Witam Was serdecznie

Jeszcze takiego pięknego września nie pamiętam. Cieszmy się więc nim, a potem, mam nadzieję równie pięknym październikiem.
Sonia Trawy o tej porze roku królują. Co roku coś nowego wypatrzę i upycham w ogrodzie. W tym roku pięknie zakwitł Polonus, cudna trawa, a której jeszcze nie zdążyłam pstryknąć foci.
Wieniec obfitości znalazłam w Skierniewicach. Co roku mają Święto Kwiatów, więc przy okazji wyjazdu weekendowego zahaczyliśmy o to miejsce. I myślę, że już co roku tam zajrzę, bo warto.
Zimowity znalazłam w Arkadii, w pięknym parku. Jadąc ze Skierniewic zajechaliśmy tam na mały spacer. Piękne miejsce.
Jasio i Kuba wycałowani. Jasio zdobywa swoje pierwsze szlify w żłobku, a Kubuniu to już drugoklasista.
Pozdrawiam
Ewa Dziękuję za odwiedziny i tyle ciepłych słów. To miód na serce ogrodniczki

Róże u mnie na pierwszym miejscu zawsze. Coraz mniej miejsca, coraz mniej pomysłów na rozciąganie rabat, na których mogłabym je posadzić. W tym sezonie nabyłam aż....2 nowe róże. Jedna z nich to Ohara, jakaś nowość. A druga to Grande Amore o pięknych, czerwonych kwiatach. Posadziłam też kilka róż wyhodowanych z patyka

.To moje nowe hobby.
Aguś Świecznica została posadzona chyba w miejscu, które jej służy. Ma słoneczko wschodnie i zachodnie, nóżki w miarę wilgotne i trochę nawozu wiosną. Warto na nią czekać całe lato, bo zakwita pod koniec sierpnia, ale pachnie tak mocno, że spacerując po ogrodzie z daleka czuć tą cudowną woń poziomek pomieszanych z bzem i konwalią
Wieniec obfitości znalazłam w Skierniewicach podczas obchodów Święta Kwiatów, bardzo fajna i zorganizowana z rozmachem impreza.
Nasionka zachowam dla Pelasi
A co ja mam zapakowane??? Nie wiem Aguś co widzisz?