Przydomowy ogród emerytki

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
marta64
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 kwie 2018, o 19:35
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Przydomowy ogród emerytki

Post »

Halinko, gdyby tylko było trochę cieplej, wiosna szybciutko rozkręciłaby się na całego :tan Niestety, jeszcze zima pokazuje pazurki, u mnie teżbiały poranek, ale -9 to przesada ;:14 Jednak te wczesnowiosenne kwiatki powinny dać radę ;:333
Nie szalej na zimnie, zdrowie najważniejsze ;:196
Pozdrawiam! Marta
Ogród pod wierzbą 3
Awatar użytkownika
ewita44
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 maja 2018, o 19:38

Post »

Halinko
Ładne te klimaty wiosenne u Ciebie.
Przebiśniegi cudne, muszę od teściowej trochę ich wysępić.
Krokusik żółty z tymi pręgami ciekawy a żuraweczki przy kołderce z lodu bajkowo wyglądają.
Bobka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 lis 2020, o 09:27

Post »

:wit ;:167 ;:196 Halinko super wiosenka u Ciebie się zaczyna.
Jakbyś miała cieplejszy zakątek ,bardzo się ciesze oglądając ją.
A zdjęcia? ;:180 Co fotograf to fotograf. :D
A ja jeszcze nic nie tnę zimno i mróz byl np dzisiejszej nocy .Wyciełam ze 3 trawki i tyle ,za to posprzatałam juz chyba całą działkę .
Tylko trawnik w stanie koszmarnym po tej ilości śniegu.Tylko ja mogę go grabić.Ale jakos ogarniemy to wsio .
Teraz coraz bardziej odpuszczać będę ,bez żadnej spinki.Ha ha .
Zdróweczka Halinko ;:196
Awatar użytkownika
Shalina
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 paź 2017, o 17:06

Post »

Ewuniu dziękuję ;:167 Uwielbiam te wiosenne kwiatuszki i co roku staram się dokupić, ale one mnie nie za bardzo, bo ciągle zamiast przybywać, to ich ubywa ;:145 ale ja się nie poddaję i dalej dosadzam ;:306 Krokusy, biedulki też nie dają rady zakwitnąć, bo mróz trzyma, dzisiaj tylko -9 ;:oj
Pozdrawiam cieplutko ;:3

Marto tak szczerze to już tego zimna mam serdecznie dosyć ;:185 Podejrzewam, ze następne noce będą jeszcze z większym mrozem, a ja odsłoniłam wszystkie swoje japońskie azalie ;:145 Rodki połamały się od ciężaru śniegu, to dla poprawy humoru zamówiłam 3 królewskie i dwie azalie wielkokwiatowe, ale już nie było tych co zostały wyłamane przy ścinaniu świerka :D
Miłego dnia i ;:3 ;:196

Moja ulubiona azalia, ale wygląda na to ,że już po niej :wink:

Obrazek

Bogusiu u mnie tylko namiastka przedwiośnia, może do połowy kwietnia i do mnie ;:65 ;:65
Ja jeszcze nic nie robię, bo i się nie da, też tylko wycięłam trawy i przycięłam hortensje :heja Szkoda, że nie widzisz mojego trawnika, jedno kretowisko i cały w żółto- sinych w plamach ;:145 Z pracami w ogrodzie czekam na ciepełko i Tobie też to radzę ;:3 ;:3
Pozdrawiam cieplutko ;:79 ;:79

Obrazek
Pozdrawiam Halina
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Halinko nie może zima odejść od nas, dzisiaj jej ostatni dzień ale pewnie jeszcze i przymrozki i śnieg zobaczymy. Sporo kwiatuszków Ci kwitnie, moje jeszcze w fazie szczypiorków ale wychodzą. Stare krokusy prawie wszystkie zginęły a nowe zakwitną pewnie później. Kaczuszki szukają jedzenia ;:167
Pozdrawiam i życzę ciepłej wiosny w dobrym zdrowiu, bo pracy czeka nas dużo ;:196
Awatar użytkownika
Ignis05
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 gru 2009, o 14:08

Post »

