Przydomowy ogród emerytki

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Shalina
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 paź 2017, o 17:06
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Przydomowy ogród emerytki

Post »

Witam :wit

U mnie zamiast wiosny to o poranku zastałam takie widoczki ;:145

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Jadziu dziękuję za wyjaśnienie w sprawie miłka ;:167 Cieszę się, że moje w miarę zaakceptowały warunki jakie im dałam : ;:196

Obrazek

Martuś w tym układzie faktycznie miałam szczęście, nie wiedziałam, że są takie trudne w uprawie. ;:306
Miejmy nadzieję, ze po tych mrozach i śniegu w końcu przyjdzie prawdziwa wiosna ;:65
Taki znalazłam Psi ząb :tan

Obrazek

Lucynko dziękuję w imieniu kwiatków, chociaż pogoda u mnie im nie sprzyja ;:oj Ostatnie dwa dni były z -5-cio stopniowym mrozem, a teraz jeszcze ten śnieg ;:145
Jedna z brunner pokazała pierwsze kwiatki :tan

Obrazek

Halinko dziękuję za życzenia i miłe słowa ;:167
Pozdrawiam cieplutko i życzę dużo ;:3 ;:3

Obrazek

Wandziu,Małgosiu dziękuję w imieniu przylaszczek ;:167
Jest ich sporo odmian w kolorach różowym czy białym. Dwa lata temu nawet zamówiłam kilka, ale nie pamiętam już z jakiego powodu nie przyszły i dałam sobie spokój :wink:

Obrazek

Dorotko dziękuję ;:167 Jak świeci słoneczko to wszystko pięknie kwitnie i bzyczków nie brakuję :tan
Gorzej jak mrozi,wieje i czy jest tak jak dzisiaj.
Tobie życzę dużo ;:3

Obrazek

Ewuniu dziękuję ;:167 U mnie przez noc też trochę tego białego puchu napadało, co pokazałam na początku postu ;:oj

Obrazek
Pozdrawiam Halina
Awatar użytkownika
korzo_m
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 kwie 2006, o 10:14
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Halinko zimowa aura nam zrobiła psikusa, u nas też jest biało. Wczorajszy wiatr takie cuda niechciane przywiał. Ta huśtawka pogodowa lekko wkurzająca. Dobrze, że pokazujesz piękne kwiatuszki bo od razu lepiej, weselej na duszy.
Psi zęby w ilości 3 cebulek sadziłam po raz pierwszy jesienią. Na razie tylko dwie pokazały kiełki, może i ja doczekam się ładnych kwitnień.
Przylaszczek zazdroszczę, ich nie mam, pamiętam wiele lat temu pięknie kwitnące lasy zawilców, przylaszczek były dywany. Takich obrazków dawno nie spotkałam, a lasy mam blisko co się stało nie wiem.
Pozdrawiam Dorota
Zapraszam do mojego ogrodu
Spis wątków | Aktualny wątek
Awatar użytkownika
Shalina
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dorotko u mnie cały tydzień był zimny, ale chyba ten śnieg lepszy jak mróz i wiatr :wink: Poprzednie noce były z 5-cio stopniowym mrozem. ;:145 Jestem wściekła, bo dalej stoję z robotą ;:oj ;:oj O przylaszczkach będę pamiętać, ale chyba dopiero bliżej lata ;:196 ;:196

Obrazek

Obrazek
Pozdrawiam Halina
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11

Post »

Halinko ale u Ciebie nasypało, krokusy schowane pod pierzynką ;:oj
U mnie też popadało wczoraj, ale dużo mniej.Roślinki na pewno sobie poradzą, nie martw się :D
Awatar użytkownika
marta64
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 kwie 2018, o 19:35

Post »

Halinko, no i po co nam ten śnieg ;:185 , ale faktycznie lepszy śnieg niż sam mróz, a zapowiadają dalej nocą przymrozki ;:14
Piękne śnieżne widoki, ale nie po Świętach Wielkanocnych! ;:oj , a już było tak pięknie ;:138
Halinko, sprawdź jakie masz miłki, wyglądają na amurskie, a one mają zupełnie inne wymagania niż wiosenne.
Pozdrawiam cieplutko ;:196
Pozdrawiam! Marta
Ogród pod wierzbą 3
Awatar użytkownika
Shalina
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aniu nasypało, ale może do wieczora ten śnieg zginie jak nie będzie mrozu :?: ;:306 Z dwojga złego to ten śnieg lepszy, a krokusy i tak już zaczęły przekwitać ;:196

