Nadal u mnie pogoda w kratkę.Raz pada, a raz wieje, albo to i to naraz
Ostatnio wieje strasznie, że te biedne rośliny wyginają się we wszystkie strony.
Przyglądnęłam się różom i niestety siedzą już na nich mszyce

.Niestety wieje bardzo porywisty wiatr i na razie muszę wstrzymać się z opryskiem.Jedną biedronkę przyniosłam z końca ogrodu i posadziłam na róży Bajazzo, tam najwięcej mszyc usiadło.
Mało tego, to jeszcze jakaś plaga czarnych, małych, fruwających muszek zaatakowała nasze miasto.

Czy u Was też widać te muszki?
Siadają na klonach, różach, oknach umytych?.i mnie mocno denerwują
Ostatnio zaciągnęłam męża do szkółki po klona, zamarzył mi się przy tarasie. Myślę, że znalazłam mu dobre miejsce. Wyszłam ze szkółki z jedną rośliną, dzielnie się trzymałam, bo inni przyjezdni mieli większe zakupy.
Ewelinko ja już od dawna na nią polowałam

Nareszcie ją posadziłam, bo z miejscem już u mnie krucho.Mam jeszcze Władysława Łokietka i tyle mi na razie starczy. U Ciebie wszystkie rośliny ładnie rosną i masz więcej wolnego miejsca.Na pewno z czasem jak zobaczysz, że kwasoluby Cię polubiły to zapragniesz dokupić inne. Tak naprawdę ja przy różanecznikach się nie narobię.Przekwitłe kwiaty wyłamuję po przekwitnięciu i nawóz raz na wiosnę.Cały rok są zielone liście.
Nie masz kloników?

U Ciebie będą wyglądać zjawiskowo.Ja zachorowałam jeszcze na Katsurę i Bloodgood . Na pewno coś jeszcze dokupię
Zajrzałam do sieci , by spojrzeć na Twój nowy zakup .Judaszowiec cudo
Iwonko dziękuję za ten wpis:)No trochę tych wąsów urwałam. Były długie i nie chciałam ich zawijać.Wczoraj zajrzałam pomiędzy liście i widzę pąki.Mam nadzieję, że wystrzelą w górę.
Pani sąsiadka stwierdziła, że mam najwięcej roślin wśród innych domków i to jest prawda. Ja kocham wszystkie rośliny nawet epimedium i ciemierniki pokochałam, a wcześniej mogłyby nie istnieć.
Pomidorki po burzy trochę oberwały i liście niektóre mają białe końcówki.Przymierzam się do mikstury drożdżowej, którą zamierzam im podać
Halszko dziękuję za pochwałę Jadwigi

zaczynają pękać pąki.Już mi się podobają, taki malinowy kolorek ze śmietaną przeplatany.
Cynie już wszystkie wysadziłam, może dziś dasz radę posadzić cynie?
Krysiu azalie japońskie już zaczęły u mnie i najbardziej podoba mi się ta z dużymi, białymi kwiatami.No rewelacja.

Czekam na wielkokwiatowe , mają już spore pąki.Może jutro zaczną się otwierać?
Bajazzo ma być olbrzymką

.U mnie rośnie w donicy .Zobaczymy jak zarośnie mi pergolę to ją gdzieś przesadzę.Mszyce sobie po niej łaziły wczoraj. Trzeba wytoczyć działa
Niestety u mnie już tulipany się osypują.Za to czekam teraz na azalie .
A największą radość mi sprawiły werbeny patagońskie, większość przezimowała
Królowa Jadwiga jeszcze skrywa swoje wdzięki...
śmieszny czosnek ozdobny
Kawałek rabatki
Floks kanadyjski
Pustynniki odmiana Romance. W środku widoczne są pąki....
Leonardo da vinci tak sobie wygląda po przeprowadzce.Mimo to wypuszcza dużo małych odrostów.
Mam nadzieję, że olśni mnie znów swoją urodą.
Nowy nabytek klon Koto-No-Ito
Takie oto przebrzydłe muchy siedzą na moim klonie
Tak dobrze u mnie się czuje epimedium, że zastanawiam się nad kupnem kolejnego np w kolorze różu.... Czy obcinacie zeszłoroczne liście takie ciemniejsze?
Miłego i udanego weekendu w zdrowiu