ewita44 -Ewuniu dziękuję w imieniu moich podopiecznych. Współczuję Ci walki z ślimakami.Ja też walczyłam z nimi ze trzy lata.Dużo zbierałam i sypałam niebieskie granulki, ale teraz mam już drugi sezon spokój. Zdarzają się, ale po kilka szt dziennie, chociaż granulki mam w zapasie.Gorsze są te malutkie bez domków

Piwonia itoh Court Jester

Iwonka1- Iwonko dziękuję, ale w tym sezonie tylko azalie japońskie mnie nie zawiodły i wszystkie pięknie kwitły.
Natomiast wielkokwiatowe i rodki drugi sezon zastrajkowały i pąki zamieniły się w liście . Kwitły tylko nowo zakupione i ze dwa starsze. Ja też codziennie podlewam po 2-3 godz.,ale w piątek w nocy trochę popadało i dzisiaj też ciągle pada, także mam trochę wytchnienia

Clematis Fuy-No-Tabi

Jeszcze Court Jester

jarha - Halinko dziękuję w imieniu kwasolubów, ale nie było tak jakbym oczekiwała.
Mój najstarszy rodek mnie nie zawiódł i kwitnie w każdym sezonie

Bobka- Bogusiu miło mi, że mnie odwiedziłaś i i dziękuję w imieniu podopiecznych.Zaległości to teraz prawie wszystkie mamy, bo działeczka jest najważniejsza. Ja swoje zaległości zacznę nadrabiać chyba w te upały

plocczanka - Lucynko dziękuję i cieszę się, że znalazłaś chwilkę i do mnie też zajrzałaś, bo ja do tej pory już na nic nie miałam siły. Nawet trochę przysypiałam, gdzie prawie nigdy nie śpię

W trzecim sezonie nareszcie zakwitła NN ,faktycznie jest bardziej żółta

cyma27004 - Soniu dziękuję, ale rodki kwitły tylko nowo zakupione i ze trzy z poprzednich sezonów. Reszta znowu nie kwitła mimo pąków, które przeistoczyły się w liście. Wynagrodziły mi to azalie japońskie, gdzie każda miała masę kwiatów. Piwonie też już przekwitają, kilka w ogóle nie zawiązało pąków i w trzech pąki zaschły, nawet nie widziałam kiedy

Piwonia Buckeye Belle

JAKUCH - Jadziu moje wszystkie podopieczne dziękują za pochwały i ja również za ciepłe słowa.
Płot już stoi, ale jeszcze będzie sporo prac z nim związanych

Piwonia Coral Suprime

dorotka350- Dorotko dziękuję i zapraszam do obejrzenia na żywo, gdybyś była w moich stronach.
Też oglądałam ten program z Mateuszem Sz. a znamy się tylko wirtualnie. Posiada on chyba największą kolekcję host w Polsce i nie tylko. Posiada przepiękny ogród w lesie, który dostał w spadku po babci, a w nim przepiękne rododendrony i azalie, szok. Czegoś takiego jeszcze nie wdziałam i jak to zobaczyłam to od razu dopadł mnie wirus na kwasoluby

korzo_m - Dorotko dziękuję w imieniu War Paint i ja za ciepłe słowa

Kiedyś chyba pytałaś o hostę Capitan's Adventure?

Piwonia Green Lotus

Pozdrawiam Was cieplutko i życzę udanego tygodnia