Zakątki na Dębowym 4

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Zakątki na Dębowym 4

Post »

JAKUCH- Jadziu Dębolistna rośnie bardzo ładnie szybko. Z własnego odkładu już nową sadzonkę zrobiłam i posadziłam w dalszej części o grodu. Za 7 lat będzie taka wielka jak ta przy domku. ;:173
Ooj szkoda, że twoje naparstnice skapią w kwitnieniu. U mnie kilka kwitnie. Biała zaczyna już przekwitać.
A ja też cieszę się z każdego kwiatka. Swoje roślinki to największa radość. U mnie nieśmiało pojedynczymi kwiatkami dopiero 2 floksy zaczynają kwitnienia. pokazują kwiaty.
Liliowce też nieśmiało zaczynają, oprócz Stelli tylko 1 dopiero rozkwitł. A ty szykujesz się do jakiś zmian rabat ?
Bobka- Bogusiu Dokładnie tak, niby tak blisko ,a tak daleko nam do siebie. ;:306
Czasu jakoś mało na wszystko. Ja nie wyrabiam się na zakrętach. Zielsko wszędzie mi rośnie i nie mam czasu go dobrze wyplewić. W tym tygodniu jeszcze mam plener malarski. :D
dobrze, że nam popadało to nie musimy podlewać. Chwasty i u mnie są. I to wszędzie. Ślimaki też masz ?
Bardzo dziękuję za miłe słowa. I za pochwałę moich zdjęć ogrodowych.
Może w lipcu będę luźniejsza, może ;:306
Dzięki i ja buziaki ślę ;:196

Maruna
Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Locutus _ LOKI Dzięki, może mi ślaz zakwitnie. Chciałabym. A potem aby się już wysiewał.
Aksamitki też mam. Ale w tym roku mi marnie powschodziły. Hmm tobie z dzieciństwem się kojarzą. no każdy widzę ma swoje kwiatki z pięknych wspomnień dzieciństwa.
Ale mi posłodziłeś. No cieszę się , że spodobała ci się moja filaretka ;:333 I maki lekarskie. Rano tam istny brzęk owadów pełno. :D
Powojniki się rozkręcają. Naparstnic kilka mi kwitnie. Ale tylko ta biała była najbardziej wypasiona. ;:173
Kasiu4 Aa dziękuję , dziękuję bardzo za te pochwały. Tak to zdjęcia z góry z sypialni.
Tak wolnej przestrzeni to z tyłu mam dużo. Kilka drzewek mam posadzone. Ale jeszcze małe i mało widoczne z daleka.
Ok, ja też to znam bardzo dobrze, dużo rzeczy wokół mnie, jakieś tyły, chwasty i coś ciągle do tyłu.
Jak kiedyś oprawisz obraz to pokaż. Chętnie zobaczę jaką dostanie ramę. ;:108
Nasiona goździków zbiorę. Tylko mi się przypomnij kiedyś jeszcze,
Dziękuję weekend za szybko zleciał, trochę popieliłam i trochę czas spędzony z rodziną. I urodzinki wnusi.
Obrazek

Obrazek

Obrazek
Obrazek
Kochane hostusie ;:167

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Hosta Risky Business
Obrazek
Blue Angel
Obrazek
Funkia Sum and Substance
Obrazek
June i Agust Moon
Obrazek
Hosta Blue Mammoth
Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

Sto lat i dużo zdrówka dla wnusi przecież dopiero co się urodziła kurcze jak ten czas szybko zasuwa.Anusiu muszę zabrać liliowce z terenu który maja mi zabrać .Wiesz nie wiem kiedy coś zaczną robić, więc powoli się pakuję .Dobrze że jeszcze nie zaczęli to mi się na razie upiekło, ale mam to wciąż z tyłu głowy ;:196
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

ewita44-Ewuniu Dziękuję, dziękuję bardzo. ;:196 Mnie każdy kwiatek cieszy, :D
To nam trochę ogrody deszcz podlał. W s umie fajnie, że Gizelka to taka wielka rośnie. Moja prowadzona przy siatce ma dużo miejsca to niech sie rozrasta i kwitnie. Panstemon dostałam 1 od sąsiadki. Kwitnie mi pierwszy raz. Nie wiem czy się wysiewa.
Dziękuję i tobie dobrego tygodnia życzę. ;:196
jarha- Halszko Letni czerwcowy ogród już w pełnym rozkwicie. cudnie jest z różami. Trzeba się nimi cieszyć, bo nie wszystkie powtarzają kwitnienia. Lilii będzie coraz więcej. ;:167
Hortensja dębolistna sama z siebie rośnie dobrze. Niczym jej nie okrywam, znosi moje wschodnie mrozy bardzo dobrze.
Hmm nawet nie wiem jak kwitnie Wims Red , będę ją podziwiała u ciebie, bo ja jej nie znam.
Dziękuję i tobie dobrego tygodnia życzę. ;:196 U mnie gorąco. ;:3

