Ogród pod wierzbą

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
stasia_ogrod
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2011, o 16:48
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogród pod wierzbą

Post »

Martuś, śniegi u Ciebie zniknęły a z pod nich, z wygrzanej ziemi eksplodowały wiosenne ślicznoty, prawdziwe rarytasy, których gdzie indziej ze świecą szukać. ;:63 ;:138 ;:433 ;:433 Smutne były wąteczki gdy fotosik zaniemógł. ;:145
U nas zimno, śnieg prószy a zima nie chce się odczepić.Widząc Twój ogródeczek, aż mnie paluchy zaswędziały, chętnie bym tam nieco w ziemi pogrzebała. ;:306
Niech Ci pogoda nadal dopisuje i pozwala radować się nowym życiem, upiększającym kolorami rabatki. ;:3 ;:3 ;:196 :wit
Awatar użytkownika
Krychna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 mar 2010, o 19:27
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

:wit Martusiu

Wiosna U Ciebie bogata ;:oj ;:138 miło popatrzeć, u mnie śnieg zalega i muszę trochę jeszcze poczekać na pierwsze wiosenne kwiatki. A na jesieni posadzić więcej tych zwiastunów wiosennych bo one takie piękne chyba przez to że tak na nie czekamy :) pozdrawiam cieplutko i dobrej pogody życzę na prace w ogrodzie ;:196
Awatar użytkownika
korzo_m
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 kwie 2006, o 10:14

Post »

Marto mam nadzieję, że mrozy nie narobiły szkód w Twoich kwiatach. Zima nam powróciła, tegoroczna wiosna nie ma siły przebicia. Zapytam czy z przebiśniegów można zebrać nasionka.
Pozdrawiam Dorota
Zapraszam do mojego ogrodu
Spis wątków | Aktualny wątek
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Beaby
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lut 2014, o 13:16

Post »

Przepięknie kolorowo jest już u Ciebie. Każdy wiosenny kwiatek - na bogato - w setkach ;:215
Zamówiłam sobie ciemiernika wschodniego, ale ten jeszcze nie wie, że jest kupiony. Tylko "korzonek" czeka na posadzenie
Ty jesteś z niego zadowolona?
Pozdrawiam ;:3
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 sty 2009, o 13:13

Post »

Wstąpiłam do Ciebie wczesnym rankiem i dobrze, bo pocieszyłam się barwnymi obrazkami z Twojego ogrodu! ;:138 ;:138 ;:333 Za oknem dzisiaj bielutka szadź na drzewach i to było to co pierwsze zobaczyłam dzisiaj z rana... ;:7 Krokusy...przylaszczki jak ja za nimi tęsknię! :?
Miłego dnia! ;:196

:wit
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Awatar użytkownika
Adek9193
10p - Początkujący
10p - Początkujący
Od: 19 sty 2020, o 09:17
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

:wit Jestes kolejną osobą która ma moje kwiaty z dzieciństwa ;:oj ;:oj ;:oj dokładniej krokusiki mmmmm ;:167 ;:167 ;:167 Pozdrowionka
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Martusiu jednak nie to samo, bo nie tylko iryski ale i krokusiki, które u mnie śpią jak zaklęte. A ranniki już tak długo kwitną przez to ochłodzenie. Ale przy okazji ich obserwowania zobaczyłam, że mam bardzo dużo siewek tzn listeczków! Fajnie cieszę się i nie będę nic ruszać niech rosną.
Duże badyle ja też sprzątam, ale widzę że trzeba coś porozsadzać i przesadzić a na to musi być znowu kilkudniowe bez minusów. Potem pewnie trzeba będzie siać warzywka i bardzo potrzebna jest nie ta kalendarzowa, ale ta prawdziwa wiosna. Słoneczka zyczę ;:3
Awatar użytkownika
marta64
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 kwie 2018, o 19:35

Post »

Danusiu, cały ten wiosenny raj, przez ostatnie dni, przysypywał śnieg i mroził mróz ;:14 Dzisiaj już tylko zero i słońce od rana. Jest nadzieja na lepszą zmianę. ;:138

Jadziu, nareszcie cieplej się robi za oknem, może wreszcie wiosna z nami zostanie :wink: Chyba wybiorę się sprawdzić moje nieokryte ciemierniki. Na szczęście przykryłam chryzantemy ;:108

Janku, może sadziłeś małe cebulki? W pierwszym roku po posadzeniu, to u mnie kwitły niezawodnie, dopiero później strzelają focha i czasem jest tylko kępa szczypioru. Za radą Przemka, poza jesiennym, pilnuję nawożenia wiosną, po kwitnieniu i chyba są efekty, drugi rok kwitną obficie. Nie rozrastają się jednak bardzo, bo mam je od kilkunastu lat, to powinno być ich dużo więcej. Spróbuj swoje szczypiorki zachęcić jakimś nawozem do kwitnących, to doczekasz się kwitnących łanów ;:215

Kasiu, :wit Lubię kwitnącą wiosnę, to wsadzam co się da z różnym skutkiem. Niektóre rozrastają się same, a np. krokusy ciągle dokupuję ;:185
Już ma być naprawdę ciepło, to i u Ciebie cebulowe się pokażą ;:215

Stasiu, ;:180 choć do żadnych rarytasów się nie przyznaję, po zimie cieszą najzwyklejsze kwiatuszki, byleby kwitły ;:306
Do mnie też zima zawitała, ale chyba już wreszcie spakowała walizki na dobre i można będzie trochę w ziemi pogrzebać ;:196

Krysiu, u mnie też leży jeszcze w trzech miejscach śnieg z lutego, ale w słońcu kwiatki kwitną. Jak u Ciebie zakwitną, to u mniezostaną tylko wspomnienia. A tych wszystkich drobnocebulowych wiosennych nigdy za dużo, a dużo ich można zmieścić nawet w małym ogródku ;:138

Dorotko, to już niedługo się okaże, ranniki z całą pewnością stracą na urodzie, przebiśniegom nie powinno nic zaszkodzić, a krokusy też są wytrzymałe, w dodatku ciągle były zamknięte.
Nie wiem jak zebrać nasiona przebiśniegów, bo one kiełkują już w zielonych nasiennikach. Może udałoby się mieć siewki pod kontrolą, układając nasienniki w małych doniczkach?