Marto miał to być miłek amurski o pełnych kwiatach, chyba Flora Plena. Sprawdzałam to nie jest to to, co zamawiałam ;:145 Zdjęcia z oferty są inne ;:145 ;:196
Pozdrawiam Halina
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Co za koszmar z tą pogodą ;:oj Widoki mrożące krew w żyłach. U nas śniegu nie ma, w nocy zaledwie -1 stopni, ale też to jest bardzo przygnębiające. Pamiętam, że w zeszłym roku to o tej porze już wszystko pieknie kwitło. Ja mam tylko nadzieję, że może później nie będzie zimnej Zośki, skoro teraz przyszły przymrozki.
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16

Post »

Halinko, u Ciebie widać regularną zimę! :roll: ;:oj
Zdecydowanie przyjemniej ogląda się zdjęcia kolorowych kwiatuszków wiosennych zdobiących Twój ogródeczek. ;:215 ;:303 ;:303
U mnie wprawdzie bez śniegu, ale pogoda bardziej zbliżona do zimowej niż wiosennej. ;:223 Siedzę w domu i tęsknie spoglądam za okna w oczekiwaniu na promienie słoneczne. :idea:

Trzymaj się cieplutko w tej zimowej scenerii. ;:167 ;:196
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

Halinko mogę Cię tylko pocieszyć że i u mnie było rano biało tylko ze nie w takich ilościach, wręcz dużo skromniej . Wszystkie kwiatki pod śniegiem i jak tu się cieszyć.Z pewnością lepszy ten śnieg niż deszcz ;:196
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31

Post »

Halinko piękne kolory, a dziś paskudna biel je przykryła. ;:222 Chyba wszyscy mają dość zimna, niech już słońce zaświeci. ;:65
Ułudka już kwitnie ładnie. ;:oj Zawilce też się szykują. ;:215
Nie kłopocz się z przylaszczkami. Wypatrzyłam dwie malutkie siewki, kiedyś urosną. ;:108
Awatar użytkownika
any57
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2012, o 16:56

Post »

U nas też był śnieg Halino :( ale spojrzałem przed chwilą na termometr i już mamy -2 auta na parkingu mają zamarznięte szyby.
Zabrałem z parapetów kosze z bratkami do domu - nie ma co ryzykować.
Andrzej zaprasza
aktualny wątek
poprzedni
Awatar użytkownika
Beaby
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lut 2014, o 13:16

Post »

Halinko, pewnie żadne to pocieszenie - ale u mnie śnieg też się jeszcze pojawia. Ten wieczorno nocny trzyma do samego rana, ale potem ten padający za dnia, przegrywa jeśli choć tylko na chwilkę wyjrzy słoneczko. Co chwilkę jest inna pogoda.
Brunnery już powinny się pokazywać, prawda? Może moja przepadła, kupiłam ją jesienią. Nawet wczoraj na nią zerkałam ale cisza z jej strony. Twoja już ma takie piękne kwiatki. ;:215
Pozdrawiam ;:196
Iwonka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 wrz 2015, o 20:35

Post »

Co też ta zima wyprawia, takie cudne krokusy przykryć grubą warstwą śniegu ;:222 Pięknie kwitły i takie mają wielkie kielichy ;:oj Wystarczyło, że cokolwiek na rabatach rozkwitło, a już nie wiadomo skąd pojawiły się bzyczki wszelkiego rodzaju. Miłek cudnie Ci podziękowała za zaproszenie do ogrodu, niby taki maluszek, a taką wielką ma wdzięczność ;:167 Mój niestety nie jest tak łaskawy i już chyba z czwarty sezon, jak nie kwitnie ;:222 W jakim miejscu masz przylaszczki, że takie mają ciemne płatki? Moje są dużo jaśniejsze, nie powiem, że brzydsze, bo jeszcze się obrażą, ale wyglądają jak wypłowiałe.
Pozdrawiam cieplutko, może w kocu wiosna do nas zawita ;:196
Awatar użytkownika
christinkrysia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 maja 2006, o 18:37

Post »

Halinko piszesz, że w tym roku znacznie później przyszła do Was wiosna :roll:
Zastanawiam się jak oceniać spóźnienie wiosny w moich stronach skoro teraz kwitną przebiśniegi i ... dopiero rozpoczyna się kwitnienie krokusów. Jednak nie napatrzę się na nie bo znów przymrozki i śnieg a pszczółki już zaczęły się wygryzać i ... boje się o nie :)
Duże kępy krokusów wyglądają zjawiskowo.
Pozdrawiam i uciekam na kolejny spacer :wit
clem3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lip 2014, o 15:28

Post »

Mnie też dzisiaj przywitała biel za oknem ;:222 Jednak u mnie to zaledwie cienka kołderka była, a u ciebie to wręcz pierzynę widać :shock: Sasanki już ci wyszły? Muszę zajrzeć do swoich, bo uwielbiam je w tej "kosmatej" fazie ;:173
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”