Przydomowy ogród emerytki

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Clio1
50p
50p
Od: 20 kwie 2021, o 19:47
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Przydomowy ogród emerytki

Post »

Halinko, Twoje hosty i klomb są ogromne!!! Moje dopiero w powijaczkach. Funkie dopiero kiełki pokazały, a klombik na szczęście nie zmarzł i na każdej gałązce ma moc listków. Zabezpieczasz swojego na zimę? Ja tego niestety nie zrobiłam i zielony, pomimo, że większy i bliżej domu wsadzony mi przemarzł. Musiałąm odciąć dużą gałęź. A ten bordowy na szczęście cały. Postanowiłam, że na zimę już je ogacę, żeby mi nie przemarzły.
U mnie... Sylwia
Awatar użytkownika
jarha
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 lip 2014, o 23:28
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Halinko, to Ty nie próżnujesz ;:63 takie duże dwa klomby już zrobiłaś, czy to było jesienią? No tak, przecież tulipany już tam kwitną ;:7 Cudnie to wygląda ;:215
Wiem, że się powtarzam, ale jeszcze raz napiszę - te hiacynty masz zabójcze ;:303
I hosty takie już duże pomimo tego zimna.

Dobrego wieczoru, a jutro słoneczka i ciepełka ;:196
Pozdrawiam, Halszka
Mój ogród niepokazowy Cz.2
Awatar użytkownika
Ignis05
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 gru 2009, o 14:08
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Halinko ;:196
Będziesz miała super miejsce na eksponowanie piwonii.
Czy te tulipany na tych rabatkach masz posadzone w doniczkach ?
Co jeszcze posadzisz na tych rabatkach ?
Jak piwonie przekwitną , to przydałoby się tam dać jakieś kolorowe kwiatki.
Pozdrawiam cieplutko ;:3 :wit
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

Cudnie kwitnące sasanki ,a kosy muszą się przypodobać swoim paniom ofiarując im kwiaty :wink: Pamiętam jak koleżanka zawsze na nie narzekała że kradną jej kwiaty, ale tacy są szarmanccy mężczyźni :) Masz cudne kępy tulipanów muszę jesienią dokupić nowy cebul także hiacyntowych .Halinko hosty już z takimi wielkimi liśćmi a u mnie dopiero się budzą powoli. Jak zwie się ten cudny klonik??? zdróweczka i cudnej pogody Ci życzę ;:196
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
Shalina
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 paź 2017, o 17:06

Post »

Witam :wit

Madziu moje smardze, mimo to, że w ogrodzie to i tak się ich boję ;:306
Wiosna u mnie opóźniona co najmniej o dwa tygodnie w stosunku do innych, zmyliły Cię chyba te hosty, które pokazałam
marta64 jakie były w zeszłym sezonie ;:306

Alu dziękuję ;:167 teraz przyszedł czas na tulipany.
Pozdrawiam cieplutko ;:196

Sylwio nie doczytałaś, te hosty wyglądały tak w zeszłym sezonie.;:306 W tym są i takie, które jeszcze nie wyszły Kloniki też jeszcze nie w pełni rozwinięte, ale na każdy przymrozek je otulam, na zimę również:tan U mnie są mroźne
zimy i wiele roślin też wymarza ;:145

Halszko oczywiście, że klombiki szykowałam na jesieni pod piwonie, wcześniej gdzieś to pokazałam (nie umiem wkleić linku).
Tulipany rosną w donicach i jak przekwitną to wyciągnę i może w ich miejsce powsadzam canny, czas pokaże ;:65
Halinko nie doczytałaś, te zdjęcia host to są z ubiegłego sezonu, chciałam pokazać Martuni , tak ciepło to u mnie jeszcze nie jest;:306 a z hiacyntów w tym sezonie jestem zadowolona :tan
Pozdrawiam cieplutko i miłego dnia ;:196

Jadziudziękuję ;:167 właśnie te klombiki wyszykowałam pod piwonie,które dostałam w listopadzie :tan
Tulipany i wszystkie cebulowe już sadzę w doniczkach, bo u mnie dużo gryzoni i wszystko zeżrą ;:145
W miejsce tulipanów wsadzę prawdopodobnie canny, ale to jeszcze wielki ;:88
Pozdrawiam cieplutko i miłego dnia ;:196

