Przydomowy ogród emerytki

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
jarha
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 lip 2014, o 23:28
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Przydomowy ogród emerytki

Post »

Halinko, piękne te papuzie tulipanki ;:167 a żurawki takie dorodne, jak w srodku lata. Ozdoby znalazłam w necie, "jeżówka" bardzo ładna ;:215 mnie podoba się też "koperek" i "ostropest"
Słoneczka i upragnionego ciepełka na cały tydzień Halinko ;:168
Pozdrawiam, Halszka
Mój ogród niepokazowy Cz.2
Awatar użytkownika
Shalina
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 paź 2017, o 17:06
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

WITAJCIE :wit
Martuniu wcześniej też nie okrywałam Cesarskich koron, i po przymrozkach leżały jak flaki, wprawdzie się podnosiły, ale już nie były takie ładne i na liściach widoczne były żółte plamy. Być może też za mało je dokarmiałam ;:131
Dziękuję w imieniu kwiatków ;:167 ;:196

Obrazek

Obrazek

Maryniu Aspera to piękna hortensja kosmata, ale u mnie już drugi sezon z rzędu przymarzła ;:145
Trzymają się dobrze dęboliostne, ale czy zakwitną tego roku to czas pokaże? ;:196

Obrazek

Obrazek

danuta z- Danusiu dziękuję w imieniu podopiecznych ;:167
Hosty i u mnie są jeszcze w różnym stadium, też są i takie które jeszcze nie wyszły ;:131
Najważniejsze, że w końcu przyszło ciepełko i oby jak najdłużej świeciło nam ;:3 ;:196

Obrazek

Obrazek

Lucynko dziękuję w imieniu kwiatuszków ;:167 i mam nadzieję, że to już ostatnie moje okrywanie ;:131
Po przymrozku przyszła piękna pogoda i moje heliotropki z Twoich nasionek nocowały już na dworze :tan
oby tak już zostało ;:3 ;:196

Obrazek

Obrazek

Halinko ja te ozdoby kupuję już tylko od jednego producenta i jestem zadowolona :D
Kwiatki dziękuję za pochwałę, raniutko już im przekazałam w czasie obchodu ;:196

Obrazek

Obrazek

Pozdrawiam Was cieplutko i życzę udanego tygodnia ;:3 ;:4

Obrazek

Obrazek
Pozdrawiam Halina
Awatar użytkownika
jarha
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Halinko, mam nadzieję, że tej pięknej poskrzypce nie darowałaś życia ;:14 Ja dziś raniutko też jedną ubiłam ;:124 Za to nie znalazłam ani jednego ślimora ;:138
Pięknej pogody na cały tydzień ;:3 ;:3 ;:3
Pozdrawiam, Halszka
Awatar użytkownika
Shalina
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Halinko właśnie ta zaraza mi uciekła, ale złapałam parkę, której nie udało mi się zrobić zdjęcia ;:306
Na dzisiejszym obchodzie też nic nie złowiłam, ani poskrzypki, ani ślimaczków ;:63 ale znalazłam wierzchołkowy kawałek lilii martagon ;:145
Tobie również życzę tylko ;:3 ;:3 ;:3
Pozdrawiam Halina
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

No tak jak one to wyczuwają że zaraz sie zjawiają ci pożeracze lilii jeszcze u siebie nie zauważyłam tego gada.Ślimaki teraz chowają się wśród roślin płożących i trawie krokusowej .Ścinałam dzisiaj i sporo ich znalazłam tak samo jak wśród listków kokoryczy .Wszystko to ścinam żeby nie miały się gdzie schować. U mnie przemarzła jedna część Pinky winky i teraz jest jak obskubana .Halinko heliotropki będą zwabiać owady a i dodatkowo rozsiewać w koło woń ;:167 .Mnie jeszcze nie udało się wyhodować swoich zawsze kupowałam sadzonki .W tym roku jeszcze nie dotarłam na targ żeby kupić. Wreszcie możemy cieszyć się słonkiem ;:167 ;:167
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Halinko, cieszę się, że heliotropy tak ładnie Ci poszły! ;:138 ;:138 Będę je podziwiała u Ciebie, bo moje prawie wszystkie padły i zachodzę w głowę, ;:24 co im nie odpowiadało.
Korony pysznią się jak prawdziwe cesarzowe. ;:215 Moje już kończą żywot, kwiaty zrobiły się mniej ładne (żeby nie powiedzieć: brzydsze). :lol:
Poskrzypki też jeszcze nie spotkałam, ale i nie przyglądałam się młodziutkim liliom, które teraz szczególnie smakują tym szkodnikom. ;:131 Jutro muszę zrobić rekonesans.

