Nowe życie w starej chatce cz.III

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 maja 2013, o 17:54
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Nowe życie w starej chatce cz.III

Post »

Witaj Kasiu :wit . Dzieje się u Ciebie, oj dzieje ;:215 . Zazdroszczę placu na takie wielkie drzewa jak buki ;:oj . To na prawdę piękne i majestatyczne drzewa ;:108 . Tunel na pewno Ci się przyda i będziesz mogła siać różne pyszności . Piękny kolor hiacynta , taki fioletowy ;:167 . Moje jak większość cebulowych z roku na rok giną w paszczach nornic ;:222 . Coś tam zostało ale akurat same różowe i niebieskie. Pozdrawiam serdecznie i pięknej pogody życzę :wit .
Awatar użytkownika
kasia100780
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 lip 2014, o 16:39
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Ewo do lasu to jeszcze długa droga ;:224

Ewelinko za dużo hiacyntów nie mam, gdzieś tam powtykane pojedyńcze sztuki, jak na wiosnę kupuję do domu.
Nie mogę się doczekać tej folii, w przyszłym tygodniu posadzimy pomidory.

Dzisiaj w końcu wzięłam się za przycięcie róż i powojników. Iskry się sypały :;230 Róże, czarne, przycięłam przy samej du... Powojników też nie oszczędzałam. Wyrzuciłam pergole, nigdy więcej metalowych, zielonych łuków (wiecie o jakich pisze), powojniki owinięte, co się z nimi naszarpałam to moje, cierpliwość na odwijanie się skończyła, więc ciachałam jak leci, ech.. 4 taczki eM wywiózł na kompostownik. Posadziliśmy buki, wraz znikły w czeluściach ogrodu.. Suchy wiekowy świerk trafił również pod piłę, więc jutro trzeba ogarnąć leżące gałęzie. Czekam na dostawę doniczek, wtedy będą robić rewolucje na rabatach, te przed domem wołają o pomstę do nieba, poprzerastały trawą, wszystko do wymiany. Myślę co tam posadzić, żeby było w miarę bezproblemowo.
Jutro zaczynamy tunel, pewnie zejdzie nam cały dzień ;:134
Anielanna
30p - Uzależniam się...
30p - Uzależniam się...
Od: 17 cze 2019, o 12:46

Post »

Dzień dobry,
przyszłam, rozejrzałam się i pozachwycałam metamorfozą i ...zostaję, by obserwować dalej. Pięknie tu, domowo i sielsko. Widać, że praca własna, nie żadni projektanci, co ich twory to jeden do drugiego podobny. Podziwiam za trud we włożonej pracy, wiem, że z dzieckiem u boku to niełatwe zadanie ;:215
Awatar użytkownika
Alicja125
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 gru 2015, o 00:46

Post »

Witaj Kasiu prace u Ciebie całą parą dużo już porobiłaś. U mnie nie dawno dopiero śnieg zeszedł więc mało zrobione. Pozdrawiam życzę zdrówka i słoneczka ;:196
Pozdrawiam Alicja
Ogrodnictwo to nauka, nauka, nauka. Na tym właśnie polega zabawa. Cały czas się uczysz!
Działeczka ROD- zielony domek cz 2 ,Moje kwiaty,
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Kasiu u Ciebie jak zwykle wzór do naśladowania! Skrzynie obsiane, kwiateczki kwitną, a i zagajnik będzie. Z czasem własne grzybki urosną. Powodzenia i obfitych zbiorów życzę ;:196
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17

Post »

Fajne skrzynie! Ja dopiero od tego roku zaczynam skrzyniową uprawę i mam w związku z tym wielkie nadzieje, bo podobno takie plony są spore.
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16

Post »

Kasiu, niezwykle pracowici i pomysłowi jesteście oboje! ;:138 ;:138
Pięknie zaplanowane i wykonane wszystkie detale, nie mówiąc o większych budowlach. ;:215
Kotki dostały takie wypasione pomieszczenie na wolnym powietrzu, że tylko im pozazdrościć. ;:303 Chociaż wiem, że moja kota zapłakałaby się za kratami. ;:98 Ona musi mieć wolność i tylko w domu zgadza się na ograniczenia, a i to często miauczy przy drzwiach wejściowych. :cry: :cry:
Wiosenne kwiatki już pięknie kwitną w ogrodzie, skrzynie nie tylko wypełnione ziemią, ale i obsiane, no i młody zagajnik powstaje. ;:63
Tylko ładniejsza pogoda pilnie potrzebna, niech więc słoneczna wiosna wraca jak najszybciej. ;:3 ;:3 ;:3
Awatar użytkownika
kasia100780
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Anielanna dziękuję bardzo :) Witaj w moich skromnych progach ;:196 Własna praca bardziej satysfakcjonuje, choć nieraz też i frustruje :;230

Alicjo praca w ogrodzie jest non stop, jeszcze nie mieliśmy w ciągu tych 5 lat momentu, żę wszystko było zrobione. nie wiem czy kiedykolwiek to nastąpi..

