Witajcie!
Przed kilkoma minutami odjechał ostatni gość.
Na działce nie byłam od soboty, ale nawet mi nie żal, bo pogoda od wtorku
pod zdechłym Azorkiem. A dzisiaj przyjechała ostatnia przesyłka, tym razem z zapasem lilii. Bardzo się cieszę, ponieważ na działce pokazało się ich zaledwie sześć.
Bardzo bym chciała już jutro je wsadzić, jednak wszystko zależy od pogody. Jeśli będzie taka jak dzisiaj, to powstrzymam się z sadzeniem.
Pomidorki pięknie rosną, pikowane kwiatki też, tylko wysiane gazanie słabo wschodzą. Muszę wysiać je ponownie.
Marysiu - dziękuję, Kochana, za życzenia i wszystkie ciepłe słowa pod adresem moich kwiatków.

Jestem pewna, że Tobie również święta upłynęły we wspaniałej rodzinnej atmosferze.
Przylaszczki i u mnie nie chciały się zadomowić i dopiero te niebieskie zaaklimatyzowały się i kwitną, a przyjechały od Halszki (jarha). Widać, że z serca darowane.
Natomiast sasanki trzymają się tylko te, które już od kilku lat rosną w tym samym miejscu.

Sadzone w innych miejscach przepadły.
Pozdrawiam wzajemnie.
Soniu - właśnie zaczynam odpoczywać,

choć wolałabym w ruchu na działce, tylko ta pogoda....
Tak sobie rozplanowałam świąteczne przygotowania, by w sobotę już świętować, dzięki czemu mogłam wykorzystać fantastyczną pogodę.
Dziękuję za pochwałę mojego kwiecia i cieplutko pozdrawiam.
Moniczko - tak sobie rozłożyłam robotę, by w sobotę już świętować, dzięki czemu skorzystałam z cudownej pogody i odwiedziłam działeczkę.
Najgorszą robotę, tj. cięcie róż mam już za sobą.

Przycięłam je, gdy tylko forsycja rozwinęła pąki.
O muzę dla mnie zadbał syn, dzięki któremu dysponuję nagraniami na różne okazje, ale dziękuję za dobre serduszko.
Pozdrawiam cieplutko.

Ułudka wiosenna lubi mieć mokre nóżki, a jakoś słabo kwitnie.
Halszko - powiem tak: wszystkie ząbkowane pierwiosnki mam z własnego wysiewu, ale siałam tylko niebieskie, różowe i białe, a one się wzajemnie pozapylały i stworzyły kilka nowych kolorów kwiecia.
Pięknie dziękuję za tyle miłych słów pod adresem moich kwiatuszków oraz za ciepłe życzenia.

Pozdrawiam cieplutko.