Alu dziękuję

Staram się, ale sił i zdrowia coraz to mniej i stare kości dają się we znaki, które należałoby wygrzać w słońcu, a jego jak na lekarstwo

Pozdrawiam i słonecznej majówki
Lucynko u mnie dzisiaj też padało dość intensywnie od -15 tej, a rano było tylko 0,5 stopnia na plusie, chociaż prognozowano 5 stopni
Dobrze, że rano udało mi się jeszcze obskoczyć cmentarz, bo dawno już nie byłam, a ostatnio najważniejszy był ogród
Narcyzy to dla mnie niespodzianka z B... , które kupiłam ze cztery torebki jako żółte z kielichem, bo te najbardziej lubię.
W piątek była piękna pogoda od południa to wyprowadziłam swoje podopieczne na balkonik.
Pozdrawiam i życzę słonecznej majówki
Iwonko1 dziękuję

, ale bardzo lubię żółte, niebieskie i białe kwiaty.
Piwonie, to ta pierwsza pełna koperkowa, a druga hybryda Merry Mayshine.
Zakątek iglasty ładnie wyglądał dwa lata temu, jak wszystko było malutkie, a teraz trzeba go już trochę przerzedzić.Nazw iglaków nie znam, gdyż nie bardzo przywiązuję do tego uwagi.Sosenka to jakaś kulista miniaturka z długimi igłami, są też dwa iglaczki karłowate, które trzy lata nawet nie drgnęły, dopiero w zeszłym sezonie był malutki przyrost

Dziękuję za wiadomość odnośnie sasanek, w poniedziałek uwolnię ich z doniczek, niech przyrastają
Halszko dziękuję w imieniu kwiatków
Piwonia na pierwszym zdjęciu to koperkowa pełna, a druga to bylinowa wczesna hybryda mocno czerwona
Pozdrawiam i miłego świętowania
Soniu dziękuję i miło mi, że podobają Ci się moje podopieczne
Bukszpany już w zeszłym sezonie dopadła ćma bukszpanowa i od strony sąsiadki mocno je spałaszowała

Obwódka klombu też już trącona.
Drozdy odwiedzają mnie każdego dnia, ale mniej widzę już tych żółto-dziobatych kosów, które ciągle mi coś wydziobią, albo pościnają delikatne kwiatki

W zeszłym sezonie, tak mi ścięły kwiaty nowo zakupionych sasanek, którymi nie zdążyłam się nacieszyć. Teraz ledwo co wychodzą, ciekawe czy zakwitną?