Marysiu oj nie, gdzie nie spojrzysz tam coś do roboty ;:306 Połowę drzewek pewnie tradycyjnie zjedzą sarny, ale swoje grzybki fajnie było by mieć ;:108

Wandziu skrzynie zrobiliśmy, bo dostaliśmy deski za darmo, gdybym miała kupić, to by ich nie było ;:224 Powodzenia i obfitych plonów życzę :)

Lucynko moje kotki też z chęcią by szalały po całym ogrodzie, ale niestety po zaginięciu Elizy i potrąceniu Kalwina przez samochód, nie chcę tego znowu przeżywać. Poza tym pchły, możliwość zawiśnięcia na płocie, zabijanie ptaków itp., niech siedzą w wolierze dla swojego i innych dobra. Teraz chociaż są bezpieczne, choć nie raz wyprysną między nogami, jak np. kurier przyjedzie i odbiera się paczkę ;:223

Dopiero dzisiaj zaczęliśmy tunel, nie skończyliśmy.. Zmarzliśmy jak psy, ale stoi szkielet :tan Jutro cały dzień ma padać, a byśmy naciągnęli folię, zobaczymy, może się uda, wiem, że niedziela, ale muszę korzystać kiedy eM jest w domu.. W tygodniu byśmy zrobili w środku (darń, ziemia, deski, itp.)

A dla odwiedzających dzisiejsze kwiatuszki:
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Alicja125
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 gru 2015, o 00:46

Post »

Kasiu witaj serdecznie na działce nigdy pracy nie braknie zawsze coś, ale przez to staje się ładniejsza i bardziej nas cieszy. Praca na działce to tez przyjemność odprężenie po całym dniu czy tygodniu. Piękna sasanka i te niebieściutkie kwiatuszki. Pozdrawiam Miłej niedzieli ;:196
Pozdrawiam Alicja
Ogrodnictwo to nauka, nauka, nauka. Na tym właśnie polega zabawa. Cały czas się uczysz!
Działeczka ROD- zielony domek cz 2 ,Moje kwiaty,
Awatar użytkownika
kasia100780
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

To prawda Alicjo. Wolę robić coś na działce, niż w domu.

Skończyliśmy tunel ;:108 Jutro będziemy solidnie zabezpieczać boki. Powstaną skrzynie, a w nich będą rosły bataty. Już się moczą w słoikach, pod koniec maja powinny być gotowe sadzonki. Poobcinam też nadmiar folii. Zimno dzisiaj znowu było i po obiedzie już nie wróciliśmy na działkę. Od jutra lekkie ocieplenie, to może z przyjemnością będzie się pracowało ;:108

Obrazek

Obrazek

Jak Wam się podoba? :lol:
Awatar użytkownika
nowapasja
1000p
1000p
Od: 28 sty 2011, o 10:25
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Nie obcinaj nadmiaru folii - aż tak dużo jej nie ma, zakop głęboko tak na "chochelkę" .
Clio1
50p
50p
Od: 20 kwie 2021, o 19:47

Post »

Świetny tunel i jaki duży! Na pewno pomidory i inne warzywa odwdzięczą się obfitymi plonami za cieplarniane warunki. Ja jeszcze przed przygotowaniem szklarni. Przez te chłody nie mam nawet ochoty na grzebanie w warzywniaku. Ale od jutra się też za to chcę zabrać. Pozdrawiam i pozwolę sobie zaglądać do Twojego ogrodu.
U mnie... Sylwia
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

Kasiu :wit
Mi bardzo podoba się wasz tunelik. ;:215
Już coś tam sadzisz ?
Hiacynty prześliczne. ;:173
Pózna, chłodna wiosna ale i tak swoimi kwitnieniami i kolorami bardzo cieszy :)
pozdrawiam cieplutko ;:196
clem3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lip 2014, o 15:28

Post »

Kasiu świetna ta woliera dla miziastych ;:108 Właśnie u siebie pisałam ci, że w tym roku próbujemy z tunelem, wchodzę do ciebie i widzę taką samą informację. Fajnie, będziemy mogły porównać uprawy :wink: Sami robiliście, czy gotowy kupiony?
Cudne wiosenne kwitnienia zaprezentowałaś ;:215
Awatar użytkownika
kasia100780
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ola ale nie przy ziemi ;:306 tylko na tym łuku koło drzwi, wisi takie niepotrzebne i fiurga na wietrze.

Clio witaj i rozgość się ;:196 Od dzisiaj ocieplenie to więcej się porobi, masz rację, że w taką zimnicę to nic się nie chce. Tunel ma 3/6 m.

Aniu jeszcze nic nie sadzę, trzeba przygotować w środku. Może za tydzień, dwa posadzimy pomidory. Będą też ogórki wężowe, arbuzy, melony, zobaczymy na ile miejsca starczy.

Małgosiu tunel kupiony, tak było szybciej, taniej i wygodniej ;:108 Zobaczymy jak się sprawdzi, jak nie, to kiedyś postawimy sami.

Zaraz eM wróci z pracy, robimy kawkę i lecimy na działeczkę robić skrzynie przy folii :tan
Miłego dnia i słoneczka Wam życzę ;:3
Obrazek
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”