą kiepskie, mimo starań z mojej strony

, aż zbiorę się do wymiany telefonu! Złośliwe ustrojstwo, najbardziej utrudnia sfotografowanie narcyzów!
Pięknej niedzieli.