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Leonardo da Vinci
Obrazek
Gizelka
Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
marta64
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 kwie 2018, o 19:35
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Aniu, to miałaś piękny czas z rodzinką, a przede wszystkim mogłaś nacieszyć się słodką wnusią :tan , a nawet wyprawić jej urodzinki. Faktycznie nie do uwierzenia, że to już dwulatka ;:oj . Niech zdrowo rośnie i spełniają się jej marzenia ;:167 , a myślę, że jednym z nich, są jak najczęstsze odwiedziny pięknego, babcinego ogrodu ;:215 .
Róże kwitną obficie, dołączają lilie i liliowce już za chwileczkę ;:138 .
Twoje hosty mają piękne liście ;:63 , ale też nie chcą być gorsze i pokazują kwiatuszki ;:333 .
Dobrego dnia, Aniu ;:196
Pozdrawiam! Marta
Ogród pod wierzbą 3
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 sty 2009, o 13:13

Post »

Wszystko pięknie u Ciebie Aniu rośnie i śliczniusia wnuczusia ;:167 także! ;:138 ;:138 ;:138

:wit
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
danuta z
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 cze 2011, o 11:58

Post »

Piękny ogród.Host to masz i wszystkie ładne.Podobają mi się Twoje kompozycje.
Dobrze jak ogród jest pod ręką.Prawda?
Miłego dnia.
Awatar użytkownika
Beaby
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lut 2014, o 13:16

Post »

A ja miałabym problem wskazać która roślina u mnie jest najcudniejsza. A Ty tego problemu nie masz mając taki kochany Kwiatuszek u siebie / wnusia ;:167
Pięknie zaprezentowałaś nawet zwykłą jasnotę. ;:215
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

JAKUCH- Jadziu Dziękuję bardzo :) ;:196 Czasleci, tak, tak już wnusia ma 2 latka. a ja przyzwyczaiłam się, że jestem babcią ;:306
O krcze, to ci się porobiło. Czyli teraz ogród będziesz miała mniejszy ?
No to już rozumniem, że masz ćwieka zabitego z tymi roślinami. Ajć, ajć... :roll:
To już same rarytasy tam będą. zresztą już są tam cały czas ;:108 ;:108
marta64- Martusiu Tak, miałam cały weekend z rodzinką. Wesoło, głośno i miło.
Tak nawet tutaj urodzinki na Dębowym były małej Neli.
Ganiała w nim cały czas i to na bosaka. Dobrze, że pogoda dopisała. Dziś już tak gorąco nie było.
Chwasty stoją, rosną czekają mój wolny czas.
Tak teraz jeszcze róże kwitną obficie. Lilie zaczynają a liliowce tuż, tuż. Z dnia na dzień będzie coraz bardziej kolorowo i pięknie :) lie i liliowce już za chwileczkę ;:138
Host sporo jest podziurkowanych przez ślimaki. Z daleka nie widać. Mam niby wysypany ten granulat a one gdzieś sie dostają i sobie ucztują ;:188 ;:192 ;:164
Dziękuję ,i tobie dobrego tygodnia. Dziś taki obraz namalowałam :D
Obrazek

Charlotte
Obrazek
LO
Obrazek
nn
Obrazek

Obrazek

Obrazek
Emilien G.
Obrazek
Bouquet Parfait
Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

marpa- Maryniu Bardzo dziękuję. Czerwiec jest piękny i bardzo bogaty w różne kwitnienia.
Róże kwitną pięknie, lilie i liliowce zaczynają. a i powojniki i cała reszta.

