Przydomowy ogród emerytki

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Przydomowy ogród emerytki

Post »

Śliczny kolor tych różowych tulipanów żółte z pędzelkami też sliczne ;:333 .Halinko sporo roślin zebrała zima ;:174 szkoda Skimii, bo to chyba unikalna jak w białym kolorze. Dzisiaj rozsadziłam jedną hostę bo w doniczce powstały dwie różne odmiany, więc dostały osobne doniczki. Brawa dla kotków super łowcy .Ja na razie drugi dzień bez p/bólowych od przeszło miesiąca czasu. Przepisał mi lekarz Structum i widzę ze pozytywnie na mnie działa oby tak dalej .Udanego pogodowo i zdrowotnie weekendu ;:196
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
Shalina
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 paź 2017, o 17:06
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Witam miłych gości :wit
Dzisiaj roślinki dalej odpoczywają od ;:3 wczoraj troszkę popadało i wygląda na to, że dzisiaj też je podleje :tan

Stasiu dziękuję w imieniu podopiecznych ;:167 Nie lubię klombów, ale chwilami jestem zmuszona do ich tworzenia ;:306 Takich jak ten mam dwa jednakowe, tylko z różnymi piwoniami i tulipanami.Zrobiłam je właśnie pod nowe piwonie, które zawiązują pąki, z czego bardzo się cieszę :tan
Koty odwiedzające ogród to wszystkie sąsiedzkie, szkoda tylko, że ich jeszcze nie wynoszą ;:131
Dziękuję za życzenia i sercem odwzajemniam ;:167 Na stare lata zrobił się ze mnie jakiś dziwak i postanowiłam, że nie będę chodzić do lekarza i przyjmować leków, bo to nic nie daje tylko wpędza mnie do grobu ;:145
Pozdrawiam cieplutko i życzę ;:3 weekendu ;:196 ;:196

Obrazek

Obrazek

Jadziu dziękuję w imieniu tulipanów ;:167 Białej skimii szukałam długo, aż się udało i sama zmarnowałam. Nie trzeba było patrzeć, że jest już późno na sadzenie tylko wsadzić do ziemi, moja wina ;:223 Koty nie moję tylko sąsiedzkie, jak zawsze je goniłam to teraz przymykam oko ;:306
Przez wiele lat przyjmowałam masę tabletek, że żołądek i wątroba odmawiają posłuszeństwa. Powiedziałam sobie, że dość tego i teraz cierpię ;:145
Pozdrawiam cieplutko i życzę zdrówka ;:167 ;:196

Trochę host z wczorajszego dnia

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Obrazek

Obrazek

Obrazek
Pozdrawiam Halina
danuta z
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 cze 2011, o 11:58

Post »

Halinko na prawdę ale Twoje hosty można powiedzieć mają ogromne liście w pełni rozwinięte.Najbardziej podobają mi się te na 6,10,11 miejscu.Ta z 10 zdjęcia wyjątkowa i chociaż nie mam miejsca,ale taką to bym kupiła,wiesz jak ma na imię to cudo???
Co ja czytam coś Cię boli?nie idziesz do lekarza? myślisz,że samo przejdzie?
Piękny masz ogród a roślinki takie zadbane. ;:oj
Miłego dnia bez bólu. ;:168
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 maja 2013, o 17:54

Post »

Witaj :wit . Zazdroszczę Ci tego deszczu. U mnie prognozują przelotne opady od kilku dni a jakoś nic nie padało jeszcze ;:185 . Sucho ;:222 . Po kilku dość ciepłych dniach i wiatrach ziemia szybko wyschła . Masz przepiękne hosty ;:138 . Doceniłam je dopiero niedawno, wcześniej wydawały mi się takie zwykłe. Tego roku posadziłam kilka i mam ochotę zakupić kolejne ;:108 . Powoli kończy się czas tulipanów ale oko będą cieszyć inne rośliny. Pozdrawiam serdecznie :wit .
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Halinko ja dopiero od niedawna faszeruje sie chemią bo innej opcji nie ma jak chcę funkcjonować.Teraz nawet liczę ile dni wytrzymuję bez chemii bo każdy dzień to sukces i zdrowie żołądka i wątroby to masz rację .Hosty śliczne ja lubię je tylko podziwiać u kogoś, bo u mnie ślimory je dewastują . Człek na błędach sie uczy drugim razem jak dopadniesz białą skimię to odpowiednio sie nią zaopiekujesz ;:196 Zdróweczka
leszczyna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 kwie 2009, o 21:37

Post »

Halinko piękną kolekcję host zgromadziłaś....hosty potrafią zdobić ogród i cieszyć gospodynię do samej jesieni. Też mam ich sporo i nawet jak przymrozek zmoży ich piękne liście też je lubię. Ale piękny biały Bożykwiat zakwitł u Ciebie.....śliczny.