Pozdrawiam gorąco. ;:79 ;:79
Awatar użytkownika
marta64
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 kwie 2018, o 19:35

Post »

Halinko, śliczny kolor liści ma Twoja serduszka ;:138 ,czekam z niecierpliwością na jej kwitnienie, bo u Ciebie rarytasiki, jak np. biała brunera ;:63 , ;:63 ;:63
Skimia i klonik przetrwały zimę bez okrywania, czy opatulone?
Cieplutko i słonecznie pozdrawiam ;:196
Pozdrawiam! Marta
Ogród pod wierzbą 3
Awatar użytkownika
inka52
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 lis 2009, o 11:54

Post »

Witaj Halinko widzę też kolorowo u Ciebie , pionie tyle pąków mają jak zaraz zakwitną to dopiero będzie kolorowo, moja jedna drzewiasta przez te ostatnie przymrozki poszła może odbije od korzenia zobaczymy pozdrawiam ;:3
Awatar użytkownika
korzo_m
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 kwie 2006, o 10:14

Post »

Halinko widzę, że sporo prac porządkowych już wykonałaś, pięknie kiełkują hosty, od razu zapytam co ile lat je dzielisz i odmładzasz. Moje niektóre z tych najstarszych maja już puste środki, takie łyse sfilcowane miejsca, czy im już czas. Śliczna rabatka piwoniowo, tulipanowa.
Serduszka piękna moją przymrozki mocno poturbowały. Pogoda ostatnio bardzo sprzyjająca, ogród pięknie rozkwita.
Pozdrawiam Dorota
Zapraszam do mojego ogrodu
Spis wątków | Aktualny wątek
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

:wit Halinko!
Mam chyba taką samą ( tą pierwszą ) żółtawą serduszkę. Wiesz może co to za odmiana ?
Portrety kwitnących śliczne.
Tulipany, narcyzki śliczne, ciekawe.
Magnolia piękna. Moja odchorowała ubiegłoroczne przesadzanie i tylko kilka kwituszków ma.
I hosty różne, pięknieją nam z dnia na dzień. I to mocno.
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16

Post »

Halinko, co tam u Ciebie w trawie piszczy? :lol:
Wstawiaj zdjęcia, bo za chwilę stracą na aktualności. ;:180 ;:108
Dobrego piąteczku. ;:196
Awatar użytkownika
Ignis05
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 gru 2009, o 14:08

Post »

Halinko ;:196 ,
Twoje korony cesarskie wyglądają pięknie. ;:138 ;:138
Moje to porażka. Nie miałam pojęcia, że trzeba je okrywać i mam za swoje. Tylko jedna wygląda jako tako.
Mam nadzieję, że perskie już będą wyglądały lepiej.
Hosty już też pięknie Ci wystartowały a piwonie zachwycają pąkami. ;:oj ;:215
U mnie jeszcze niewiele widać, chociaż ostatnie ciepłe dni bardzo przyspieszyły wegetację.
Pozdrawiam wiosennie i miłego weekendu życzę. ;:167 ;:3 ;:79
Awatar użytkownika
jarha
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Halinko, gdzie zniknęłaś? Pokaż co tam u Ciebie kwitnie?
Miłego, pogodnego dnia ;:196
Pozdrawiam, Halszka
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Shalina
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witam wszystkich serdecznie i dziękuję za odwiedziny ;:4
Ja odwiedzę Was w weekend jak tylko ból ustąpi, a teraz może uda mi się Wam odpisać i pokazać kilka fotek :D

Jadziu ślimaków u mnie w tym sezonie prawie nie ma i oby tak zostało, ale gryzoni , mrówek i innych szkodników mnóstwo.Na tą poskrzypkę nigdy nie zwracałam uwagi, ale i lilii miałam dwie na krzyż . Teraz jak jest ich trochę więcej to i to świństwo się pojawiło.Też mam straty po zimie, ale hortensje bukietowe raczej ok,ogrodowe wszystkie zmarzły, ale najbardziej nie mogę odżałować wiązu holenderskiego i białej skimii ;:145
Pozdrawiam cieplutko ;:196

Obrazek
Ciągle znajduję na trawniku, widocznie koty zostawiają
Obrazek

Lucynko przykro mi, że straciłaś heliotropy, mnie się udało 9 szt ocalić, ale kobea też poszła na straty.Może chciałam przedobrzyć i dostała jakiś plam, jakby była poparzona ;:145
Na poskrzypkę robię polowanie rano i wieczorem i zawsze coś wpadnie do słoika .

