Zakątki na Dębowym 3

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
jolifleur
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 lip 2012, o 14:41
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Zakątki na Dębowym 3

Post »

Aniu, zdjęcia bardzo mi się podobają, tym bardziej, że w tym sezonie obiecałam sobie robić ich bardzo dużo, żeby zimą było co wspominać. Na wiosnę wymieniłam telefon i wtedy się zaczęło ;:223 5x był w naprawie. Oczywiście zawsze 2-3 tygodnie miałam starego trupka w zastępstwie ;:306 więc o zdjęciach (takich ładnych) mogłam zapomnieć. Teraz mam go chyba już ze 3 tygodnie i właśnie dzisiaj zepsuł się znowu aparat ;:223 ;:223 ;:223
Mam nadzieję, że teraz dadzą mi już nowy ale ile pięknych kwiatów w tym czasie przekwitło to już sama nie wiem ;:174

Za to zimą na pewno będę częstym gościem w Twoich i innych ogrodach ;:138
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Locutus-LOKI Jeszcze jedna mi budleja liliowa nie kwitnie.Ale ona zawsze później.
Ta granatowa to dla mnie za słaba z daleka mało widoczna.
Ale motyle to chyba mniej wybredne na kolory. Tylko kwiaty im ważniejsze są.
Może się czepiam.Ale lubię bardziej widoczne kolorki. ;:108
Mam nadzieję,że ten mój pomysł na duet granatowo-biały podwójny
krzaczek będzie ładniejszy i widoczny w ogrodzie.A ta biała będzie dobrze u mnie rosła.
A liliowce lubię wszystkie kolorki.Te ciemne też :D
Margo2-Gosiu dziękuje bardzo ;:196 Lato bardzo kolorowe i bogate w kwitnienia.Takie to właśnie lubię ;:167
Szkoda,ze mało czasu na odpoczynek w ogrodzie :)

Hortensja Bobo
Obrazek
Obrazek

Obrazek

Obrazek
Chyba te 2 lilie są takie same. Mam w w dwóch miejscach.Jedną trzeba przesadzić do drugiej.
Obrazek

Obrazek
bonica
Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
duju
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 paź 2008, o 12:31

Post »

Aniu, fajny pomysł. Mam też ciemną fiole budleję, to podsadzę białą, którą kupiłam wiosną. Nie miałam na nią pomysłu, a tak miejsce zaoszczędzone ;) Widać już jesienne kolorki - dziś u mnie zimno, wieje...
Masz to oko, do robienie fajnych zdjęć ;:196
Pozdrawiam - Justyna
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

duju-Justynko Hmm zobaczymy czy ten mój pomysł na połączenie granatowej i białej sprawdzi się dobrze.
Najważniejsze aby biała dobrze przezimowała. ;:108 Mi jeszcze nie chce się myśleć o jesieni.ciesze się trwającym latem. ;:167 ;:167
Dziękuję bardzo za pochwałę moich zdjęć. ;:196

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Galtonia
Obrazek

Obrazek

Obrazek
Obrazek
Dobrego dnia wam życzę ;:196
Awatar użytkownika
duju
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 paź 2008, o 12:31

Post »

Dziękuję za zdjęcia. Pogoda nie nastraja. Widziałam za to w ogrodniczym dostawę jeżówek i chyba pojadę :wink:
Pozdrawiam - Justyna
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16

Post »

Aniu, wróciłam w domowe pielesze, będę więc częściej zaglądała do Twojego niezwykle kolorowego wątku. ;:333
Masz niesamowite bogactwo roślin cudnie kwitnących ;:138 , a zdjęcia przepięknie je prezentują. ;:138 ;:138
Niech kwitną jak najdłużej, ;:303 ;:303 wszak przed nami jeszcze cały miesiąc lata. ;:3
Pozdrawiam cieplutko. ;:167 ;:196
Pozdrawiam. Lucyna
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

duju-Justynko U mnie znośna pogoda. Upałów nie ma.Ale jeszcze ciepło , letnio.Może ranki i wieczorki już sporo chłodniejsze.
Hmm dostawa jeżówek..to ja chyba nie oparłabym się ;:173
plocczanka - Lucynko iło mi ,że zaglądasz do mnie. Ja ostatnio mam mniej czasu.I rzadziej do innych zaglądam.
Dziękuję bardzo za pochwałę moich zdjęć. ;:196 Każdy tworzy takie ogrody jakie lubi najbardziej.Ja lubię kolorowe. ;:167
Też chciałabym, aby te wszystkie kwitnące rośliny były i ciEszyły nas jak dłuzej.
A jak będzie zobaczymy.Oby jesień też była piękna i długa ;:108 ;:108 Wszystko ogrodowe i czas tak szybko ucieka .
Dziękuję i ja pozdrawiam cieplutko ;:196

