Shalina-Halinko
Słoneczniki w sumie mam pierwszy raz. I udały się.
Slimakowa zaraz chyba w tym roku jest wszędzie. U mnie też ich pełno.
Budleje dziękują za pochwały. Jeszcze 1 mi nie rozkwitła.Lada dzień i pokaże liliowy kolorek.
Ja już białą budleję dosadziłam do granatowej. Zobaczymy na drugi rok jak bezie to wyglądało.
Ach to taki tricolor.A na zdjęciach tak pięknie niby te krzaczki wyglądają. Dobrze,że ja nie skusiłam się na nie.
[bLocutus-LOKI[/b] No proszę i lekcja łaciny mi się trafiła. Musiałam sobie przetłumaczyć.
Wprawdzie kiedyś w liceum uczyłam się łaciny ale niewiele z niej już pamiętam. To fakt o upodobaniach nie należy dyskutować.Każdy ma jakie ma.
Mi akurat ten granat budlei nie bardzo pasuje. Zobaczę na drugi rok jak będzie się komponować z biała.Jak źle to pójdzie pod las.
Biała największa..to mi pasuje.Mogłaby i u mnie taka być. Milin ma już kilka lat.I tak go prowadzę przy metalowej rurze już.Bo drewniane co kilka lat padały.
Fuksję posadziłam do gruntu.Teraz wezmę szczepki.A macierzystej dużej nie będę wykopywała, bo nie mam gdzie trzymać na zimę.
Karczoch i mnie zadziwia.Rośnie już 3 rok. A kwitnie, roślina potem zamiera i dzieci wypuszcza.I nawet u mnie 2 zimy przetrwały.I tak jest 3 sezon.
jarha-Halinko Bardzo cieszę się,że moje ogrodowe zdjęcia ci się podobają.
Słoneczniki pięknie porosły. Chyba chcą u mnie rosnąć. Ostatnie lilie już kwitną.
Dziękuje, weekend miałam udany i wyjazdowy.O poniedziałku mam duże ochłodzenie i deszczowo.
JAKUCH-Jadziu Oj smutno mi czytać,że takie melancholie ciebie nachodzą i brak weny.Zazwyczaj to zimowo jest. Znam i ja te nastroje. chyba ze 2 lata temu tak miałam.
Życzę ci aby pogoda ducha już w tobie była.Aby Kwiatki cieszyły i kawa przy ogrodowych wątkach bardziej smakowała.
U mnie kolorów nie brakuje. To te wszystkie roślinki działają na mnie energetycznie.

Na rozplenicę Verigo skusiłam się pierwszy raz.To 1 sadzonka.Rośnie szybko.Jest wielka, ciemna, piękna.Szkoda tylko,że nie zimuje u nas.
Rutewka jeszcze u mnie kwitnie. Mam ochotę jeszcze na inną rutewkę.Ale to już na drugi rok.
Pozdrawiam cieplutko i słoneczka i ciepełka życzę.
cyma2704-Soniu Jeżówki dla mnie pasują do wszystkich roślin.Ale do hortensji szczególnie.
Bardzo dziękuję za pochwały moich zdjęć. Cieszy mnie to,że się podobają.
Tak biało- różowy hibiskus już kwitnie. A czerwony dopiero w pąkach.
Jak już pisałam wcześniej do białej budlei dosadziłam biała.Bo granatowa dla mnie za ciemna i mało widoczna jak dla mnie.
A czy to połączenie bieli i granatu się sprawdzi..zobaczymy na drugi ro.I czy razem będą kwitły?:)
Dziękuję i ja pozdrawiam cieplutko

Cosik zimno się zrobiło