Przydomowy ogród emerytki

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
jarha
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 lip 2014, o 23:28
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Przydomowy ogród emerytki

Post »

Witaj Halinko :wit Brunera się pospieszyła, moje jeszcze śpią. Tego śniegu to Ci nie zazdroszczę, też troche miałam, ale nie tyle. Sasanki mają futerka to się zimna nie boją, gorzej z krokusami.
Trzymaj sie cieplutko, byle do wiosny, ale prawdziwej ;:306
Pozdrawiam, Halszka
Mój ogród niepokazowy Cz.2
Awatar użytkownika
Shalina
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 paź 2017, o 17:06
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Wandziu, Lucynko,Jadziu,Soniu,Andrzeju,Beatko,Iwonko,Krysiu,Małgosiu,Halinko dziękuję Wam za odwiedziny ;:167
Dzisiaj dalej zimowo,wczoraj -6,dzisiaj już tylko-4 ,ale słonecznie to śnieżek szybko zginie. Od soboty ma być już tylko wiosna to ruszymy na rabaty ;:306
Beatko u mnie prawie wszystkie brunnery pokazały listki,Twoja młoda to może jeszcze śpi, chociaż ja jedną piękną kępę na początku też straciłam i nie wiem co było powodem. Czy zmarzła, czy też koty ją załatwiły :?:

Iwonko cieszę się, że dwa miłki zakwitły i pokazały swoje kwiatki, chociaż miały być pełne :D Jeden jeszcze się czai, czy zakwitnie to :?: Ja nerwowo bym nie wytrzymała, aby tak długo czekać na kwiaty;:145 Przylaszczki mam porozrzucane po całym ogrodzie, te w bardziej nasłonecznionym miejscu szybciej kwitną, ale kolorem raczej nie odbiegają od pozostałych.Chociaż mam też jaśniejsze i ciemniejsze, raczej ma na to wpływ ziemia :wink: Muszę je trochę poobserwować :D
Małgosiu moje biedne sasanki jeszcze śpią. Tylko dwie czy trzy na słonecznym miejscu coś tam się pokazały :D
Halinko tegoroczny pokaz krokusów był stanowczo za krótki, ale nie mamy na to wpływu.Może w przyszłym sezonie będzie lepiej :D
Pozdrawiam Was cieplutko i życzę dużo ;:3 czego nam i roślinom ostatnio brakuję ;:4

Moje podopieczne :
Kobea
Obrazek

Obrazek
Canna z kłączy
Obrazek

Obrazek

Siewki
Obrazek

Heliotrop daje radę

Obrazek
Pozdrawiam Halina
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 sty 2009, o 13:13

Post »

Jakie olbrzymie canny już u Ciebie! ;:oj Moje jeszcze śpią w piwnicy nie mam miejsca bo nawet na balkon nie można wystawić jeszcze.Sadzonki heliotropów też ładne! ;:138 A za całokształt wiosennych kwitnień i zdjęć ;:63 ;:63 ;:215

Miłego dnia!

:wit
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Awatar użytkownika
Shalina
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Maryniu dziękuję ;:167 W domu mam około 10 cann, reszta też jest w piwnicy w torfie.Większa część z nich też już wypuszcza kły.W poniedziałek zima w końcu odejdzie to muszę je wytaszczyć i wsadzić w ziemię. :wink:
Pozdrawiam cieplutko ;:3 ;:196 ;:196

Dzisiaj rano jeszcze takie widoczki:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Przed godzinką przyszła paczuszka :D

Obrazek
Pozdrawiam Halina
Awatar użytkownika
korzo_m
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 kwie 2006, o 10:14
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Halinko to będziesz miała piękne krzaczki posadzone, takie paczki z pięknymi roślinami cieszą bardzo. Twoje kanny i te z nasion i z kłączy bardzo ładnie rosną, a kobea "pognała do nieba" :lol: a uszczykiwałaś ją, wiem że dziewczyny tak robią.
Zimowe widoki trochę denerwujące, na szczęście od jutra ma być lepiej, innej opcji nie może być :lol:
Pozdrawiam Dorota
Zapraszam do mojego ogrodu
Spis wątków | Aktualny wątek
Awatar użytkownika
stasia_ogrod
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2011, o 16:48