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Shalina
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 paź 2017, o 17:06

Post »

Aniu słoneczniki prezentują się ;:215 kiedyś je też sadziłam, ale jak zaczęły je ślimaki zjadać, to zrezygnowałam.
Budleje masz piękne ;:333 Pisałaś, że chcesz je połączyć, ja ze trzy lata temu miałam niby tricolor, ale to były trzy sadzonki każda w innym kolorze. Krzak był duży, ale efektu u mnie nie było, bo każdy kolor kwitł w innym terminie. Potrzebowałam miejsca pod hosty i oddałam go koleżance :D
Pozdrawiam cieplutko ;:3 ;:196
Pozdrawiam Halina
Przydomowy ogród emerytki
Awatar użytkownika
Locutus
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 kwie 2010, o 16:48
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kontakt:

Post »

Hmm? De gustibus non disputandum est, jak mawiali starożytni Rzymianie? Ja uwielbiam kwiaty we wszystkich odcieniach niebieskiego, więc siłą rzeczy i granatowa budleja mnie zachwyca?

W sumie zabawne jest to jak różne odmiany barwne tej samej rośliny potrafią kwitnąć w różnych terminach. Na przykład u mnie najpóźniej zawsze zakwita biała budleja (która zresztą jest największa) ? a nawet odmienne stanowisko nie jest w stanie tego wyjaśnić, bo posadzona o pół metra od granatowej, która z kolei zawsze zakwita jako pierwsza.

Imponujący milin?

Ta fuksja to w gruncie czy w doniczce?

Ale najbardziej i tak zachwyca mnie karczoch.

Pozdrawiam!
LOKI
Awatar użytkownika
jarha
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 lip 2014, o 23:28

Post »

Aniu, jak zwykle u Ciebie nacieszyłam oczy pięknymi widoczkami i perfekcyjnymi fotkami ;:63
Słonecznik gigantyczny Ci urósł i pięknie zakwitł ;:333 Lilie jeszcze się pysznią na rabatach, moje już dawno są tylko wspomnieniem.
Miłego wieczoru i dobrej niedzieli ze słoneczkiem ;:168
Pozdrawiam, Halszka
Mój ogród niepokazowy Cz.2
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

Nadrabiam zaległości bo jakoś ostatnio ani veny ogrodowej ani komputerowej nie mam.Dopiero tak od wczoraj wzięłam się za siebie bo popadłam w apatię jakąś aż M nie chce mu się wierzyć tej zmianie.Pamiętam kiedyś otwierałam oczy i albo ogródek albo komp ale to zamierzchłe czasy.Nacieszyłam oczy mnóstwem kolorów ,bo u Ciebie Aniu zawsze kolorowo w ogródku, u mnie więcej zieleni niż kolorów. Miłej niedzieli ;:196 i zdróweczka
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witam moich miłych gości. ;:196
Weekend miałam wyjazdowy. Niedawno wróciłam do domku.Zamieszczę ogrodowe. a jutro odpowiem.
Zaraz pójdę zobaczyć do waszych ogrodów co tam się dzieje.A już jutro odpowiem ;:108 ;:108
Obrazek

Obrazek
Rozplenica Vertigo
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Hortensja Polar Bear
Obrazek
Obrazek
Tardiva
Obrazek
Hortensja Sundae Fraise
Obrazek
Obrazek
Hortensja Magical Fire
Obrazek
rutewka delavaya
Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

Moja delavaya już przekwitła Twoja ma cudne kuleczki .U mnie zaczęło podlewać z nieba ciekawe jak długo popada i podobno ma sie ochłodzić. Śliczna ta rozplenica fajny kontrast z hortensją.Milego tygodnia Aniu ;:196
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31

