Witajcie kochani
bejka1970 Bardzo ci dziękuję za te wszystkie miłe słowa. Dodatki w ogrodzie też bardzo lubię.
Muszę część odnowić, pomalować ale jeszcze mi na to czasu brakuje.
Oj ta nasz kotka to faktycznie księżniczka.Już trochę w tym roku widzę jest słabsza.w sierpniu będzie miała 13 lat.
Wiosna w pełni rozwinięta, kolorowa.Tylko te noce jeszcze jakieś zimne.
slila1-Lidziu Dziękuję za miłe słowa bardzo za podanie nazwy.Złotlin ładnie. W tym roku po raz pierwszy ( mam go 3 czy 4 lata ) jest tak bardzo ukwiecony
Wczoraj siałam jeszcze raz pietruszkę i marchewkę, bo mi wcale nie wzeszła

Potem oczywiście plewienie warzywnika, trochę na rabatach.
.I wycinanie trawy przy kamieniach.Żmudna robota.Ae raz w sezonie trzba porządnie wyciąc, potem już lżej to utrzymać.
Taką mam nadzieję,że budki lęgowe znają swoich ptasich lokatorów.
Fiona jak to kot uwielbia słoneczko.I korzysta z takowych okazji:.Jak zobaczyłam w sklepie tą dużą biedronkę to od razu pomyślałam,że będzie fajna do ogrodu.Ona tak uśmiechnięta, wesoła.
Dziękuję dziękuję, zawsze staram się coś robić, tworzyć.Dziś niedziela, to chociaż po ogrodzie sobie połaziłam i trochę podłam, bo u mnie sucho strasznie.
Pozdrawiam serdecznie
plocczanka-Lucynko Dziękuję za te wszystkie słowa zrozumienia i otuchy.
Praca zawodowa zajmuje sporo czasu.A taką mam,że czasami coś się dzieje i weekendy( za to dzień wolny sobie obieram ) Ale lubię swoją pracę.
Wiesz, staram się na spokojnie brać, bo inaczej byłoby ciężko.Trzeba, to trzeba i z teściową pomieszkać i wszystkie rzeczy zrobić.Taka to kolej życia. Oj to też miałaś doświadczenia w tej dziedzinie.
Wczoraj udało mi się sporo popracować w ogrodzie, co mnie cieszy.
Serduszka żółciutka wciąż kwitnie.A iryski już w większości przekwitnięte. Nie mam innych niskich. Potem kilka wyższych mam.
Bardzo ci dziękuję Za wszystko i pozdrawiam serdecznie
Danusiu z Dziękuję. Miejsca do zagospodarowania to ja mam duuużo .ale trzeba to wszystko planować z rozsądkiem aby potem na to wszystko mieć sily i czas na obronienie i utrzymanie w fajnym stanie.
Dziękuję i tobie duzo zdrówka.U mnie jeszcze deszcz nie padał.Czekam na niego z utęsknieniem.
cyma2704-Soniu Oj tak tak, klonik już ładnie w tym roku wygląda.od tej zieleni bardzo kontrastuje i wygląda cudnie.
Fiona uwielbia słoneczko i puste miejsca czy to na korze, czy to gdzieś na ziemi.
Dziś przy obchodach ogrodu sprawdziłam ,że kilka młodych traw od ciebie mi nie przeżyło i jedna kupiona.Aż mi się płakać chciało.

Dziękuję za życzenia teraz trzeba duzo cierpliwości i siły na te moje aktywności aktywności też.To mi bardzo pomaga w takim radośniejszym zyciu
zielonajagoda Bardzo ci dziękuję. Każdy ogród potrzebuje sporo siły i czasu na utrzymanie. Ale my to kochamy, pracować w nich , delektować się jego pięknem i każdą roślinką.

To ubogaca nasze życie i utrzymuje naszą kondycje i psychiczna i fizyczną.
O masz 3 koty ? Ja mam jedną kotkę. W tym roku będzie miała 13 lat. Także jest już sporo z nami.
Hmm coś mi wyrosło.
Zapomniałam skąd to mam.Czy to kupiłam czy dostałam sadzonkę,,nie wiem.
I nie wiem jak ta roślina się nazywa ??
Jak nie zam rośliny to nie wiem jak rośnie
Ale liście ma ładne, ciemne, kasztanowe .

Złotokap od sąsiadki zagląda do mnie

To też nie wiem co to mam ?

Ta roślinka w 3/4 mi wymarzła. Ale dobrez,że część jej została. Może się odbuduje ?

Czosnek karatawski Ivory Queen .Muszę go jeszcze dokupić.

Inne czosnki też zaczynają.

przetacznika goryczkowaty

W tym roku do klombu do hakonek, kupiłam trochę inna szałwię. Pani na rynku powiedziała mi,że niby ona zimuje.Trochę nie chce mi się wierzyć w to. Ale zobaczymy.