Przydomowy ogród emerytki

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Madziagos
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 10 kwie 2012, o 21:44
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Przydomowy ogród emerytki

Post »

Pięknie tam u Ciebie za płotem.
Daleko jest do rzeki?
Z pozdrowieniami, Magda
Moje wątki Moje drogi... Aktualny
Awatar użytkownika
jarha
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 lip 2014, o 23:28

Post »

Widzę, że zima wróciła do Ciebie, i dobrze, wszak mamy styczeń. U mnie dziś w nocy też trochę poprószyło, ale niezbyt dużo.
Te widoki za płotem bardzo malownicze ;:215

Milego dnia Halinko, i zdrówka ;:168
Pozdrawiam, Halszka
Mój ogród niepokazowy Cz.2
danuta z
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 cze 2011, o 11:58
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Fajnie,że dosypało śniegu.Jak się stopi to spłynie do Wieprza i będzie więcej wody bo jak widzę kaczuszka sobie stoi.
Pięknie wyglądają drzewa w śniegu.U nas na razie nic się nie dzieje.
Miłego dnia.
Awatar użytkownika
stasia_ogrod
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2011, o 16:48

Post »

Halinko, fajnie że Twój ogródek ma taką bogatą pierzynę, na zbliżające się kolejne mrozy. ;:215 ;:215 ;:215
Rzeczka za płotem malownicza i bardzo przydatna w letnie upały, gdy wody brak. Twoje hosty mają jej pod dostatkiem, dlatego takie dorodne. ;:63 ;:138
Pozdrawiam i ściskam serdecznie. ;:167 ;:168 ;:196
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Halinko, przecudne zimowe obrazki! ;:138 ;:138 ;:138
U mnie dzisiaj lekki mrozek zaczął chwytać wieczorkiem, ale jutro ma być powyżej zera, a śnieg zginął całkowicie. ;:222
Heliotropy siałam wczoraj, więc jeszcze się nie pokazały, ale gdy mają ciepło, to dosyć szybko wschodzą. ;:108
A mnie już opętała niecierpliwość i kilka razy dziennie zaglądam, czy coś się w kuwecie nie zieleni. ;:7 ;:24
Ciesz się bielutką zimą, bo ostatnimi laty to raczej deficytowy towar. :D
Pozdrawiam cieplutko. ;:3 ;:196
Awatar użytkownika
inka52
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 lis 2009, o 11:54

Post »

Witaj Halinko widzę przepiękne piwonie , będę miała gdzie podglądać piękne odmiany , ale też widzę nową różomaniaczkę pozdrawiam :wit ;:3
Awatar użytkownika
korzo_m
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 kwie 2006, o 10:14
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Halinko piękna zima, ładnie się ją podziwia na zdjęciach, gorzej z odśnieżaniem, wiem jak ciężki potrafi być śnieg, drzew połamanych nie zazdroszczę. Co do widoków za płotem to do zazdroszczenia, lepsze to niż nieciekawi bliscy sąsiedzi :lol:
U nas dziś dosypuje, wszędzie zrobiło się biało.
Pozdrawiam Dorota
Zapraszam do mojego ogrodu
Spis wątków | Aktualny wątek
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31

Post »

Halinko wiosennych kolorów masz wyjątkowo dużo. Piękna kępa przylaszczki. ;:oj Mnie nie kochają, jakieś nędzne siewki się jedynie uchowały.
Masz rację, że stare odmiany host są bardzo ładne, choć dla kolekcjonerów ważniejsze są nowości.
Też kupowałam co roku prymulki do domu, ale później wsadzone do gruntu najczęściej padały. ;:222 Jednak w domu cieszyły kolorem.
Zimę mamy prawdziwą. ;:215
Pozdrawiam ciepło. ;:168
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Shalina
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 paź 2017, o 17:06

Post »

Witajcie :wit
Zima jak się patrzy, dalej lekko dosypuje białego puchu i mrozik lekki trzyma. Widać, że tym razem zatrzyma się na dłużej, to i dobrze, bo już żaden mróz dla roślin nie straszny :heja

