cyma2704- Soniu Bardzo ci dziękuję. Magnolia Ann jest krzaczkowata ale zawsze pięknie i obficie kwitnie. Cieszę się, ze zniosła 3 lata temu przesadzanie.
Sasanki mam 2. Ta biała jest jakoś ładniejsza większa. A ja fioletowa taka sobie.
Klon Beni Maiko jeszcze tą czerwienią długo poczaruje w ogrodzie. Uwielbiam go.
Przez odkład gałązki pozyskałam nowa sadzonkę.
Tą różyczkę podlewałam i tak trzymałam na parapecie i tak sobie rośnie i zakwitła nawet powtórnie. To fajnie, że u ciebie tyle lat jest taka różyczka. Może i u mnie się zaogrodowi
Na kwiaty Kanzan będę z niecierpliwością czekać do przyszłego roku.
Świecznice bardzo mi się podobały. Jeszcze jej nie miałam. Na razie stoi w doniczce nie wiem gdzie ją posadzę. Cienia dużego dla nie nie mam.
Z ozdób ogrodowych też się cieszę .
Wczoraj trochę w końcu posiałam z córcią ( przyjechała na weekend ) w warzywniku.
Dziękuję i pozdrawiam serdecznie
Florian Silesia O dziękuję. Cieszę sie, ze mam w tym roku w końcu ładne pierwiosnki.
Epimedium przesadzane nawet już ładnie wygląda. Tearz zdobi bardziej z liści.
halinkab - Halinko Dziękuję bardzo
Jeszcze wiśni Kanzan nie miałam. To ją mam. W tym roku bez kwiatów. może na przyszły rok pokaże ?
A rajską jabłoń mam już z 10 lat.
Locutus _ LOKI O tak tak nowe zakupy, nowe roślinki cieszą najbardziej.
Czasami myślę, że ogrodnicy to jak dzieci cieszą sie z roślin jak dzieci z zabawek
any57- Andrzeju Dziękuję. To mamy inne odmiany epimedium i możemy podziwiać wzajemnie u siebie.
Czarny bez odchorował ubiegłoroczne przesadzanie. Ale jest i rośnie , to najważniejsze.

Klon crimson sentry jest też piękny.. Mój 2 razy już był przesadzany. Mam nadzieję ,że w tym roku już się rozroście ładnie.

modrak sercolistny

Floksiki w tym roku liche...A jeden kolor mi wypadł.