Działka ROD Moja radość na emeryturze cz.2 - Warmia i Mazury.

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
danuta z
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 cze 2011, o 11:58
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Działka ROD Moja radość na emeryturze cz.2 - Warmia i Mazury.

Post »

EWA!
Liliowce u mnie kwitną dość długo ponieważ mają swoje lata i wypuszczają sporo pędów z kwiatami.Co prawda kwiat kwitnie jeden dzień,ale zakwitają co raz to nowe.
Ogóreczniki strasznie się u mnie sieją.
Miłego dnia. :wit

Obrazek

Obrazek
Witaj HALINKO!
Te ślimaki są straszne,a ile ich siedzi pod liśćmi pierwiosnków,a jakie tłuste.Upasły się na mojej sałacie. ;:134
Miłego dnia. ;:168

Obrazek

Obrazek

Witaj KASIU!!
Te róże wyhodowałam sama z patyczków od IWONKI 1.Niestety znowu zapomniałam jak się nazywają.Jedna z nich to OH Vow.
To musieliście nadrobić sporo drogi omijając korki.
Miłego dnia.

MARTO!!
Tak te puste tak bardzo mi się podobały,że uprosiłam u IWONKI 1 patyczki i fajnie mi się ukorzeniły.
Liliowce u mnie są mniej więcej takie same,ten żółty jest taki jak inne.Łodygi też nie są wysokie.Mam tylko jeden taki z bardzo wysokimi łodygami.Ja dostałam czerwonego floksa od Lucynki i taki jest.Zakwitł mi pierwszy raz.
No myślę,że bociana muszą się wystrzegać młodzi bo kiedyś przeleciał mi nisko nad głową i nic. ;:306

Obrazek

Obrazek

DOROTKO też ostatnimi laty pokochałam róże puścioszki i dlatego musiałam mieć i oczywiście mam dzięki IWONCE.
Znowu zapomniałam ich nazwy pamiętam ,że jedna to OH WOW.
Z zawilcami u mnie kłopot bo chcą rosnąć wszędzie przestałam się z nimi patyczkować i usuwam.
Miłego dnia ,kończę bo zaraz wybywam.

Obrazek

Obrazek
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Danusiu, zgadzam się ze zdaniem koleżanek chwalących Twoje liliowce, które stworzyły rzeczywiście przepiękne duże kępy i kwitną wielką obfitością kwiecia. ;:215 ;:138
Oczywiście Twoja działeczka ozdobna również innymi ślicznościami, w tym różyczkami, którym u Ciebie dobrze. ;:303

Wypocznij w synowskich ramionach, by po powrocie znowu cieszyć się kwieciem i pracą działkową. ;:167
Pozdrawiam cieplutko. ;:3 ;:196
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

:wit
Ja też pochwalę twoje prześliczne liliowce.
Ja też mam do nich słabość ;:167
danuta z
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witaj LUCYNKO.
Wróciłam w sobotę,ale na działce jeszcze nie byłam.Na poniedziałek zapowiadają burze,więc pewnie nie będę mogła pojechać.Zobaczę jak będzie.
Miłego dnia jutro. :wit

ANIU ja też lubię liliowce jak kwitną,niestety jak przekwitną mniej.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Kwiaty już przekwitły,nowych zdjęć nie mam.
Awatar użytkownika
jarha
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 lip 2014, o 23:28

Post »

Danusiu, patrzę jak sroka w kość na ostatnie zdjęcie i nie mogę rozpoznać co na nim przedstawiłaś ;:7
Liliowce masz śliczne, a przekwitajacych kwiatków też nie lubię :wink:
Pozdrawiam cieplutko, dobrego tygodnia ;:168
Pozdrawiam, Halszka
Mój ogród niepokazowy Cz.2
Awatar użytkownika
Shalina
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 paź 2017, o 17:06

Post »

Witaj Danusiu :wit
Wszystkie kwitnące są piękne i cieszą nasze oczy, ale po przekwitłych pozostaje tylko żal i smutek ;:145
U Ciebie królują liliowce ;:333 , a u mnie hortensje.
Też się przyglądam co to jest na ostatnim zdjęciu, czyżby jakaś odmiana pomidora? Chociaż kształtem przypomina mi raczej paprykę. :wink:
Pozdrawiam serdecznie ;:167 ;:196
Pozdrawiam Halina
Przydomowy ogród emerytki
danuta z
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witaj HALSZKO!!
Na ostatnim zdjęciu Arum Italikum czyli obrazek włoski.Mam go już trochę lat,ale nie specjalnie się nim interesowałam.Rośnie sobie pod papierówką,ale nie zawsze miał takie jagódki ;:306
Ciekawa jestem co tam u mnie kwitnie ponieważ jeszcze nie byłam.Wczoraj było bardzo gorąco,a dziś od rana lało.Co prawda teraz nie leje ale silnie wieje.
Poszłam sobie do
ogrodniczego sklepu po czosnek,ale nie było kupiłam więc 5 cebulek tulipanów lodowych.

HALINKO(Jarha) tak jak napisałam wyżej to będą nasiona obrazka włoskiego.
Mam nadzieję wreszcie pojadę na działkę, bo dziś to fatalna pogoda.
Miłego dnia. ;:138

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.