Pozdrawiam i zdrówka życzę
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Halinko, podobnie jak Ty, nienawidzę przyjmowania leków, dlatego nie odwiedzam lekarzy ;:14 i jestem zdrowa.
Jednak są sytuacje, gdy nie ma wyboru i trzeba się na chemię godzić. Ja zwyczajnie nie muszę, ale już mój M przeszedł tyle poważnych chorób, że niemal w każdym miesiącu ma jakieś badanie kontrolne u lekarzy różnej specjalności i bez leków już by pewnie nie funkcjonował. ;:131 Tak więc zastanów się, czy jest sens cierpieć. ;:108
W każdym razie życzę Ci szybkiego powrotu do spokojnego funkcjonowania bez bólu. ;:167 ;:196

Ogród kwitnie wieloma cudnymi kwiatkami ;:333 ;:303 , a hosty to na wystawę się piszą. ;:138 ;:138
Przepiękna jest ta kremowo - niebieska! ;:63
Biały bożykwiat ślicznie się popisał, ;:215 a mój ledwo-ledwo z ziemi się wygrzebał i tylko różowe nie zrobiły mi zawodu. ;:303

Halinko, wracaj, kochana, do pełnej sprawności, niech Ci zdrówko pozwoli cieszyć się grającym kolorami ogrodem. ;:167 ;:167 ;:cm ;:cm
Awatar użytkownika
christinkrysia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 maja 2006, o 18:37

Post »

Halinko witam i pozdrawiam :)
Po tej zimie chyba każdy coś stracił bo dawno nie było tak silnych mrozów.
Ogrodowe też okryłam na zimę podwójnie bo karton i worek z góry. Pod koniec kwietnia worki zdjęłam bo ciepło ale wyskoczył nagle przymrozek i całe zimowe okrywanie na niewiele się zdało bo góra czarna ...
Planuje uprawiać niewielkie okazy tylko w doniczkach i zimować je w folii pod okryciem ... szkoda nasze pracy.
Hosty pięknie uchwycone w tych pierwszych chwilach budzenia po zimie.
Czemu wykopujesz je z gruntu i sadzisz do doniczek ?
Robisz piękne portrety swym roślinom i ładnie to wygląda.
Miłego weekendu życzę i przede wszystkim zdrowia.
Awatar użytkownika
jarha
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 lip 2014, o 23:28

Post »

Halinko :wit prześlicznie pokazałaś swoje hosty w kropelkach deszczu. Jeśli znasz ich nazwy, to podpisz je proszę, ja swoje starsze znam z imienia, jeśli kupowałam w porządnym sklepie i były prawidłowo opisane odmiany. Ostatnio sporo kupiłam ale znaczniki się zmyły i nie wiem co mam, może jak podrosną uda się je zidentyfikować.

W ogóle robisz piękne fotki swoim roślinkom ;:63
Z przyjemnością się je ogląda ;:303
Życzę Ci kochana zdrówka ;:167 może spróbowałabyś fizykoterapii w walce z bólem. To lepsze od leków.
Pozdrawiam serdecznie ;:196
Pozdrawiam, Halszka
Mój ogród niepokazowy Cz.2
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

Tulipany masz prześliczne.
No i te hosty. Oj jest co podziwiać, jest.
Masz ich tak dużo. Wszystkie cudne. ;:167
Ja codziennie do nich zaglądam. Rozwijają sie teraz szybko. Pięknieją.
To raduje i oczy i serducho.
Pozdrówki zostawiam :)
Awatar użytkownika
Shalina
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witajcie :wit

Danusiu dziękuję w imieniu ogrodu i host ;:167
Nazw host specjalnie nie znam gdyż mam ich za dużo . Większość nazw tylko w zeszycie, a nie w głowie ;:306
Na szóstym zdjęciu jest to najzwyklejsza hosta, która teraz faktycznie wygląda ładnie , a za płotem mam ze 40 krzaków, które lada moment będą zdeptane. Jeżeli zechcesz to daj znać, to wykopię krzak przed ich zagładą. Z 10 kupiłam pod nazwą Dancing Dream, ale podejrzewam, że jest to Dancing Darling, a 11 może to być Quen of the Seas.
Danusiu od kilku lat mam zapalenie nerwu trójdzielnego i żadne leki nie działają. Dwa lata też brałam,ale nic nie pomagało i dałam spokój ;:223
Pozdrawiam cieplutko i udanego tygodnia ;:196

Obrazek

Obrazek

Ewelinko nie masz czego zazdrościć, bo w sobotę w końcu nie padało. W nocy troszeczkę i dopiero wczoraj od 14-tej łagodny deszczyk.Rano jeszcze podlewałam hosty pod świerkami i piwonie.
Dziękuję w imieniu host ;:167 też chętnie bym jeszcze dokupiła,ale brakuje miejsca, a te co mam to też tylko się męczą, bo rosną w korzeniach świerków, albo mają za dużą dawkę słońca. ;:223
Pozdrawiam cieplutko ;:196

