Florian Silesia Perukowiec  już  spory, ma  kilka lat. Bardzo  go lubię.  

Nie  doradzę  w  tej  kwestii rozmnażania.Bo  na  tym  się  nie znam. Nie  próbowałam ukorzeniać krzewów. Jak  coś mi się  podoba  to  kupuje  krzaczek.  
 Karo,Danuta z- Danusiu  ;JAKUCH-Jadziu

Karo,Danuta z- Danusiu  ;JAKUCH-Jadziu   Witajcie  kochane dziewczyny  

Ja  bardzo  lubię  kolorowo. Lubię  wręcz  kontrastująco. Piwonie  tylko  białe  jedne jeszcze kwitną. Ale  powojnikowych kwitnień  przybywa.
Kocimiętka  w  tym  miejscu  rośnie  dobrze. Po kwitnieniu zechcę ją  podzielić i  rozmnożyć. Chyba  to  dobry pomysł ??  
Wystawę  już  miałam  w  swoim  domu  kultury gdzie pracuję. A teraz  więcej  osób  mogło  zobaczyć je na jarmarku.
No  cóz  sprzedałam  na jarmarku  tylko 1  obraz  

Chciałoby się  więcej. ale  też  ja  tam nie miałam czasu  stać, bo  całą  imprezę  w sumie to  byłam w  pracy i musiałam  robić  zdjęcia z imprezy.  
Dziękuję  bardzo  za wszystkie  komplementy  

To wszystko jest budujące i motywujące. 
Tak lubię  kobiety  malować. Teraz  3  damy  maluję. ale nie  wiem kiedy skończę , bo czasu na wszystko  co chciałoby się  mało.
Anioły  też  bardzo lubię  malować.
A  te co były  robione  na  jarmarku  nie  są  z  gipsu   tylko ...hmm..nie  wiem  z czego, lekkie jakby  tworzone  z plastiku, są  lekkie.
 2 drzewka  już mi poszły. .Tabletki w  różne  miejsca kopczykowe  powkładałam. Jak  dalej będzie  to  zobaczymy. Oby  sobie gdzieś poszedł. 
Dziękuję,  dziękuję  za wszystko    
 Locutus-LOKI

Locutus-LOKI  Oj  do  pielenia  to  zawsze ciężko się  zabrać. Ale   wypielone  rabaty czy warzywnik cieszy. Ale ta czynność  to niekończąca się rzecz. To  tak  zwany nasz  areobik.  

No  no,  to  sporo  podlewasz. Ja  sporadycznie. O  fiu,  fiu  to  ci  się  narobiło. Mam  nadzieję ,że ze  stopą ok ? A  jakieś  ważne  wybory  teraz u  ciebie były ? Dziękuję  bardzo  za miłe  słowa  pod  adresem  moich obrazów.  

Dziękuję i  ja  pozdrawiam  
 plocczanka-Lucynko

plocczanka-Lucynko    WAW! Ale  miłe  słowa. Bardzo  dziękuje  

Piwonie  powoli  odchodzą. róze się  rozkręciły. Jedną na pniu wiatr mi 3/ 4 wyłamał.Duża korona była pełna kwiatów. I  poszła.dobrze,że nie cała. Może odbuduje się ? Powojniki też sie rozkręcaja w kwitnieniach. To wszystko cieszy. A dzisiaj  jeszcz fundnęłam  sobie biała  pełną jeżówkę. I już  kwitnącą.  

Nie mogłam  się jej oprzeć. 

Hmm nie wszędzie mam uporządkowany ogród.I nie wszędzie na rabatach mi się  podoba. ale  jest nad czym pracować. 
  Iwonko1 Moja mądra kobitko, bardzo  dziękuję  za te wszystkie informacje , rady o złotnicy. nigdy wcześniej nie miałam tej roślinki. 
To  cenne wiadomości. będę na te nasiennikowe kuleczki patrzeć. 
Oj  to  tylko taka  wystawa lokalna. 
Oj  ten karczownik  zalazł za skórę  

Mam  taką  nadzieję, że uda nam się  go wykurzyć.
Kwitną  lilie  

Uwielbiam ten czas w ogrodzie  gdy kwitną  róże  

Gizelka

Tu LO z Gizelką w  tle

różą Louise Odier

NN

Augusta Luisa 

róża charlotte