Witaj Halinko ;:196
Podziwiałaś u mnie moje piwonie ale widzę, że Ty masz jeszcze piękniejsze i ciekawsze okazy.
Drzewiastą mam tylko jedną i ledwo udało mi się ją utrzymać.
Twoje są imponujące. ;:138 ;:138 ;:138
Mam jeszcze ochotę spróbować z uprawą piwonii Itoh ale jeszcze nie zdecydowałam się na żadną z nich.
Może, jak zwolni mi się jakieś dobre miejsce, to wtedy się pomyślę.
Też kiedyś miałam taką ekipę drzewołazów. Naprawdę byłam zadowolona. Wszystko zrobili sprawnie i fachowo.
Drżałam tylko, żeby nikt z nich nie zleciał mi z drzewa.
Mam nadzieję, że uda Ci się odbudować rabatę żurawkową.
Niestety , takie prace remontowe wokół domu zazwyczaj szkodzą naszym ogrodom.
Pozdrawiam cieplutko (minus 9 stopni to już przesada o tej porze), przesyłam buziaczki i życzę słonecznej pogody.
;:167 ;:79 ;:79 ;:3 ;:3
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

Swoim ciemiernikom ,przylaszczkom też ścinam liście wiosną ,ale na razie nie doszłam do tego, bo przylaszczki mają zielone liście to samo ciemierniki.Jednak nie ma tego złego teraz chociaż maja osłonę przed mrozem, bo inaczej znów by nie zakwitły jak w ubiegłym roku. Kurcze Halinko człek wciąż się uczy ;:196
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16

Post »

Halinko byłam u Ciebie i nawet coś napisałam, ale pewnie nie kliknęłam "Wyślij", bo nie widzę znaku mojej obecności.
Skleroza nie boli, ewentualnie wstyd. ;:171
A u Ciebie takie śliczności! ;:138 ;:138 Tyyle pięknych kwitnień i takie cudne zdjęcia! ;:433
Zima siedzi i siedzi, ;:223 zasiedziała się może na stałe.... ;:oj Odrabia zaległości z kilku ostatnich lat, gdy jej prawie nie było.
A może wcale sobie nie pójdzie i zostanie aż do następnej zimy..... ;:218 ;:204

Miłego, cieplejszego, słonecznego, zdrowego weekendu, Halinko. ;:167 ;:3 ;:196
Pozdrawiam. Lucyna
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
Awatar użytkownika
christinkrysia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 maja 2006, o 18:37

Post »

Halinko pędzisz z wątkiem i zrobiło mi się trochę zaległości ... ale już dotarłam i jestem zorientowana co i jak :)
Bardzo lubię w ogrodach naturalne budki lęgowe i karmniki różnego typu ale najbardziej podobają mi się takie, gdzie łączy się drewno z trzciną.
Twój karmnik jest uroczy i mam nadzieję, że ptakom się podoba.
Niedawno byliśmy w ogrodniczym aby dokupić budkę lęgową, wybór był ale jakość wykonania tak na "trojkę" .Kupiliśmy ale mąż na miejscu poprawiał aby faktycznie był domkiem a nie atrapą.
Miłej niedzieli :wit
Awatar użytkownika
Shalina
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 paź 2017, o 17:06

Post »

Marysiu zima faktycznie nie odpuszcza i zatrzymała się na dłużej. Śniegu jest niewiele, ale mróz trzyma. Dzisiaj o trzeciej było -11,brr ;:145 Biedne krokusiki nie mogą wydostać się na światło dzienne i trudno ocenić przetrwało :wink:
Pozdrawiam cieplutko i miłego dnia ;:3 ;:196

Obrazek

Krysiu dziękuję w imieniu piwonii ;:167 Itochów już troszkę mam, ale niewiele mogę o nich jeszcze powiedzieć, ponieważ najstarsze mają dopiero drugi sezon. Drzewiastych mam dwie, ale kwitła tylko jedna . Rabaty żurawkowej takiej jak była nie da się ponownie stworzyć, ponieważ nie ma już olbrzymiego pnia z konarami przy którym była. On szczególnie dodawał uroku tej rabacie ;:145 Zima nie odpuszcza i dalej trzyma. Teraz jest słońce, ale nad ranem było -11 ;:oj
Pozdrawiam cieplutko i miłego dnia ;:196