Obrazek

Obrazek

Jadziu ja ponad 20 lat się nią faszerowałam teraz jak już nie pracuję odrzuciłam przeciwbólowe, a od roku wszystkie i przestałam chodzić do lekarzy ;:185
Dziękuję w imieniu host ;:167 ale ślimaki i u mnie grasują właśnie wczoraj też się pojawiły, zaraz wyruszam na polowanie ;:223
Pozdrawiam i życzę zdrowia ;:196

Obrazek

Obrazek

Krysiu miło mi i dziękuję w imieniu podopiecznych. ;:167 Część moich host w tym sezonie przechodzi rewolucję, bo muszę je wykopywać z pod płotu,aby nie zostały zniszczone.Upycham je w donicach gdzie się da ;:223

Obrazek

Obrazek

Lucynko za życzenia dziękuję i z całego ;:167 odwzajemniam. Podopieczne też są zadowolone z pochwał :tan
Mój Boży kwiat różowy jeszcze nie kwitnie,ale są pączki, natomiast te zakupione w ŚK też zaledwie mają po jednym malutkim listku ;:222 Wczoraj trochę popadało to zaraz idę na polowanie, na pewno już się rozpanoszyły ;:306
Pozdrawiam cieplutko i życzę miłego dnia ;:196

Obrazek

Obrazek

Cd.za chwilkę,brakuje uśmieszków
Pozdrawiam Halina
Awatar użytkownika
marta64
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 kwie 2018, o 19:35

Post »

Halinko, hosty przepiękne ;:138 , ciepłe dni mocno przyspieszyły rozwijanie ich liściorków ;:oj
Śliczne te tulipanki pierzaste, białe muśnięte czerwienią, bożykwiat kwitnący i ta serduszka taka żółciutka, przepiękna. :tan
Miłego tygodnia, bez bólu, Halinko ;:196
Pozdrawiam! Marta
Ogród pod wierzbą 3
Awatar użytkownika
Shalina
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Cd.dalszy po obchodzie, ślimaczków sporo więc zostały dokarmione. ;:223

Krysiu przepraszam wkleiłam Ci tą samą hostę co Ewelince, ta jeszcze dla Ciebie tylko inne ujęcie:
Obrazek

Krysiu dziękuję za odwiedziny i pozdrawiam serdecznie ;:167
Podopieczne też się cieszą jak są chwalone :heja Ze stratami trzeba się pogodzić, ale wiąza holenderskiego bardzo mi żal i serce mnie boli, że azalie wielkokwiatowe też nie będą kwitły, może tylko ze dwie ;:145 Wygląda na to, że u mnie pąki kwiatowe przymarzają, natomiast japońskie mają się dobrze i lada moment zakwitną.Hosty wykopuję te co rosną pod płotem, bo jeszcze nie jest wymieniony, ale obiecują, że lada moment wejdą z koparką i będą działać :wink:
Miłego dnia;:196

Obrazek

Obrazek

Halszko dziękuję w imieniu host i własnym ;:196
Chętnie bym podpisywała te hosty, ale tyle tego było łącznie z żurawkami, że wszystko mi się pomieszało, a znaczniki dawno się ulotniły, albo się wymazały.Zaledwie kilku znam nazwy i wiem gdzie rosną ;:306 Gdzie kupujesz swoje hosty?
Pozdrawiam cieplutko i miłego dnia ;:196

Wykopana June i June Spirt
Obrazek

Obrazek

Aniu dziękuję w imieniu tulipanów i host. ;:167
Ja też ciągle chodzę i zaglądam jak rosną i się zmieniają, uwielbiam je w tym okresie :tan
Pozdrawiam i miłego dnia ;:196

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Witaj Martuniu i przepraszam, że nie zauważyłam Twojego wpisu ;:168
Dziękuję za pochwały , życzenia przygarniam i odwzajemniam ;:167
Pozdrawiam cieplutko i miłego dnia ;:3 ;:196

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Pozdrawiam Halina
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Halinko sporo pracy Cię czeka z wykopywaniem roślin to taka syzyfowa praca ,ale za to potem będzie cudnie i możliwe jakieś przeróbki.Mnie chyba kłania się wymiana biodra i momentami nie idzie wyrobić.Dzisiaj 3 dzień jak nie brałam chemii ewentualnie położę sie na chwilkę. Dzisiaj posadziłam pomidory bo deszczyk delikatnie calutki czas pada to w sam raz na podlewanie Cudne te tulipany w mazy są takie dostojne tren jest szczególnie piękny https://images86.fotosik.pl/892/8647ca059557dd70.jpg znasz może jego nazwę Serduszki też pięknie kwitną.Miłego tygodnia ;:196
Awatar użytkownika
Beaby
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lut 2014, o 13:16

Post »

Piękna jest ta serduszka. o żółtych listkach.
Czy ten kolor liści, Halinko, cały czas się utrzymuje, czy po kwitnieniu robią się zielone?
Tej trawy nie dotrzymałam do końca, za długo było za zimno. I choć zimą wypuszczała młode to potem w kwietniu miała za zimno nawet na ganeczku. Teraz zero oznak wzrostu.
Piękne hosty!
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”