cyma2704- Soniu To prawda róża Excelsa zawsze tak zjawiskowo kwitnie.
Jeszcze mam drugą młodszą dużo i pod lasem. Ale też już w tym roku ładniej wygląda.
Ślaz mauretański mam 2 rok. Sam się już wysiał. rośnie dobrze, kwitnie obficie. /nie zauważyłam aby miał mącznika.
A one łapią tego mączniaka ?
Kolorów w ogrodzie teraz jest mnóstwo, kwitną róże, liliowce, lilie, floksy i jeżówki i dalijki też...A i hortensje są coraz ładniejsze.
Dziękuję. Uściski dla wnusi przekaże . Była cały weekend i wczoraj na wieczór już wszyscy się rozjechali. Deko odpoczynku.
A dziękuję . W tym roku troszkę biżuterii ogrodowej przybyło. Te ostatnie dostałam w prezencie.
Boćki mam za sąsiada działką. Z góry widzę ich gniazdo. a codziennie przelatują nad moim ogrodem albo lądują sobie w pobliżu stawu tam sobie chodzą.
Oj chciało by się, chciało tego czasu dużo, dużo na przyjemne ogrodowanie.
Dziś tylko część winorośli przycięłam i trochę zielska wydarłam.
Pozdrawiam i dobrego czasu w ogrodzie i tobie życzę
Liliowcowy czas
plocczanka- Lucynko Kochana ja też ostatnio mało zakładałam na forum . Jak już to do siebie. A do innych zabrakło czasu. Mam nadzieję, że juz ze zdrówkiem u ciebie ok ?
Oj roślin jest już dużo, kolorów teraz mnóstwo.
A dziękuję. A wiesz, ja bardzo lubię robić roślinkom zdjęcia. Bocianie gniazdo mam blisko, to przysiadają i na moim dachu i na sąsiada i na mojej działce dalej wybiegi też sobie lubią robić.
Róze jeszcze pięknie kwitną. Liliowców też już dużo kwitnie. Ale jeszcze nie wszystkie. Także jest co podziwiać, Przyjemne te codzienne obchody ogrodu i patrzeć ,że nowe kwiaty rozkwitły.
Juki wywaliłam pod las, bo w rabacie lilicowej za dużo połacia zagarniały. A tam ziemia uboższa, inna i bardziej sucho. Ale niech tam będą. /jedna mi w tym roku zakwitła. I ok.
Maki w różnych miejscach już są i kwitną. A więcej już jest w zielonych makówkach.
Pozdrawiam serdecznie i dużo zdrówczka życzę

Nn. Może ktoś rozpoznaje tą róże ??