Obrazek

Obrazek

Martuniu dziękuję w imieniu serduszki ;:167 dostałam ją w gratisie , ale podejrzewam, że jest to Dicentra spectabilis Gold Heart. Na zimę był okryty tylko jeden klon palmowy Garnir, a skimii nigdy nie okrywałam, chociaż sąsiadka je zawsze okrywa, natomiast straciłam białą którą kupiłam późną jesienią,a stała w gospodarczym.

Obrazek

Obrazek

Teresko dziękuję ;:167 Piwonię drzewiastą też straciłam, a ostatni mrozik ją tylko dobił.
Sporo piwonii ma pąki, i te sadzone w listopadzie, ale przesadzane na wiosnę to wielki znak zapytania czy zakwitną? Wszystko wskazuje na to, że się obraziły.

Obrazek

Obrazek

Dorotko nie bardzo mogę coś robić, bo ból nie daje ;:223 a i z tym płotem ciągle coś się komplikuje i tylko cały bałagan. Hosty pięknie się rozwijają, rosną w oczach i z godziny na godzinę coraz to piękniejsze.
Dorotko, ja jeszcze host nie dzieliłam, bo moje najstarsze mają dopiero piąty sezon. Podobno po 5-7 latach mają właściwe liście i do tego momentu nie powinno się dzielić. Catherine próbowałam podzielić, to tak podzieliłam, że musiałam kupić nową dla siebie i osobie której obiecałam . Dzisiaj wykopałam z 25 szt i eksmitowałam do doniczek, na jak długo czas pokaże.
Ja swoje serduszki okrywałam jak były przymrozki, ale też w tym roku są jakieś kiepskie.
Pozdrawiam serdecznie ;:196

Obrazek

Obrazek

Aniu wygląda na to, ze taka sama. :heja Ja swoją dostałam w gratisie, ale podejrzewam , że jest to Gold Heart.
Dziękuję w imieniu podopiecznych, a hosty dla mnie w tym okresie są najpiękniejsze. Nie mam aktualnych zdjęć, te już tnie aktualne, może jutro :wink:
Pozdrawiam serdecznie ;:196

Obrazek

Obrazek

Krysiu dziękuję ;:167 W końcu i ja się doczekałam, muszę zapolować jeszcze na żółte.
Hosty rosną w oczach, a i piwonie lada moment zaczną kwitnąć. Obawiam się tylko, że te przesadzane na wiosnę się zbuntowały i nie zakwitną.

Obrazek

Obrazek

Halinko już jestem, ale tylko na chwilkę, na dłużej może w weekend :wink:
Pozdrawiam gorąco ;:196

Obrazek

Obrazek
Pozdrawiam Halina
Awatar użytkownika
stasia_ogrod
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2011, o 16:48

Post »

Halinko, Twoje hosty są przecudne, tak samo jak piwonie; ten klombik to był strzał w dziesiątkę, ale efekt zachwycający. ;:215
Tulipany nadal zachwycają, dołączyły brunnery, szykują się serduszki , cesarska korona taka dostojna, pomimo że łazi po niej poskrzypka. ;:oj ;:oj
Wielkie brawa za heliotropy ;:433 ;:433 i czarownica na miotle przyleciała. ;:306 ;:306
A koty bardzo pracowite, prezenty na trawniku zostawiają. ;:113 U nas działkowe koty poznikały, ostatnio pojawił się młody jeżyk, ucieszyłam się, że małe ślimaki pozjada. Niestety, na drugi dzień już dogorywał, widocznie skusił się na zatrutą przynętę. ;:145
Czytam, że cierpisz, coś Ci dokucza, współczuję i przytulam do serducha, może chociaż część bólu uśmierzę. ;:167 ;:168 ;:cm
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”