Karol paulownia na ten moment dobrze się zapowiada, cały przewodnik niemalże przezimował, są już pączki, więc lada moment ponowi wzrost.
Niestety często pogoda jest zaskakująca i występują znacznie niższe temperatury niż w prognozach, tak to już jest mieszkać pośród lasów
Oczko powinno być zrobione do końca przyszłego tygodnia
Witaj Asiu 
paulownie takie łamliwe są, ale moja na pewno będzie cięta i formowana na regularną koronę. Poza tym ona rośnie tuż przy domu, także ograniczenie ma i muszę ją trzymać w ryzach. Boję się tylko o letnie burze, żeby jej nie złamały bo jednak ma dość kruche drewno.
Pelargonie sporo podrosły od poprzednich fotek, jest kilka rozszczepień jeśli chodzi o kolor liści, niebawem je pokażę bo niedługo zostaną sprzedane

Niestety piwonie padły, coś im zaszkodziło wczesną wiosną bo były żywe gdy sprawdzałem a potem okazało się, że kłącza jakby zgniły ... także masa kasy poszła na kompostownik . Dziękuję Ci bardzo za wpis i zapraszam
Wando u mnie jest dokładnie tak samo. Gatunki kwiatów, na które najbardziej czekałem w większości nie wykiełkowały, ale są inne

Piwonie zgniły, ale się nie zniechęcam, będą inne za jakiś czas.
Andrzeju pomidory siane w marcu rosną bez problemów, więc pewnie doczekałeś się już ładnej rozsady
Soniu mimo malutkiego tunelu na rozsady część sprzedam, bo tyle nie potrzebuje a chociaż sie kasa za ziemię i nasiona zwróci .
U mnie nigdy ćmy na bukszpanach nie uświadczyłem i oby tak zostało
Beata niestety piwonie padły poza jedną , ale nie zniechęcam się. Na razie są ważniejsze priorytety, a na piwonie przyjdzie jeszcze czas

Jeśli chodzi o kwitnienie paulowni to bywa z tym różnie. Widziałem okazy, które już w 4 roku kwitły, ale są też takie, które kwitną po 15 latach. Często pąki przemarzają, ponieważ zawiązują się w roku poprzednim i muszą przetrwać całą zimę .
Marta aktualizacja będzie niebawem
Małgosiu po łące została rabata z lawendą i trytomami, ale swoją funkcję spełniła

Niestety piwonie jak i lilie zgniły w tej ziemi... chyba coś z nią było nie tak bo to niemożliwe żeby padło prawie 100 cebul lilii i kilkanaście piwonii.
U mnie arbuzy dopiero kiełkują, nie spieszy mi się z nimi bo pogoda jednak nie dopisuje .
Witaj Ewo 
Siewy w tym roku były mocno ograniczone

Za mały tunel mam na wszystkie moje chciejstwa .
Lenka ja planuję łąkę z wieloletnich gatunków, w porównaniu do łąki, którą miałem rok temu. Będzie koszona dwa razy w roku aby owady mogły skorzystać a rośliny mogły zawiązać nasiona
-- 10 maja 2021, o 22:47 --
Ela polecam drobnocebulowe na rabaty, gdzie będą mogły się rozsiewać. Np. cebulica syberyjska albo ranniki. Wszystkiego nie da się mieć