Maju dziękuję za miłe przyjęcie

i informację o klonie, mam na niego wielką ochotę, może jeszcze podpowiesz gdzie go można kupić .
Jeśli pozwolisz to będę obserwowała Twoją śliczną piwonię, ja mam tak mało miejsca że wielu roślin nie mogę już sadzić ze względu na rozmiary, a mini drzewko zawsze można gdzieś wcisnąć.
Pytałaś o mój ogródek, nie jest on taki duży jak Twój bo cała działka razem z budynkami zajmuje około 600 m. i jest działką narożną. Dom i budynek gospodarczy zacieniają część powierzchni , tył prostokątnego ogrodu dodatkowo zacieniają 3 piętrowe budynki gospodarcze ułożone w kształcie litery U jeden z nich ma dł. 10m.
Przez wiele lat próbowałam sadzić w tej części warzywa , kwiaty ale zawsze z opłakanym skutkiem

, warzywa nie dawały żadnych plonów a kwiaty bardzo słabo kwitły, jedynie funkia którą zasiałam 10 lat wstecz rosła i wygładała naprawdę pięknie.
Dodatkowo na całej działce jest ciężka gliniasta gleba, wiele roślin niestety nie utrzymywało się za długo mimo moich starań.
Od pewnego czasu stosuję zasadę, robię co moge żeby stworzyć roślinie jak najlepsze warunki na starcie i jeśli chce to rośnie a ja dbam o nią,
jeśli nie to daje sobie spokój i szukam dalej .
Właśnie dla tego to nie ja wybrałam hosty tylko one wybrały sobie mój ogród.
Maju przepraszam że tak się rozpisałam ale chyba dla tego że u Ciebie zobaczyłam tyle przeuroczych cienistych zakątków

, gdzie tak naturalnie są połączone w jedną całość krzewy i byliny, trawy i kwiaty.
W moim ogrodzie przez wiele lat funkcjonował ogród warzywny i brakuje mi krzewów jako tła dla reszty roślin.
Maju hostomania ma jedną wadę, ogród jeśli jest mały staje sie monotematyczny, mój mąż śmieje sie że moje funkie są gorsze od perzu, rozłażą sie po całym ogrodzie i że więcej trawnika już mi nie odda, będzie walczył o każdy metr.
Maju ale przyznaj że jak popatrzy się na ogrody Paco :o , Tomka

czy Pidżamy

to zawsze jakaś nowa piękność tak oczaruje że nie można się oprzeć.
Maju widzę że też masz słabość do tych pachnących

Fragrant Dream , Fragrant King :o

:o

:o

skąd ty bierzesz takie cuda .
Ania wspomniała o hostazahradzie kupowałyście coś może u nich .
Zmykam spać bo zasiedziałam się w Twoim ogrodzie