Jadziu dziękuję ;:167 widocznie kosom się naraziłam, ale w tym sezonie odpukać w nie malowane , prawie ich nie ma ;:306 Hosty u mnie tak samo jak u Ciebie dopiero wychodzą, te zdjęcia są z ubiegłego sezonu ;:185
Klonik to Garnet, gdzie u Ciebie to już okaz :heja
Pozdrawiam serdecznie i miłego dnia ;:196

Kilka wczorajszych fotek:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Obrazek
Pozdrawiam Halina
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

Mój Garnet ma chyba z 5 lat a może i więcej ,ale każdej wiosny go przycinam, bo chcę żeby był niskim parasolem .Nie lubię wysokich roślin, bo zasłaniałyby inne które tam rosną na tej rabacie. Halinko mogę chociaż u Ciebie podziwiać cudne sasanki, bo moje chyba w tym roku nie zakwitną.Swoje a raczej synowej Canny już mam w gruncie i widzę ze się puszczają :wink: oby tylko jakiś przymrozek jeszcze sie nie pojawił .Czy dajesz im sporo jedzenia bo jakoś nie mam do nich ręki i tylko świeżo posadzone zakwitają potem tylko idą w bulwy.Udanego dnia a wstał taki piękny dzionek a teraz niebo zasnute chmurami ;:131
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
marta64
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 kwie 2018, o 19:35

Post »

Halinko, pięknie rozkwitają tulipany, a ta sasanka ;:oj , cudna po prostu ;:138
Do klonika nie mam zdrowia, kupiłam takiego sporego i każdego roku był mniejszy, aż zniknął zupełnie, ale go nie okrywałam, tylko chciałam zahartować. :;230 Teraz mam takiego o większych listkach i rośnie.
Hosty piękne liście mają i ze względu na nie je sadzimy, ale jak już napatrzysz się na nie od wiosny, to jak pozwolisz im zakwitnąć, latem możesz podziwiać kwiatki :tan
Miłego dnia ;:3 ;:196
Pozdrawiam! Marta
Ogród pod wierzbą 3
Awatar użytkownika
korzo_m
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 kwie 2006, o 10:14

Post »

Halinko super kapelusze ubrałaś hostom ;:306 może dość już tych przymrozków. Dziś na szczęście nie było. Piękne tulipanki teraz jest ich czas to podziwiajmy.
Pozdrawiam Dorota
Zapraszam do mojego ogrodu
Spis wątków | Aktualny wątek
Awatar użytkownika
jarha
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 lip 2014, o 23:28

Post »

Halinko, tak, zorientowałam się, że klomby są z jesieni, tulipany też sadzę w doniczkach lub koszykach i jak przekwitną wynoszę za wiatę :wink:
Wiem, że te całkiem wyrośnięte hosty to z ubiegłego roku, miałam na myśli duże kły :D
Tulipany pięknie się rozwinęły w cudowne bukiety ;:215
Milego, słonecznego dnia ;:168
Pozdrawiam, Halszka
Mój ogród niepokazowy Cz.2
danuta z
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 cze 2011, o 11:58

Post »

Pięknie kwitnące kwiatki. ;:oj
Miłego dnia. ;:138
Iwonka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 wrz 2015, o 20:35

Post »

Halinko, chyba się rozpłynę z zachwytu nad Twoimi tulipanami ;:oj Wyjątkowo śliczne, kolorowe, a na dodatek mają piękne liście. Moje mają je strasznie podziurkowane, nie wiem, czy to przez ślimaki, czy przez coś innego, ale one już takie wychodziły z ziemi ;:222 Mało które mają zdrowe liście.
Sasanka cudownie kwitnie, bardzo lubię ich puchate kwiatuszki :tan
Więcej słonka, Halinko ;:196
Clio1
50p
50p
Od: 20 kwie 2021, o 19:47

Post »