Marto w końcu mamy zimę jak za dawnych czasów, z czego bardzo się cieszę, gorzej z odśnieżaniem.
Ten wilczomlecz groszkowy był u mnie chyba ze trzy sezony, ale żadnych sadzonek jeszcze nie widziałam. Nie pamiętam kiedy go ścięłam, ale mam cichą nadzieję, że jeszcze odbije. Znalazłam jeszcze takie zdjęcie ;:196

Obrazek

Marysiu dziękuję ;:167 Była u nas malarka Aleksandra Wachniewska, która pędzlem na płótnie uwieczniła piękne miejsca. Zmarła 1989, na jej cześć jest u nas nazwa ulicy przy której mieszkała. Szkoda tylko, że dom jest w rozsypce i nie ma komu o niego zadbać ;:196

Madziu dziękuję, a do rzeczki mam tylko ok.40 m :heja

Halszko zima jak w bajce i dalej dosypuje. Wygląda na to, że zabawi dłużej. W końcu tak powinno być, a nie że wpada, a jeszcze szybciej zmyka . Zima powinna być zimą, a lato latem, ale na to nie mamy wpływu i cieszmy się z tego co mamy ;:196

Danusiu dobrze zauważyłaś, że Wieprz jest płyciutki. Pamiętam czasy jak była to całkiem pokaźna rzeka. Teraz jest u nas jakoś regulowany, ponieważ kilka lat temu wzdłuż naszej ulicy wszyscy mieliśmy wodę po kolana w piwnicach i w garażach. Nie można było dojść do pieca, aby napalić w centralnym. W końcu coś zrobili i teraz jest ok ;:196

Stasiu cieszę się z tej pierzynki śniegowej, ponieważ w tym sezonie nic nie okryłam, za wyjątkiem młodego derenia cousa i klonika palmowego.
Rzeka blisko, ale z wody do podlewania nie korzystam, gdyż dla mnie to już za ciężko ;:196

Lucynko dziękuję ;:167 Taką zimę uwielbiam, jeszcze żeby mróz dobry ścisnął. Mimo to, wychodzę rzadko, ponieważ boję się upadku, gdyż w zeszłym sezonie zaliczyłam kilka i nawet połamałam żebra. Teraz jak nie mam potrzeby to nie wychodzę. :rol
Moje heliotropy z Twoich nasionek zaczęły kiełkować i będę prosiła Cię o dalsze podpowiedzi w odpowiednim czasie ;,oczywiście resztę nasionek też wysiałam 25-tego ;:196

Teresko miło mi, że podobają Ci się moje piwonie, chociaż masz u siebie piękne okazy ;:167 Zapraszam, w tym sezonie powinno być ich troszkę więcej . Róż mam już mało, troszkę mi wypadło i nie dokupywałam ze względu na czarną plamistość, bardzo mnie wkurzała, a nie umiałam sobie z nią poradzić. Nie ukrywam, że oglądając Wasze piękne ogrody z różami znowu mam na nie chrapkę ;:196

Dorotko zima cudowna i śniegu wciąż przybywa, faktycznie gorzej jest z odśnieżaniem. W poniedziałek z siostrą odśnieżałyśmy kilka godzin, a we wtorek nie mogłam się ruszać ;:145 W dodatku drogowcy zasypali nam całą bramę i furtkę, że nie można było wydostać się na ulicę. Hałda śniegowa była na półtora metra. Widok na rzekę mam z jednej strony, pozostałe to sąsiedzi, od jednego musiałam odgrodzić się płotem betonowym, aby nie widzieć bałaganu jaki posiada ;:oj
Cieszę się, że i u Ciebie troszkę dosypało ;:196