danuta z- Danusiu Dziękuję, dziękuję bardzo. ;:196
Wszyscy mamy piękne ogrody. Lubimy różne rośliny i różne kwiatuchy ;:167
Oj wielka wygoda mieć ogród pod ręką, na co dzień. To nic , że czas mi nie mam czasu aby cokolwiek w nim zrobić, albo chociaż zielsko w locie usunąć. Ogród przy domu na co dzień to inne oddychanie i patrzenie.
Ja już mam swoje miejsce na ziem. A i dzieci moje też uwielbiają tutaj przyjeżdżać i być. :D
Beaby- Beatko Dziękuję. Ja sama lubię różne rośliny i też trudno byłoby mi wybrać tą naj..naj :)
Wnusia słodka ale i charakterna baba z niej już rośnie. Jak coś nie chce to się uprze i koniec. ;:306
Dziękuję. /lubię pokazywać swoje rośliny z jak najlepszej strony ;:173

Moja jedyna stipa. I tak muszę ją przesadzić na pełne słońce. bo tu gdzie rośnie jest trochę przysłonięta przez inne roślinki.
Obrazek
Obrazek
Obrazek
nn
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Wybaczcie , już jutro do was pozaglądam :)
zmykam ;:41
Awatar użytkownika
marta64
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 kwie 2018, o 19:35

Post »

Aniu, na moich hostach, nawet z daleka, widać dziury wyżarte przez ślimaki ;:145 , cwaniury, omijają rozmiękłe granulki, bo te, w deszczach, nie nadążają wysychać, a mokre pewnie nie wabią ślimaków ;:14 . Taki wniosek wysnułam, bo wysypałam już kilogramy granulek szarych i niebieskich, a ślimaków mnóstwo ;:145 .
Piękne widoki w Twoim ogrodzie ;:138 , a jakie mnóstwo ślicznych róż ;:oj
Uroczych maków widzę całe poletko ;:215 , mocno zapączkowane hortensje, a krzew dębolistnej imponujący ;:oj .
Anioł na obrazie, zaskoczył mnie kolorem włosów, nawet mam wrażenie, że sam się nad tym zastanawia ;:306 . Do tej pory wyobrażałam sobie anioły, tylko, jak w kolędzie, "z włosy złotymi", a tu zaskoczenie :wink:
Dużo czasu na wszystkie zamierzenia, Aniu ;:196
Pozdrawiam! Marta
Ogród pod wierzbą 3
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Niestety Aniu już od ubiegłego roku wydaję moje roślinki w dobre forumowe zielone łapki .Nie tylko forumowe koleżanki mają moje roślinki także synowa swoim koleżankom wzięła jakieś rośliny. Mieli zacząć od wiosny dobrze ,ze im się jak na razie odwidziało to mogę jeszcze cieszyć się całym ogródkiem .Ten sezon przetrwam nie wiem co będzie dalej . Czy na fotce to karczoch ???? Fajne makowe poletko
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

marta64 _ Martuś Oj ty masz te ślimaki. ;:29
I u nas są te cholernice. Już patrzeć na nie nie mogę.
Też mi zżerają ci się da. W hostach granulat wysypany i w innych ważnych miejscach a i tak mam pogryzione liście i rośliny.
Plaga normalnie. Ja jeszcze turkucie mam. Ech ;:188 ;:188 ;:155
Róże pięknie kwitną. Maki się wysiały. I bziczki maja używanie. Potem ich trochę usunę.
Hortensja Dębolistna coraz piękniejsza. ale miejsca faktycznie potrzebuje.
Hm, anioły jak ludzie mogą mieć różne włosy. Te złote jasne to raczej dziecięce skojarzenia.
Dziękuję, dziękuję bardzo, tego czasu to przydało by się rozmnożyć, namnożyć to wówczas może człowiek wyrabiałby się ? :)
JAKUCH- Jadziu No to masz ciężki orzech do przetrawienia. oj masz z tymi roślinami i ogrodem.
Nie wiem jak sama z tym poradziłabym sobie.
Ale dobrze,że w dobre ręce oddajesz roślinki. Ludzie będą na nie patrzeć i myśleć o darczyńcach. ;:108 ;:108
Tak jak i ja ;:167 ;:196

Obrazek

Obrazek
Przetaczniki
Obrazek
Panstemon

Obrazek

Obrazek
Obrazek

Obrazek

Obrazek
Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Kiedyś miałam Penstemona ,ale nie przeżył cóż zresztą czego ja nie miałam :;230 Piękne widoki nam serwujesz Aniu a janioł śliczny ;:196 No nie mam lekko wciąż coś kombinuję ale słabo mi to wychodzi ,ale dam radę ;:196
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

JAKUCH- JADZIU Może mój panstemon przeżyje i będzie w moim ogrodzie.
Wierze w to , że dasz radę :) ;:196

Obrazek

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Obrazek
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Obrazek