Witajcie kochani  
 bejka1970

bejka1970  Bardzo  ci dziękuję za  te  wszystkie  miłe słowa. Dodatki  w ogrodzie  też  bardzo lubię.
 Muszę  część odnowić, pomalować ale jeszcze mi  na to czasu brakuje. 

Oj  ta  nasz kotka  to  faktycznie księżniczka.Już  trochę  w  tym roku widzę jest słabsza.w sierpniu będzie miała 13 lat. 
Wiosna  w pełni rozwinięta, kolorowa.Tylko te noce jeszcze jakieś  zimne. 
  slila1-Lidziu  Dziękuję  za miłe  słowa bardzo  za podanie  nazwy.Złotlin ładnie. W  tym roku po raz pierwszy ( mam go 3 czy 4 lata ) jest  tak bardzo ukwiecony 

Wczoraj  siałam  jeszcze raz pietruszkę i marchewkę,  bo mi wcale nie wzeszła 

Potem oczywiście  plewienie warzywnika,  trochę na  rabatach.
.I  wycinanie trawy przy kamieniach.Żmudna  robota.Ae  raz w  sezonie  trzba porządnie  wyciąc,  potem już  lżej to utrzymać. 
Taką  mam  nadzieję,że budki lęgowe  znają  swoich ptasich lokatorów.
Fiona  jak  to kot uwielbia  słoneczko.I korzysta  z takowych okazji:.Jak  zobaczyłam w  sklepie tą  dużą  biedronkę to  od razu pomyślałam,że  będzie  fajna do  ogrodu.Ona  tak  uśmiechnięta,  wesoła. 

Dziękuję  dziękuję,  zawsze  staram  się  coś robić,  tworzyć.Dziś  niedziela,  to  chociaż  po ogrodzie  sobie  połaziłam i  trochę podłam, bo u  mnie  sucho strasznie.
Pozdrawiam  serdecznie  
 plocczanka-Lucynko

plocczanka-Lucynko   Dziękuję  za  te wszystkie  słowa  zrozumienia i otuchy. 
Praca  zawodowa  zajmuje  sporo czasu.A taką mam,że czasami coś  się dzieje  i weekendy( za to dzień wolny  sobie obieram ) Ale lubię  swoją  pracę. 
Wiesz, staram  się na spokojnie  brać, bo inaczej byłoby  ciężko.Trzeba, to trzeba i  z teściową pomieszkać i wszystkie rzeczy  zrobić.Taka  to kolej życia. Oj  to  też  miałaś doświadczenia w  tej  dziedzinie. 
Wczoraj  udało mi się  sporo popracować  w ogrodzie,  co mnie  cieszy. 
Serduszka  żółciutka  wciąż kwitnie.A iryski  już  w  większości przekwitnięte. Nie  mam  innych niskich. Potem kilka  wyższych mam.
Bardzo  ci dziękuję  Za wszystko i pozdrawiam  serdecznie  
 Danusiu z

Danusiu z  Dziękuję. Miejsca  do  zagospodarowania  to  ja  mam  duuużo .ale  trzeba to wszystko planować z  rozsądkiem  aby  potem  na to wszystko mieć  sily i czas na  obronienie i  utrzymanie  w  fajnym stanie. 
Dziękuję  i  tobie  duzo  zdrówka.U mnie  jeszcze deszcz nie padał.Czekam na  niego   z utęsknieniem. 
cyma2704-Soniu   Oj  tak  tak, klonik  już ładnie w  tym roku wygląda.od  tej  zieleni  bardzo kontrastuje i  wygląda  cudnie. 
Fiona uwielbia  słoneczko i puste miejsca  czy  to na korze,  czy  to  gdzieś na  ziemi.
Dziś  przy  obchodach ogrodu sprawdziłam ,że  kilka  młodych  traw od ciebie mi  nie  przeżyło i  jedna  kupiona.Aż mi się  płakać  chciało.  

Dziękuję  za życzenia teraz trzeba  duzo cierpliwości i siły na te moje aktywności  aktywności  też.To mi  bardzo  pomaga w  takim  radośniejszym  zyciu  
 zielonajagoda

zielonajagoda  Bardzo  ci  dziękuję. Każdy  ogród  potrzebuje  sporo siły i czasu na  utrzymanie. Ale  my  to  kochamy, pracować  w nich ,  delektować  się  jego pięknem i każdą  roślinką. 

To  ubogaca nasze życie  i  utrzymuje  naszą  kondycje i psychiczna i  fizyczną.
O masz  3  koty ? Ja  mam jedną kotkę. W  tym roku będzie miała  13 lat. Także  jest  już  sporo z nami.  
Hmm coś mi wyrosło.
Zapomniałam skąd to mam.Czy to kupiłam czy dostałam sadzonkę,,nie wiem.
I nie wiem jak ta roślina się nazywa ??
Jak nie zam rośliny to nie wiem jak rośnie 
Ale liście ma ładne, ciemne, kasztanowe .

Złotokap od sąsiadki zagląda do mnie

To też nie  wiem  co  to  mam ? 

Ta  roślinka  w 3/4  mi  wymarzła. Ale  dobrez,że  część jej została. Może się  odbuduje ? 

Czosnek karatawski  Ivory Queen .Muszę  go  jeszcze  dokupić. 

Inne  czosnki też  zaczynają. 

przetacznika goryczkowaty

W  tym  roku  do klombu do hakonek, kupiłam  trochę inna szałwię. Pani na  rynku  powiedziała mi,że niby ona  zimuje.Trochę nie chce mi się  wierzyć w  to. Ale zobaczymy.