U mnie nad ranem również przymrozek, bo przed godz.6 na 2 m był -1 st.C. Pierwsze skrobanie szyb w sezonie.
W Radiu Wrocław o 6 rano mówili, że w weekend ocieplenie i ponad +20. Nie uwierzyłem, bo przecież dopiero portale zapowiadały zimno, deszczowo- śniegowo. No to spojrzałem na portal jeden, a tam rzeczywiście zmiany.
Tydzień zaczął się spadkami temperatur nad ranem do 0 C i raczej słonecznie. Im bliżej weekendu tym cieplej i bardziej wilgotno. Obecnie od wczoraj pada niemal ciągle ale jest ciepło 7-11 C, mgła taka, że końca ogrodu nie widać
U mnie ostatnie noce ciepłe między +13 a +15 st. C. Wczoraj była piękna, słoneczna sobota z temperaturą +22 st.C (identycznie o tej porze roku było rok i dwa lata temu jak pamiętam). Nad Sudetami sunęły piękne chmury fenowe, ciepłego wiatru sudeckiego. Od nocy już pada. To dobrze, bo sadzę drzewa owocowe.
Pogratulować papryczki! Niestety na mojej działce ziąb nocny ( prawie zero) wlazł już w połowie września i ściął co tylko mógł. A teraz lejba co drugi dzień i temperatury w nocy koło 5-6 stopni. W dzień jak słońce wyjdzie to nawet przyjemnie. Dzisiaj cały dzień lało.