Beatko, w dużym ogrodzie musi być dużo żeby było widać. A już tych maluchów to nawet setka nie jest za dużo. ;:306
Ciemierniki mam w ogrodzie od dawna i bardzo je lubię, a wschodnie są w takiej ilości kolorów i kształtów, że nigdy się nie znudzą. Każda siewka może wydać zupełnie inny kwiatek. :tan

Maryniu, myślę, że dzisiaj odwiedziłaś swoje włości i znalazłaś sporo kwitnących roślinek ;:196 Nagle zrobiło się słonecznie i krokusy otworzyły swoje kwiatki, a pszczółki skwapliwie skorzystały z tego.

Marysiu, krokusy to dopiero dzisiaj zaszalały. Chociaż rano było jeszcze przymrozkowo ;:oj , to ciepłe słoneczko zmusiło je do otwarcia. Za to najwcześniej kwitnące ranniki już zbrązowiały ;:174 Jeszcze tej nocy ma być przymrozek, a potem już na plusie, a jak popada, to ziemia szybko się ogrzeje i poprzesadzamy ;:215
Kiedyś, dawno temu, warzywa siało się dopiero w maju i dawaliśmy radę, a im później zasiane tym mniej razy trzeba będzie je pielić. ;:196

Adek, :wit Dzisiaj rozkwitły niemal wszystkie krokusy! Zapraszam!

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Pozdrawiam! Marta
Ogród pod wierzbą 3
Awatar użytkownika
magry
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 wrz 2009, o 19:20

Post »

Oj,to te narzekania na zimę to chyba na wyrost.Tyle krokusów to u mnie nie kwitnie.
Pozdrawiam,Janek
Górki,pagórki i reszta.
Awatar użytkownika
Igala
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 gru 2012, o 19:25

Post »

Prześliczne są ;:138 aż mi sie buzia uśmięchnęła :D Trzymam cie za słowo że idzie lepsza pogoda bo tej ponuroty z opadami mam juz po kokardki. Życzę udanego sezonu i pięknego jak zawsze u ciebie!! ;:167
Zapraszam serdecznie! Iga
Kontrolowana dzikość cz.2
Awatar użytkownika
korzo_m
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 kwie 2006, o 10:14

Post »

Pięknie otworzone krokusy, czyli miałaś dziś słońce. U nas zachmurzone. Od jutra będzie lepiej ;:3
Pozdrawiam Dorota
Zapraszam do mojego ogrodu
Spis wątków | Aktualny wątek
Awatar użytkownika
stasia_ogrod
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2011, o 16:48

Post »

Martuś, przecież to są wiosenne rarytasy a zwłaszcza te ostatnie foteczki. ;:oj ;:oj
Słoneczko je ozłociło, to radośnie buźki otworzyły, zapraszając pszczółki na smaczną wyżerkę. ;:433 ;:433 ;:433
U nas dzisiaj kolejny pochmurny dzień, ale ma być lepiej i cieplej, tylko Święta chłodne, tak się kwiecień zaczyna. ;:224 :wit
Iwonka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 wrz 2015, o 20:35

Post »

Jaką miałaś dzisiaj słoneczną wiosnę ;:oj Nie dziwota zatem, że i krokusy aż otworzyły buziuchny ze zdziwienia. Takie słońce trzeba rwać pełną gębą, jakby to był taki ostatni dzień :heja Miejmy jednak nadzieję, że teraz będzie już tylko lepiej, że częściej będą się trafiały słoneczne dni. U mnie niestety pochmurno i chłodno, ale już jutro ma być podobnie jak i u Ciebie, to i ja skorzystam ze słoneczka.
Co do irysów żyłkowanych, to niekoniecznie tak dobrze rosną jak u Ciebie ;:63 Już kilka lat minęło, jak kupiłam sobie trzydzieści cebule, a w ubiegłym roku z tej gromady zakwitły jedynie cztery. Reszta nawet nie pokazała szczypiorków. Rok temu po raz pierwszy zakwitły fioletowe, o dziwo w ilości dziesięciu sztuk, czyli tyle ile kupiłam. Jestem ciekawa ile ich zobaczę jutro? Chyba jeszcze raz z nimi zaryzykuję, ale to będzie ostatnia ich szansaObrazek
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

Miałaś cudną pogodę Martusiu u mnie było pochmurnie i wszystkie krokusy zamknięte a też coraz więcej sie ich pokazuje.Nawet sarenkę widziałam z okna poleciłam do ogródka żeby może z bliska zrobić jej fotkę ,ale niestety ona czmychnęła. Ciekawe skąd taka śliczniusia się zjawiła pod oknami ,ale lepiej ona niż dziki przecież nie mamy w koło lasów to ciekawe czym się żywi.Na jutro też życzę Ci cudnej pogody ;:196
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 sty 2009, o 13:13

Post »

No to u Ciebie wielkie otwarcie Marto! :D Słoneczko przygrzało i efekty widać... ;:215 Ja może jutro pozaglądam u siebie...
:wit
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”