Ja mam do tyłu, zielsko w rabatach jest ale czasu na wyplewienie nie ma jeszcze. Przesadzałam sporo roślin.
Koszenie trawy nam wczoraj nie wyszło. coś ze świecą i może jutro się uda.
W warzywniku jeszcze masę pracy. oj oj..
Dopiero ma posiana rzodkiewkę ,sałatę i koperek . Ale dalie i mieczyki posadzone wszystkie.
Kilka lilii nowych dokupiłam. dynie i cukinia posiane.
Oj,, pomalutku coś dalej będę robić.
Ale w piętek miałam kolejną zbiorą wystawę. W tym moich nowych obrazów.
cyma2704- Soniu Już teraz będę częściej. W piątek miałam kolejną wystawę malarską, zbiorową w tym i moich nowych.
Już teraz będę wolniejsza. Następny mam po 20 maja. Dziękuję ci bardzo za słowa wsparcia.
Te białe narcyzy chcę rozsadzić i przesadzić. Może nie sprzeciwią się temu i dalej będą w moim ogrodzie. inne poprzepadały .
Kannę trzymam na dworze . Już trochę zielenieje. Ale jak będzie zimno to ją jeszcze schowam.
Magnolia Ann cudnie kwitnie, przeżyła przesadzanie , odchorowała i pięknie kwitnie.
A kupiłam ją tylko dlatego, że to moja imienniczka i nie rośnie jak drzewo. Ale jak krzew.
W tym roku bardzo szybko ta moja magnolia zakwitła. I zaraz przekwitnie.

Locutus- LOKI To bardzo się cieszę ,że moje obrazy ci sie podobają. A wiesz jeden już poszedł i do Francji. i do Szkocji.
A większość w Polsce.
Ale ogrodowo wiosnę w tym roku mamy wcześniejszą i piękniejszą. dzis znowu dzień ciepły jak w maju. ale niedziela, to trochę odpoczęłam.
Wczoraj do bólu kręgosłupa i ręki ...

Igala- Iguś Oj Iguś dokładnie tak z bólem nadgarstka ale pomału działam. Mąż mi trochę co może pomaga. Zwłaszcza dużo przesadzę roślin wymyśliłam i inne przejście do dalszego ogrodu. No dokładnie, niesamowita Kanna. Inne nic jeszcze nie wypuszczają, a ta do życia się wyrwała.
Narcyze już przekwitły. Pierwiosnki dostałam w ubiegłym roku od siostry małe sadzonki i różne. I w kocu mam. A tak co kupiłam to przepadły.
Już więcej w sklepie nie kupuję. tak samo i z narcyzami.
Magnolia Ann trochę pachnie. ale jest cudna, krzaczkowata. taką chciałam. Wówczas ogród był mniejszy. Jak go powiększyliśmy nawet kilkuletnia zniosła przesadzanie. Odchorowała i kwitnie już teraz pięknie.
Piwonie już mam spore. Twoje chyba też podrosły. Ciepło ostatnio było, to wszystko pcha do się go góry. Wcześniej niz w poprzednich latach. Hosty mnie zadziwiają w tym roku. Ale oprócz tych w liściorach sporo jeszcze jest kłach.
Cesarzowa już imponuje

to nie maj , to kwiecień

konwalie w tym roku też nie będą majowe ale kwietniowe

marpa- Maryniu A dziękuję. /wiosna w tym roku wcześniejsza ale cudna. /teraz wprawdzie od jutra idą chłodne dni.
Oby tylko przymrozków nie było. Tak dużo roślin kwitnie, tak dużo roślin rozwiniętych.
A prac ogrodowych też dużo jeszcze do ogarnięcia. A może tylko ja się nie wyrabiam ?
plocczanka- Lucynko Moja Fioletowa sasanka się odnalazła. Właśnie sobie kwitnie. A czerwoną kiedyś miałam tylko jeden sezon.
Pierwiosnki w końcu mam piękne. Wiem, wiem ,że je lubisz i masz ich mnóstwo odmian.
Narcyzki jedne tylko takie urodzajne. agnolia już w pełni kwitnienia. Nawet może zaczyna przekwitać po pojedyncze płatki snują się na trawniku.
Ręka coraz lepiej ale jescze przy pewnych ruchach boli dośc sporo. uważam ile się da Ale popracować w ogrodzie też mus.
dziękuje i ja życzę dobrego tygodnia

Świdośliwa

neferet- Moniko Mongolia kwitnie cudnie. Pierwiosnki też w tym roku w końcu mam ładne.
Trochę roszad między nimi zrobiłam i przesadziłam sobie .
Tak kolejna wystawa za mną. Następna po 20 maja. Oj tak to cudne wyjątkowe chwile.
Fajnie, że i ty chodzisz na wernisaże. To wspaniały czas i dla artystów i dla odwiedzających wystawę.

Cudna kwietniowa wiosna

any57- Andrzeju Wiosna. wiosna. Staram się ile mogę oszczędzać tą rękę. Pracuje po trochę.
A i tak zawsze do jakiegoś bólu i stop. Mąż co może i ile może to pomaga. Trochę do tyłu jestem a le dam radę.
Dziękuję za dobre słowa.

Kolejka wystawa sie udała. Następna po 20 maja. to już z ogrodem się ogarnę.
Magnolie póki co mam tą jedną.
Klon palmowy szaleje , czaruje czerwienią

Wstawiłaś za duże zdjęcia, poprawiłam. Przypominam.

Pisząc co kilka minut, korzystamy z edycji postu(kredka w prawym górnym rogu postu). Połączyłam. Iwona