Post »

Danusiu, wróciłam w domowe pielesze, zimne noce nas wygoniły do cieplutkiego łóżeczka w domku. ;:134
Jednak codziennie będziemy na działkę jeździli, póki lato jeszcze trwa. ;:108 Jest jedna korzyść, a to częstsze zaglądanie na forum, ;:130 za którym tęskno mi już było. :)

Przestraszyłam się ;:oj , gdy przeczytałam, że więcej zdjęć nie będzie, bo kwiaty już przekwitły. Na szczęście widzę kwitnące jeszcze dalie, rozwary, floksy i nachyłki, ;:215 ;:138 domyślam się też, że jeszcze więcej kwitnących na działeczce roślinek nam pokażesz. ;:303

Trochę się ochłodziło, ale mam nadzieję, że lato jeszcze nas nie opuszcza i ciepełko wróci, czego życzę Ci z całego serca wraz z nieustającymi życzeniami zdrówka. ;:3 ;:167 ;:196
Awatar użytkownika
Shalina
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 paź 2017, o 17:06

Post »

Danusiu ale się zbłaźniłam i miałaś ubaw ze mnie. Teraz widzisz jaka to ze mnie ogrodniczka??? ;:306
W poniedziałek pogoda u mnie też była fatalna, teraz jest fajnie, bo trochę chłodniej, ale ja jakaś dalej jestem leniwa i nic mi się nie chce, a mam trochę przesadzania i sadzenia, bo kupiłam kilka róż ;:223
Pozdrawiam cieplutko ;:3 ;:196
Pozdrawiam Halina
Przydomowy ogród emerytki
Awatar użytkownika
Alicja125
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 gru 2015, o 00:46

Post »

Witaj Danusiu oglądałam i podziwiałam Twoja piękna kolekcje liliowców. Wspaniałe masz te kwiaty i tak trzymaj one są ozdobą naszych ogrodów i cieszą nasze oczy. Pozdrawiam życzę sloneczka i duzo zdrówka. ;:196 miłego dnia ;:168
Pozdrawiam Alicja
Ogrodnictwo to nauka, nauka, nauka. Na tym właśnie polega zabawa. Cały czas się uczysz!
Działeczka ROD- zielony domek cz 2 ,Moje kwiaty,
danuta z
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witaj LUCYNKO!
Nie przejmuj się po prostu zdjęcia będą "przejrzałe",ponieważ od chwili zrobienia zdjęć a wklejenia do laptopa mija jakiś czas.
Ostatnio w ogóle mam pecha z internetem, który ciągle szwankuje.Wczoraj wybrałam się wreszcie do Vektry i co się okazało,przenieśli się w inne miejsce.Obeszłam pół miasta,żeby do nich trafić.Dziś ma przyjść wymienić dekoder w telewizorze i skrzynkę od internetu.Ma przyjść między 8 a 9 ,a ja chcę jechać na działkę o 9.
Fakt niezaprzeczalny,że to już jesień i trzeba nocować w domku.
Miłego dnia pewnie też na działce.

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

Piękne dalie,liliowce ;:333
I widzę taki czerwonawy nachyłek. Ja chyba takiego samego sobie niedawno kupiłam.
Dobrze ci rośnie ? Szybko się rozrasta ?
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
danuta z
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Znowu mam problemy z internetem,raz jest to znowu nie ma.
Dziś byłam na działce,ale wróciłam 0 12,30 ,zdenerwował mnie deszcz,to pada to słońce wyjdzie ,ile można bawić się w ciuciubabkę.
Wyrwałam łęty pomidorów pod folią,skopałam ,posiałam gorczycę i podlałam.Tyle było dziś mojej pracy,aha jeszcze posadziłam parę kwiatków.
HALINKO nic się nie zbłażniłaś,bo skąd mogłaś wiedzieć,że mam taki kwiatek.???
Nie za bardzo o niego dbałam a on sobie rósł wbrew wszystkiemu. ;:124

Obrazek

Obrazek
ALU!
Liliowce to chyba wyrosną nawet na kamieniu.Jak kwitną to są piękne,ale jak przekwitną to tylko badyle sterczą i masa liści.Jednak bez liliowców byłoby smutno. ;:215
Miłego dnia.

Obrazek

Obrazek

Obrazek
ANIU witaj!!
Ten czerwony nachyłek mam pierwszy raz.Siałam z nasion chyba od Lucynki.Wyrosła tylko jedna gałązka,ale bardzo urocza.Może mi się nasieje??Rosnąć dobrze rośnie i już długo w jednym marnym miejscu.

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
ewita44
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 maja 2018, o 19:38

Post »

Danusiu
Śliczne lilie z liliowcami.
Błękitny Anioł? fajny , u mnie po raz pierwszy zakwitł maleńkimi kwiatuszkami. Róże piękne, jak nazywa się ta na przedostatnim zdjęciu?
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.

Post »

Danusiu, a u mnie pomidory w tunelu dopiero od niedawna dojrzewają, natomiast pod chmurką prawie zakończyły owocowanie. Ot, taka ciekawostka. :lol:
Narzekasz na badyle przekwitniętych liliowców, a ja mam na to sposób. ;:108 Gdy tylko opadnie ostatni kwiatek, przycinam liście krótko nad ziemią i przesadzam astry na puste miejsca, dzięki czemu jako tako tam wygląda. ;:151 No i ślimaki nie mają używania.
Ten czerwony nachyłek jest jednoroczny. U mnie sam się nie sieje, dlatego zbieram nasiona. A może sieje się, tylko ja zbyt dokładnie pielę wiosną? ;:306 W tym roku padły mi wszystkie siewki, ;:222 nie mam go więc ani na działce, ani nasion w zapasie. Nazywa się 'Barwierski'.
Biała lilia na tle czerwonego floksa pięknie się prezentuje. ;:215 Ta różowa też śliczna. ;:303

Pozdrawiam cieplutko i upraszam słoneczko, by pozwoliło Ci więcej czasu na działeczce spędzać. ;:3 ;:3 ;:196
U mnie też pogoda w kratkę i zimno.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”