Jadziu u mnie przylaszczki i ciemierniki mają czarne liście i brzydko to wygląda. Tak samo jak Ty nie wycinałam ich, aby uchronić pąki kwiatowe przed mrozem :wink:
Pozdrawiam cieplutko ;:3 ;:196

Lucynko każdemu wszystko zdarzyć się może, a sklerozę to ja mam i co najgorsze trudno temu już zaradzić ;:306
Zima się zasiedziała i nie chce ustąpić miejsca wiośnie, chyba że się namyśli i w końcu odejdzie na dobre ;:306
Pozdrawiam cieplutko i dużo ;:3 ;:196

Krysiu dziękuję za odwiedziny ;:167 Karmniczek kupiłam na targu, jak go zobaczyłam to postanowiłam go zabrać do siebie ;:306 To prawda, że większość budek w sprzedaży to prowizorki i nadają się tylko na jeden sezon :wink:
Pozdrawiam cieplutko i buziaczki ;:3 ;:196

Obrazek

Obrazek
Pozdrawiam Halina
Awatar użytkownika
any57
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2012, o 16:56
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Astronomiczna wiosna była wczoraj - dzisiaj jest kalendarzowa .... i co z tego, gdy zima trzyma się pazurami :(
Byle do wiosny - tej klimatycznej Halino :wit
Andrzej zaprasza
aktualny wątek
poprzedni
Awatar użytkownika
lanceta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 wrz 2010, o 19:39

Post »

Zrobiłam sobie przyjemność i po dłuższej przerwie, obejrzałam ponownie Twój wątek od początku.Cóż mogę powiedzieć - dołączam do chórku
zachwytów ;:180
Dzięki Tobie jestem na fb-od miesiąca i oczywiście w wątku piwoniowym "peonymax". Nawet trafiłam w nim na Twoje posty.Na razie nie zamawiam,tylko wybieram. Raz jeszcze dziękuję i serdecznie pozdrawiam ;:167
Awatar użytkownika
bwoj54
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 wrz 2012, o 08:28
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witam Halinko :) ależ u Ciebie dużo dzieje się :) wycinka świerka olbrzyma mnie tez czeka ....odkładam co roku , bo wiem ,że będą szkody w roślinach ( zwłaszcza hortensje ) Sarenki cudowne ;:108 U mnie kretów od kilku lat nie ma , bo sporo kręci się kotów sąsiadów . Pędraki z ziemi wydziobują z kolei kosy , ale robią przy tym spore ubytki w trawniku ( a raczej łączce ) niestety ...coś za coś ;:306 . U mnie śniegu nie było za wiele tej zimy, ale od tygodnia niemal codziennie pada deszcz ( tak bardzo potrzebny ) Moje roślinki od kilku lat nie były tak solidnie nawodnione na przedwiośniu . Martwię się o trawy , by nie zaczęły wygniwać ( a mam ich sporo ) Posyłam serdeczności i życzę eksplozji wiosennych kwitnień ;:168
"Ogród jest nie tylko rozkoszą dla oka, ale i ukojeniem dla duszy "(...) Pozdrawiam! Bogusia
Mój ogród na fotografii cz.10 Moje wątki
danuta z
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 cze 2011, o 11:58

Post »

Halinko widzę,że u mnie pogoda taka sama jak u Ciebie.
Też nie mam po co jechać na działkę bo na pewno jest błoto,przecież ciągle coś pada,a słońca mało.
Miłego dnia. :wit
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16

Post »

Halinko, wprawdzie na dworze paskudna pogoda, ale Ty przynajmniej możesz sobie popodglądać a to ptaszki, a to zwierzaczki i nawet je sfotografować. ;:215
Za moimi oknami tylko całe stada wron mogę obserwować, chociaż dzisiaj nawet one gdzieś się pochowały przed zimnym wiatrem, deszczem i śniegiem na zmianę spadającymi z ciemnych chmur wiszących nisko nad ziemią. ;:222 ;:223 ;:oj
Taką to wiosnę zafundowała nam natura. :shock:
Może w tygodniu będzie lepiej.... Oby było. ;:108 Niech Ci słoneczko ozłoci świat. ;:3 ;:3 ;:196
:wit
Pozdrawiam. Lucyna
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”