Witam
anabuko 1- Aniu dziękuję
Martagonki kwitną u mnie pierwszy raz.W zeszłym sezonie rosły w innych miejscach,ale były bardzo kiepskie i gotowa byłam je wyrzucić. Coś mnie jednak tknęło i przesadziłam je w wokół czarnego bzu i tu taka niespodzianka.Mam trzy odmiany i mam zapisane, ze kupiłam po 2 szt każdej, teraz wygląda na to, że jest po 4 szt.Piwonia Armani też rośnie obok czarnego bzu
Krychna-Krysiu dziękuję w imieniu podopiecznych i miło mi, że się podobają
leszczyna-Krysiu dziękuję i zapraszam;:167
Armani jest to zwykła piwonia bylinowa i zakwitła mi w trzecim sezonie od posadzenia, ale jak widzisz miała sporo kwiatów.Jestem nią zachwycona. Moje piwonie też bardzo słabo kwitły i tak samo jak u Ciebie, ale
Madziagospodała przyczynę na poprzedniej stronie . Ja też zdecydowałam się jeszcze tylko na 4 piwonie u Moniki, ale gdzie je posadzę to wielki

Lilia Martagon jak podejrzałam to jest to złotogłów. Jeżówki powoli się rozkręcają
stasia_ogród- Stasiu dziękuję

Piwonie w tym sezonie mnie zawiodły, mało że krótko kwitły to w w dodatku nie wszystkie i z małą ilością kwiatów .Może następny sezon będzie dla nich łaskawszy, jeśli nie wygniją, bo u mnie od tygodnia ciągle leje, garaż i piwnice mam już zalane
Zaczynają kwitnąć canny z nasion
jarha-Halszko dziękuję

Lilie sadziłam po dwie,a może 4. Już nie pamiętam, w zapiskach mam, że kupowałam po 2 szt, może się rozmnożyły. Te białe kwiatki to żylistek, ale w tym roku też kiepsko kwitnie, pewnie przymarzł
marta64- Martuniu dziękuję w imieniu podopiecznych
U mnie dalej leje prawie non stop.Często rośliny stoją w wodzie, bo ziemia nie wchłania, a piwnice mam zalane

z utęsknieniem czekam na słońce. Mam nadzieję , że u Ciebie już słoneczko świeci i już nie pada
marpa-Maryniu dziękuję w imieniu podopiecznych i za podpowiedź w sprawie powojnika
Jeszcze go nie wycięłam, Pani z ogrodniczego powiedziała mi, że to mszyca,ale ja niczego nie widzę.Jak przestanie padać to też spróbuję czymś spryskać. Popełniłam błąd,że w tym sezonie ich nie przycięłam
Nowy nabytek Cristal Fountain pokazał pierwsze kwiatki
Tak wyglądają zawirusowane, czy chore kwiaty u powojnika pod ?
Maska-Marysiu dziękuję w imieniu piwonii i Martagonów.
Ziemię mam bardzo kiepską, sam piasek.Piwonie do tej pory nawoziłam obornikiem bydlęcym, a lilie podlewam nawozem płynnym do kwitnących. Nakrętka na małą konewkę.Lilię te mam drugi sezon, w zeszłym nie kwitły i były bardzo kiepskie, że o mały włos i już bym je wyrzuciła, ale coś mnie tknęło i zmieniłam im miejsce. Widać, że im podpasowało
Miał być biały piegusek, a jest chyba azjatycka
pocczanka-Lucynko dziękuję w imieniu podopiecznych i własnym
U Ciebie susza, a u mnie już od Tygodnia leje. Często rośliny stoją w wodzie i tylko patrzeć jak wszystko zacznie gnić i tak będzie chyba do czwartku. Mimo to ciągle coś nowego kwitnie
Cd. za chwilę, zabrakło uśmieszków Połączyłam. Iwona
JAKUCH-Jadziu dziękuję.
Do tej pory nie udało mi się zidentyfikować tej piwonii, dla mnie troszkę też podobna jest do Hillary.
Jadziu nie dziwię się, że nie ogarniasz wszystkiego, ja cały czas siedzę na miejscu i nie wyrabiam.
Róża ukorzeniona przeze mnie
Pozdrawiam Was serdecznie i życzę udanego i bezdeszczowego tygodnia