Taka zachwycająca dalia mi zakwitła z karpy gratisowej od Pana Stanisława. Bordowe płatki z białymi kreseczkami, od spodu jasne płatki. Duża, wspaniała dalia, tylko odmiany nie znam. Pozdrawiam
Prawdziwa nazwa tej odm. to 'Nati' (nie 'Hania'', która jest czerwona). Obydwie od Legutki, stąd pomyłka. https://images91.fotosik.pl/683/21e1bbf694eb7ac6med.jpg. Karolambo, 610v czerwona kaktusowa dalia to 'Berger's Record'. Miałem tę samą pomyłkę.
U Mistrza w ciągu dziesięciu dni niesamowita zmiana - prawdziwa eksplozja kwiatów:
Florianie bardzo dziękuję za podpowiedz co do odmiany.
Pole u Pana Stanisława cudne, mam nadzieję, że za tydzień będę to oglądać na żywo, że zdążę przed przymrozkami....
Ciekawa kontynuacja piękności daliowych - Cafe Royal i Hapet Elegance podobają mi się najbardziej. Natomiast w kwestii Hallo There to odkąd użyczyłam "kawałek" Stanisławowi u mnie się obraziła i wyszła na zawsze... Jednak sprawdza się przysłowie "Dobry zwyczaj nie pożyczaj - (tfu!) - nie użyczaj!"). Mam nadzieję, że kiedyś do mnie wróci, bo atrakcyjna jest...
Przeurocze krągłości! Uwielbiam, ale większości z pokazanych nie mam w swojej kolekcji...
Hollyhill Confetti, Cornel Bronze i Blyton Romance muszą się u mnie znaleźć!
Alpen Paulina
Smarty
Cafe au Late
Clareview Magic
Islander
Hollyhill Pink Cadillac
Nonette
Manor Jayne
Grand Finale
Labyrinth
Labyrinth Twotone
nn