Post »

Aniu hortensja Bobo z jeżówką na tle dębolistnej, to wspaniały widok. ;:oj Oczywiście zdjęcia wszystkie cudne. ;:138
Też dostałam w tym roku budleję i chyba ma kwiaty podobne do Twojej ciemnej, ;:218 jak przesadzę wiosną na słońce, to porównam.
Hibiskus bylinowy już kwitnie. ;:215 Mój coś się ociąga.
Pozdrawiam ciepło. ;:196
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Shalina-Halinko ;:196
Słoneczniki w sumie mam pierwszy raz. I udały się.
Slimakowa zaraz chyba w tym roku jest wszędzie. U mnie też ich pełno. ;:134
Budleje dziękują za pochwały. Jeszcze 1 mi nie rozkwitła.Lada dzień i pokaże liliowy kolorek.
Ja już białą budleję dosadziłam do granatowej. Zobaczymy na drugi rok jak bezie to wyglądało.
Ach to taki tricolor.A na zdjęciach tak pięknie niby te krzaczki wyglądają. Dobrze,że ja nie skusiłam się na nie. :)
[bLocutus-LOKI[/b] No proszę i lekcja łaciny mi się trafiła. Musiałam sobie przetłumaczyć. :D
Wprawdzie kiedyś w liceum uczyłam się łaciny ale niewiele z niej już pamiętam. To fakt o upodobaniach nie należy dyskutować.Każdy ma jakie ma.
Mi akurat ten granat budlei nie bardzo pasuje. Zobaczę na drugi rok jak będzie się komponować z biała.Jak źle to pójdzie pod las.
Biała największa..to mi pasuje.Mogłaby i u mnie taka być. Milin ma już kilka lat.I tak go prowadzę przy metalowej rurze już.Bo drewniane co kilka lat padały.:evil:
Fuksję posadziłam do gruntu.Teraz wezmę szczepki.A macierzystej dużej nie będę wykopywała, bo nie mam gdzie trzymać na zimę.
Karczoch i mnie zadziwia.Rośnie już 3 rok. A kwitnie, roślina potem zamiera i dzieci wypuszcza.I nawet u mnie 2 zimy przetrwały.I tak jest 3 sezon. ;:108

jarha-Halinko Bardzo cieszę się,że moje ogrodowe zdjęcia ci się podobają. ;:196
Słoneczniki pięknie porosły. Chyba chcą u mnie rosnąć. Ostatnie lilie już kwitną.
Dziękuje, weekend miałam udany i wyjazdowy.O poniedziałku mam duże ochłodzenie i deszczowo.

JAKUCH-Jadziu Oj smutno mi czytać,że takie melancholie ciebie nachodzą i brak weny.Zazwyczaj to zimowo jest. Znam i ja te nastroje. chyba ze 2 lata temu tak miałam.
Życzę ci aby pogoda ducha już w tobie była.Aby Kwiatki cieszyły i kawa przy ogrodowych wątkach bardziej smakowała. ;:196 ;:167
U mnie kolorów nie brakuje. To te wszystkie roślinki działają na mnie energetycznie. ;:109
Na rozplenicę Verigo skusiłam się pierwszy raz.To 1 sadzonka.Rośnie szybko.Jest wielka, ciemna, piękna.Szkoda tylko,że nie zimuje u nas.
Rutewka jeszcze u mnie kwitnie. Mam ochotę jeszcze na inną rutewkę.Ale to już na drugi rok.
Pozdrawiam cieplutko i słoneczka i ciepełka życzę. ;:3

cyma2704-Soniu Jeżówki dla mnie pasują do wszystkich roślin.Ale do hortensji szczególnie.
Bardzo dziękuję za pochwały moich zdjęć. Cieszy mnie to,że się podobają. ;:196
Tak biało- różowy hibiskus już kwitnie. A czerwony dopiero w pąkach.
Jak już pisałam wcześniej do białej budlei dosadziłam biała.Bo granatowa dla mnie za ciemna i mało widoczna jak dla mnie.
A czy to połączenie bieli i granatu się sprawdzi..zobaczymy na drugi ro.I czy razem będą kwitły?:)
Dziękuję i ja pozdrawiam cieplutko ;:196 Cosik zimno się zrobiło :roll:
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”