Jadziu dziękuję i przepraszam

że nie odpowiedziałam w poprzedniej odpowiedzi, ale jakoś mi umknął Twój wpis

Jak zauważyłaś to uwielbiam wszystkie kolorowe liściorki, trochę jest już za gęsto i wiele roślin jest już zagłuszonych

Pieguski najbardziej lubię, w zeszłym sezonie zakupiłam białe w cętki, ale przyszły zwykłe białe.
U mnie jeżówki mają kiepską ziemię, bo mam piach piach. Jedynie co to jak sadzę daję trochę kupczej ziemi.
Zakwitł Azure Ball

Wczoraj doszły jeszcze takie
Halszko dziękuję

ale WR szybko się przebarwia i uwielbiają ją bardzo te świecące robale, chyba żuczki.Ja mam pod nimi słoiczki i zawsze w nie je zbieram

Wyprowadzenie jej na drzewko było bardzo łatwe, tylko potrzebna młoda sadzonka.Najdłuższy pęd zostawiłam, resztę wycięłam i końcówkę pędu przycięłam.W następnym sezonie były cztery kwity, a w kolejnych coraz więcej.
W środę na ryneczku kupiłam sobie buczka, marzył mi się tricolor, ale z braku laku będzie gips

i do buczka
Ewelinko dziękuję

U mnie jest to samo, trudno oddychać, a w dodatku plaga komarów rano i wieczorem

Hortensje ogrodowe na 13 krzaków zakwitnie jedna 1 kwiatkiem, a druga piłkowana ładnie by kwitła, to wycięłam jej początkiem czerwca 2/3 pędów zanim się zorientowałam, że są pąki kwiatowe

Omszona też będzie miała tylko jeden kwiatek
Dorotko u mnie z żurawkami to samo, trzymają się tylko moje siane z nasion i kilka odmian w miarę się trzyma. Wszystkie inne, aż wstyd pokazywać

, a jeszcze dwa lata temu taka byłam z nich dumna jak tworzyły piękne dywany. Mimo to kupiłam jeszcze w maju 9 szt nowości. Póki co są w donicy.
Dziękuję w imieniu jeżówek
Marysiu dziękuję

Ja uważam, że jeżówki są bezproblemowe, bo u mnie rosną w piachu tylko nie wszystkie odmiany wytrzymują zimę.Zawsze po każdej coś wypadnie, a ślimaki zbytnio im nie dokuczają

Przepraszam za to zdjęcie,ale tych nie brakuje
Aniu dziękuję w imieniu jeżówek

zaraz przekażę, że są chwalone. Ostatnie dwa,trzy lata nastała moda na nie

W tym sezonie długo nie po kwitną,upał je zasusza, a nas wykańcza
Lucynko dziękuję w imieniu wszystkich podopiecznych i własnym;:167
Miło mi, że podobają Ci się moje kwiatuszki
Pozdrawiam Was serdecznie i życzę miłego weekendu