Kolejna Storczykomaniaczka:)

ODPOWIEDZ
Blue Monkey
500p
500p
Od: 31 gru 2008, o 20:04

Post »

Asiu gratuluję zakończenia sesji ale radzę Ci zaczekać z nagrodą jeszcze troszkę-20 lutego w BUWie bedzie wystawa :D Storczyk jest leniwy tak samo jak jego właścicielka :wink: ale Kasiu wiesz, nie chodzi o tempo tylko o to że 2 płatki sie rozchylają a trzeci ani drgnie :( martwie sie czy nie usechł czasem :/
no i (nie)dziękuję Dziewczyny-mam nadzieję że pójdzie mi to lepiej niż Falkowi kwitnięcie :lol:
Awatar użytkownika
Jeanne
1000p
1000p
Od: 21 gru 2007, o 16:08
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Myślę właśnie o tej wystawie, akurat w piątki mam zajęcia blisko BUWu to sobie skoczę zaraz po, mam nadzieję że jeszcze będzie wybór (a zwłaszcza po głowie mi chodzi Mini Mark.... :lol: )
Pozdrawiam, Asia
Moje storczyki
Blue Monkey
500p
500p

Post »

Też się wybieram na tą wystawę :) w piątek będę miała wolne więc może nawet z samego rana :D Marzy mi się seledynowo-cytrynowy falek z bordową albo fioletową warżką :)
a to postępy mojego Falusia :)
Obrazek Obrazek
Drugi ocalały pączuś pozazdrościł pierwszemu i ruszył do akcji :) rośnie jakoś dziwnie, jest skierowany totalnie w dół ale dzielnie zaczyna rozchylać płatki :) Obrazek
Awatar użytkownika
Jolusia
1000p
1000p
Od: 25 gru 2008, o 19:34
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Piekne zdjecia i paczus taki slodki. Fotografuj dalej , juz z ciekawosci sie nie moge doczekac. ;:80
Pozdrawiam Jolanta
Storczyki Jolanty

:wit
Awatar użytkownika
śnieżka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 wrz 2007, o 12:53

Post »

Ciekawa jestem co u pączusiów?
Awatar użytkownika
Jeanne
1000p
1000p
Od: 21 gru 2007, o 16:08

Post »

A widzisz, powooooolutku ale się otwierają :wink: super zdjęcia :!:
Pozdrawiam, Asia
Moje storczyki
Awatar użytkownika
kasicqa
200p
200p
Od: 1 gru 2008, o 17:35

Post »

a ja jaką miałam niespodziankę gdy wróciłam do domu po weekendzie :D trzeci pączek prosiaczka PRAWIE się otworzył. ale byłam zdziwiona :shock: prawie bo ostatni listek nie chce się podnieść, przez noc nic sie nie zmieniło, ale tak już jest z pączkami. jak sama zauważyłam niektóre ekspresowo w ciągu jednego dnia się otworza a niektóre potrzebują kilku. tak więc pozostały mi do otwarcia 3 pączki. aż się dziwię że nie pomarzły czy po prostu nie przechorowały zmiany miejsca. i zauważyłam że zmieniają kolorek tak jakby szykowały sie do otwarcia za jakiś czas, pokazują sie na nich te prążki ale o dziwo :shock: robi się to od strony lampki :!: z drugiej strony są ciemniejsze
Blue Monkey
500p
500p

Post »

Kasicqa miło że wpadłaś :) Ale sympatyczna Cię niespodzianka spotkała, oby takich jak najwięcej :) Ciekawe z tym kolorem pączków, może to jest potwierdzenie Twojej teorii na temat lampki? :) Mam nadzieję że wszystkie Ci się rozwiną szybko i zdrowo :)
Moje 2 pączusie powolutku chyba dążą we właściwym kierunku, chociaż jeśli chodzi o kierunki to zwłaszcza jeden z nich jest skierowany w dziwną stronę :shock: Tak wygląda cały pęd a na nim słynne pączki: Obrazek
to zbliżenie na oba pączki od przodu-zwróćcie uwagę na lewy:Obrazek
widok od dołu:Obrazek
i jeszcze z profilu na postępy większego pączusia:Obrazek
Awatar użytkownika
Anusska
1000p
1000p
Od: 10 paź 2008, o 15:59

Post »