Post »

Halinko, u nas od 3 dni śnieżno deszczowa pogoda się przeplata, czasem wyjrzy ;:3 ale u Ciebie to już regularna zima z grubą pierzyną. ;:202
Widzę, że kolejne śliczności już do Ciebie przybyły, oj będzie się działo. ;:215 ;:63 ;:138
Kobea idzie jak burza, tylko fotki pijane, mało sobie karku nie skręciłam, przyglądając się im dokładniej. ;:306 :;230
Wszystkie canny dorodne, heliotropy też się starają, ;:433 ;:433 tylko pogoda nas w tym roku zawodzi. ;:145
Mam nadzieję, że chociaż ogrodnicy odpuszczą i pozwolą pomidory posadzić. ;:224
Pogodnego weekendu kochana i trzymaj się zdrowo. ;:3 ;:3 ;:167 ;:196
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16

Post »

Halinko, aż się za głowę złapałam na widok ilości kann. :roll: ;:111
Wszystkie sadzonki bardzo ładnie się prezentują, ;:63 świetnie wyglądają heliotropy. ;:215 Myślę, że już możesz uszczknąć im wierzchołki wzrostu, dzięki czemu będą przyrastały na boki, tworząc zgrabne krzaczulki. ;:303
Białych widoczków nie zazdroszczę, ale widzę, że roślinki niespecjalnie się na tę śnieżną pierzynkę obrażają ;:185 i gdy tylko słońce ją spije, natychmiast pokażą swoje piękne kwiatuszki. ;:303
"Paczuszka" - powiadasz, ;:131 ja widzę pakę! ;:138 ;:138 Piękne zakupy, a gdy znajdą się na swoich miejscach, dopiero zaczną zachwycać!! ;:433
Od jutra pogoda będzie sprzyjała naszym roślinom i nam również, dzięki czemu ruszymy na rabaty i od razu zrobi się lekko na sercu. ;:167
Niech więc piątek pozwoli Ci na ogrodowe szaleństwa. ;:3 ;:3 ;:3
Pozdrawiam. ;:196
Pozdrawiam. Lucyna
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
Awatar użytkownika
ewita44
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 maja 2018, o 19:38

Post »

Halinko
No, no to niedługo będzie wysyp kwiatów Twoich nowych rodków.
Będą miały bzyczki raj i uciechę.
Canny to już giganty, niedługo dotrą do sufitu. ;:306
Awatar użytkownika
Shalina
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dorotko dziękuję ;:167 ale nie bardzo jestem zadowolona bo nie jest to to co wcześniej zamawiałam. Rodki miały być wszystkie królewskie,ale już nie było i na trzy zrobiłam zamianę i dwa są z tej serii :tan
Moje w tym sezonie bardzo ucierpiały przez ten ciężki śnieg ;:145 i muszę uzupełnić brakujące luki ;:180 :wink:
Dorotko kobei nie uszczypnęłam, bo nie wiem jak to się robi i boję się, że zmarnuję. I tak myślałam, że już po niej jak siostra na cały dzień zostawiła otwarte okno. Na szczęście się podniosła :tan

Obrazek

Stasieńko uwierz mi, że mam dość już tej pogody i siedzenia w domu. Nie pamiętam, kiedy tak było :?: Miejmy nadzieję, że dobrze wymroziło i spokojnie będziemy spać w połowie maja ;:306
Dziękuję za pochwałę moich podopiecznych, staram się jak mogę ;:306 a za pijane fotki przepraszam ;:167 ;:196

Lucynko dziękuję za pochwałę, staram się jak mogę, ale lobelia mimo to trochę mi zginęła ;:145 Heliotropom bałam się do tej pory obciąć wierzchołki, że są jeszcze za małe.
Pochwalę się, że następne rodki zamówione są w innej szkółce, ale się trochę boję ,bo nie znam jeszcze tej szkółki :D
Pozdrawiam cieplutko i życzę tylko ;:3

