Piękne, dorodne rośliny - dla mnie najładniejsze gymnokalicja - super miejscówka oraz oryginalny sposób prezentacji. Bardzo mi się tutaj podoba!

Akantokalicium z El Alto to Acanthocalycium spiniflorum v. macranthum.Aileen pisze:Acanthocalycium spec. VOS 06-305 El Alto
Szklarenka ma wymiary 3 X 4 m, wystarczy na parę lathonorka22 pisze:Całkiem fajny domek sprawiłaś dla roślinekJakich jest rozmiarów?
Dziękuję za cenną informację.blabla pisze:Akantokalicium z El Alto to Acanthocalycium spiniflorum v. macranthum
Basiu raczej w pełnym relaksie, w tym miejscu można bateryjki naładowaćbarbra13 pisze:I ktoś tam taki załamany, że jeszcze tyle skrzynek do rozpakowania?
Ich korpusy są wrażliwe na wilgoć, moje G. spegazzinii mają żółte plamy sięgające do połowy pędu, może trzeba suszarki użyć po podlaniuhonorka22 pisze:Z tymi grzybami to urwanie głowy. U mnie najbardziej w kość dostaje Gymnocalycium spegazzinii.
Tych najbardziej poszkodowanych nie pokazywałam, niektóre długo stały w miejscu, teraz dopiero pokazują nowe ciernie, a tu przecież zbliża się koniec sezonuhonorka22 pisze:Twoje roślinki bardzo ładne, nawet nie widać, że im coś dolegało.