Halinko, przepraszam. Będę czytać uważniej. A kwiatki i tak mi się bardzo podobają. Wszystkie! Czy Twoje jeżówki są wyhodowane z nasion? Czy może kupiłaś sadzonki? Bardzo je lubię. Kupowałam i sadzonki i wysiewałam. Chyba mnie nie lubią, bo nie chcą się u mnie zadomowić.
U mnie... Sylwia
Awatar użytkownika
mar33
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2012, o 16:35

Post »

Halinko jestem zauroczona Twoim ogrodem ;:138
Piękne kolekcje host, piwonii, żurawek oraz ilość pozostałych roślin.
Zdjęcia perfekcyjne ;:63
Pozdrawiam Maria "Przyroda jest lekarstwem w każdej chorobie" Hipokrates
Moje wątki- zapraszam. Ogrodowy - aktualny cz.8
Mój wątek personalny
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16

Post »

Przepiękne tulipany, Halinko, skradły moje serce. ;:167
Cudnie kwitnące olbrzymie kępy tych ślicznych kwiatów! ;:138 ;:138 ;:138
Idą bardzo ciepłe dni, niech jak najdłużej zagoszczą w Twoim wspaniale grającym kolorami ogrodzie. ;:3 ;:3
Zdrówka. ;:cm
Awatar użytkownika
Shalina
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 paź 2017, o 17:06

Post »

:wit :wit

Jadziu też bym tak chciała, w jakim miesiącu go podcinasz? Uchował mi się miłorząb, który też wymaga cięcia,ale boję się go ruszyć, bo nigdzie nie mogę się doczytać kiedy go najlepiej przycinać ;:223 Ze zeszłorocznych nabytków sasanek dopiero jedna mi zakwitła jednym kwiatkiem,ale będzie miała ze trzy. Reszta to zdechlaczki ledwo widoczne.
Moje canny to jesienne zakupy i wszystkie jeszcze w donicach, latam z nimi w tą i z powrotem. Doświadczenia z nimi jeszcze nie mam, ale czytałam na grupie, że pod spód lubią obornik bydlęcy, a ,póżniej też trzeba je sporo dokarmiać, może być nawóz do pomidorów ;:196

Marto też z jednym klonem tak miałam. Ze trzy lata nic do przodu tylko marniał, wiec poszedł za płot.Jak zobaczyłam, że tam się ruszył to z powrotem go zabrałam ;:306 W zeszłym sezonie dokupiłam jeszcze ze trzy w B... i nawet przetrwały zimę, ale może dlatego, że wsadziłam je w takim zakątku, gdzie nie ma przeciągów.
Część host ma piękne kwiaty,szczególnie te białe, ale nie lubię jak opadają i przylepiają się do liści ;:196

Halszko dziękuję ;:167
Pomyślałam, że zmyliły Cię te dorosłe hosty,jeszcze są takie które nie wyszły ;:196

Dorotko nabiegałam się z tymi kapeluszami w tym sezonie ;:306 W sobotę pewnie też by się przydało, ale już trudno, co będzie? ;:196

Danusiu dziękuję ;:167

Iwonka1 dziękuję w imieniu tulipanów. U mnie grad stratował tylko listki w Psim zębie i uszkodził tylko kilka listków tulipanów, ale u Ciebie inna sprawa. Ja bym nie wytrzymała i wykopałabym ze dwa, aby upewnić się co je podjada? ;:196

Sylwia przepraszam, przecież mnie to bardzo często się zdarza ;:306 a kwiatkom podziękuję.
Jeżówki kupowałam wszystkie odmianowe, ale sporo ich też już straciłam. Z zeszłorocznych zakupów też kilka wypadło.
Ja przekwitłe raczej wycinam, ale sporo już się wysiało i one dla mnie są najtrwalsze ;:196

Marysiu miło mi, że mnie odwiedziłaś i zapraszam kiedy będziesz miała tylko ochotę ;:196

Lucynko dziękuję w imieniu tulipanków ;:167 Zaraz zrobię obchód w poszukiwaniu ślimaczków pomimo, że trochę pada to im przekażę ;:196 ;:196

Pozdrawiam Was serdecznie i życzę słonecznego weekendu ;:3 ;:4

Muszę się pochwalić, w końcu w się doczekałam;
Obrazek

Obrazek
Obrazek
Pozdrawiam Halina
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”