Obrazek

Ewuniu dziękuję, ale to jeszcze nie koniec :tan
Canny niech tylko zrobi się ciepełko,a wylądują w gospodarczym ;:196

Obrazek
Pozdrawiam Halina
Awatar użytkownika
Alicja125
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 gru 2015, o 00:46

Post »

Witaj Halinko widzę że u Ciebie tez śnieżek popadał u mnie biało ;:145 wiosny nie widać. Paczuszka super będzie co robić i co podziwiać. Pozdrawiam ;:196
Pozdrawiam Alicja
Ogrodnictwo to nauka, nauka, nauka. Na tym właśnie polega zabawa. Cały czas się uczysz!
Działeczka ROD- zielony domek cz 2 ,Moje kwiaty,
danuta z
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 cze 2011, o 11:58

Post »

Piękne kanny.Ja w tym roku kupiłam w Biedronce jedną,ale nie wiem czy coś z niej będzie,a tu proszę jakie piękne z nasion.
Kobea też już sięga nieba,puścisz za okno i zakwitnie. ;:306
Hiacynty w gruncie jeszcze chwila i zakwitną.Ten żółty do miłek?
Już wiem jakie kwiatki otrzymałaś,myślę,że stały w szkółce na podwórku więc zimno im nie powinno zaszkodzić.
;:138
Awatar użytkownika
korzo_m
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 kwie 2006, o 10:14

Post »

Halinko takie zamiany odmian, niespodzianki nie zawsze nas zadowalają, miej nadzieję że jak rodki zakwitną to je polubisz.
Na temat kobei jej uszczykiwania, możesz informacji zaczerpnąć od Lucynki, dla mnie ona jest wzorem w wysiewach.
Pozdrawiam Dorota
Zapraszam do mojego ogrodu
Spis wątków | Aktualny wątek
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Halinko szkółka została tak rozreklamowana, że zabrakło im rododendronów królewskich :D Życzę żeby następna spisała się na medal.
Wiosna Ci się rozszalała i trochę ją przystopowało, niestety to jeszcze chyba nie koniec :wink: ochłodzenie w perspektywie...byle nie białe!
Ja straciłam miłka i właśnie sobie odkupiłam. Sadzonka dość droga i liczę że nie będzie to jeden kwiatuszek :wink:
Miłego soboty i radości z pięknej wiosny ;:196
Awatar użytkownika
christinkrysia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 maja 2006, o 18:37

Post »

Halinko witam i pozdrawiam też z zimowej scenerii zachodnich Mazur :) Widać że tradycyjnie jak u każdej z nas parapety pękają w szwach i nawet kanna Kleopatra rozwinęłą piękne dwukolorowe skrzydła.
U mnie też 7 "kannowych" siewek ładnie się trzyma ale te już dawno wystawiłam na okno klatki schodowej bo w mieszkaniu muszę mieć miejsce dla ważniejszych siewek.
Musiałam też stopniowo przynosić kanny te z kłaczy bo same się budziły w piwnicy wybijając białymi pędami i wyglądały jak duchy - brak światła stąd taki kolor.
Paczka z roślinami zawsze mile widziana, oby szybko się zaaklimatyzowały i dały kolorowy popis. Siewki heliotropu ładne i mają już kilka poziomów liści na łodydze.
Idą w górę ale gdybyś paznokciami uszczknęła stożek wzrostu to w krótkim czasie pojawiły by sie boczne pędy. U mnie wszystko uszczykiwane zarówno w doniczkowych jak i w gruncie bo lubię takie rozrośnięte w szerz. Jak nie masz wprawy i boisz się to można przeprowadzić próbę na jednej sadzonce - najmniejsza para liści ta szczytowa paznokciami cyk .. i gotowe :D Miłej niedzieli życzę i uciekam ;:196
Awatar użytkownika
any57
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2012, o 16:56

Post »

Widzę Halino, że zakupy w toku :wink: i do tego parapety zastawione. Ależ będzie się działo ;:333
Andrzej zaprasza
aktualny wątek
poprzedni
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”