Bardzo ciekawie się obserwuje takie rosnące pączki, szczególnie, jak się otwierają :wink: Coś mi się zdaje, że ten większy jest do góry nogami - chyba między górnymi płatkami widać warżkę... :lol:
Blue Monkey
500p
500p

Post »

Też mi się tak wydawało :lol: dzięki Anusska za bardziej fachowe potwierdzenie moich podejrzen :)
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Anusska
1000p
1000p
Od: 10 paź 2008, o 15:59

Post »

Czy ja wiem czy takie fachowe... :roll: Po prostu płatki są z tyłu zwykle jednolitego koloru, a warżka, ma czasami takie "coś" :wink:
Awatar użytkownika
pikasia
100p
100p
Od: 5 wrz 2007, o 23:09

Post »

Anusska pisze:Bardzo ciekawie się obserwuje takie rosnące pączki, szczególnie, jak się otwierają :wink: Coś mi się zdaje, że ten większy jest do góry nogami - chyba między górnymi płatkami widać warżkę... :lol:
Zgadzam się z Anią na razie warżka jest na górze. Kwiaty storczyków skręcają się w trakcie swojego rozwoju, tak że w końcowym efekcie warżka zajmuje dolną pozycję. Ale bywają anomalie. Moim falkom też się czasem to przytrafia - zwłaszcza na końcach pędów. Ale ciekawie to wygląda :D
Basiu bardzo fajna fotorelacja. Wiedziałam, że pączucie Cię nie zawiodą :wink:
Pozdrawiam
Kasia

moje storczyki
Awatar użytkownika
Agita
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 lis 2008, o 15:22

Post »

Tak jest, lewy jest ok, to prawy zrobił fikołka ;)

A moje dwa ostatnie pączki na jednym z nowszych falków "zamarły" w stanie "pękających balonów" i chyba już się nie otworzą... Od 3 dni mają minimalne pęknięcie i nic się nie posuwa... :(

Dziś im trochę "pomogłam" się rozkleić na złączeniu, zobaczymy czy to pomoże, ale ciii... nikt nie słyszał... ;)
Pozdrawiam, Agnieszka
Storczyki cz. I ; Storczyki cz. II ; Tu inne zielone
"Nie ma jednej prawdy, jeśli rzetelnie obserwuje się człowieka" Z. Zapasiewicz
Blue Monkey
500p
500p

Post »

Jak miło że wpadłyście :) Fajnie jak ktoś te moje zdjęcia ogląda :)
Też mi się wydaje że zrobił fikołka :lol: bo ten pojedynczy, jeden z 3 zewnetrznych powinien byc na górze a jest na dole :lol: co do kolorów to moj Falkowski już tak ma że płatki z tyłu są zielone ale na brzegach wybarwione na kolor troszkę jaśniejszy od koloru "frontowego". Robie te zdjęcia wytrwale ale nie okręcił sie jeszcze ani o jeden stopień więc, o ile sie rozwinie do końca, będzie ciekawy widok :lol: już się nie mogę doczekać :lol: A ten po lewej chyba ma zamiar całkiem w dół się rozwinąć :shock:

Agita jak im pomogłaś? :wink:

Pozdrawiam,
Basia
Blue Monkey
500p
500p

Post »

Witam znowu :)
Muszę się wam pochwalić :D poszłam wczoraj oddać książi do biblioteki. Po drodze była kwiaciarnia MDM (na pl. Konstytucji) więc zaciągnęłam tam koleżankę, która mi towarzyszyła. A tam CUDA. białe miniaturki Phal. Sliiiiiiiiiiiiiiiiiiczneeeeeeeeeee. Jak na miniaturki miały całkiem duże kwiaty z żółtymi warżkami z czerwoną kropeczka w środku. I były też takie jakby pół-miniaturki, różowo-fioletowe z małaymi kwiatuszkami. Urocze :roll: tak urocze, że moja koleżanka króra nie lubi roślinek kupiła sobie jednego :D :lol: hihihi moja pierwsza zarażona :D A potem w kwiaciarni na Nowym Świecie widziałam już nie miniaturki ale po prostu MIKRO-storczyki z pędzikami wysokości palca wskazującego. Ale się musiałam powstrzymywać! Wyszłam z tej walki zwycięsko czego coraz bardziej żałuję :wink:
a mój Falek postanowił ujawnić swoją tajemnicę:
widok z wczoraj: Obrazek
i z dzisiaj: Obrazek Obrazek
fikołek ;:1
ODPOWIEDZ

Wróć do „Moje storczyki !”