Soniu dziękuję, a przylaszczki mam tylko leśne i nawet im pasuje. Kiedyś wypisałam odmianowe, ale coś nie wyszło i jakoś dałam spokój. To fakt, że kolekcjoner szuka samych nowości i chciałby mieć to czego inni nie mają, ale to już nie dla mnie ;:218
Prymulki kupuję już bliżej marca, aby wystawiać je na balkon. W domu u mnie utrzymują się tylko dwa, trzy dni ;:196

Pozdrawiam Wszystkich cieplutko i miłego dnia ;:167 ;:196

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Pozdrawiam Halina
Przydomowy ogród emerytki
vita
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 sie 2009, o 20:08

Post »

Ale historia z tym spychaczem odśnieżającym, współczuję, nie cierpię odśnieżać, jeszcze takiego mokrego śniegu.
Tak, dobrze, że jest ta zima, że niskie temperatury, ja jednak za zimą nie przepadam. Może za to wiosna przyjdzie w tym roku już w marcu?
Też rezygnuję powoli z róż ze względu na choroby. Możesz być dumna ze swoich host :) Pięknie się prezentują! Masz może H.'Niagara Falls'?
Poszukuję od dłuższego czasu? Może mała wymiana?
Pozdrawiam, Wiktoria

Tak to się plecie...
Awatar użytkownika
jarha
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 lip 2014, o 23:28

Post »

Halinko gdybyś wykazała trochę cierpliwości i zostawiła ten okaz wilczomleczu do momentu dojrzenia nasion, miałabyś siewek co niemiara :D Widocznie jednak ścięłaś go wcześniej. A może wyrosły gdzieś na kompoście, jeśli wyrzuciłaś tam badyle?
Hosty super się prezentują ;:215
Miłego dnia i słoneczka ;:3
Pozdrawiam, Halszka
Mój ogród niepokazowy Cz.2
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

:wit No tak w końcu mamy zimę jak należy .
I odśnieżyć od czasu do czasu da radę.
Hostowe zdjątka to czysta przyjemność dla moich oczu i serca.
Cudne je masz. ;:167
Pozdrawiam cieplutko ;:196
danuta z
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 cze 2011, o 11:58

Post »

Halinko piękne hosty.Jaka szkoda,że u mnie tak mało miejsca,a ja jestem taka zachłanna.Niestety muszę się powstrzymywać i ćwiczyć silną wolę. ;:124 ;:306
Miłego dnia.
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 sty 2009, o 13:13

Post »

Ależ okaz z tego wilczomlecza! ;:63 Czupryna u niego jak się patrzy! :shock: Ja go lubię ale to chwast uciążliwy kiedyś miałam także ogromniastego na obrzeżach działki ale M go ledwo wykopał. Teraz co jakiś czas pokazuje się 1-2 sosenki jak zakwitnie to wyrywam póki czas a jak się pokazuje za rok to się cieszę! :D
Hosty jak zwykle podziwiam! ;:138

:wit
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Iwonka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 wrz 2015, o 20:35

Post »

To zasypało Cię teraz doszczętnie. Ale za to, jak pięknie ogród wygląda pod puchową pierzynką ;:oj Ale śnieg oprócz zalet, ma i niestety wady. Potrafi być mokry i ciężki, a wtedy szkód może wyrządzić wiele. I to są mniej lubiane przez nas następstwa zimy. U mnie zaledwie pobieliło, a na dodatek zaczęło się za chwilę topić, bo temperatura cały czas na niewielkim plusiku.
Nie cierpię takiej bezmyślności, kiedy przy odśnieżaniu zasypuje się innym furtki i wjazdy do domów. Obserwuję to w mieście, gdzie przy okazji odśnieżania chodników, duża część śniegu trafia na chodniki przy zejściach dla pieszych i nie ma jak się tam dostać. Jeszcze ja sobię poradzę, ale ludzie starsi mają z tym duże problemy.
Skoro rzekę masz tak blisko, to może widzisz ją z okien? To byłby fajny widok, a przy okazji mogłabyś sobie rybki łowić bez wychodzenia z domu :heja
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”