Ogród pod wierzbą

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Re: Ogród pod wierzbą

Post »

Martusiu moja Kochana tyle razy myślałam o Tobie, bo miałam wysłać kilka roślin i byłam przekonana że wylądowałaś na Wyspach i masz problemy z powrotem, a Ty wpadłaś w sidła paskudnej choroby. Utulam Cię bardzo mocno i nie znikaj z FO, a my Ci pomożemy dotrwać do wiosny. Z fotosikiem z czasem sobie poradzisz, a na razie odwiedzaj forumowe ogrody i pisz, bo ogród pomaga wyjść z wielu opresji! Życzę Ci dużo zdrowia i słoneczka, bo ono jest lekiem na nastrój ;:196 ;:3
Awatar użytkownika
korzo_m
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 kwie 2006, o 10:14
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Marto bardzo cieszę się, że w końcu wróciłaś, wiem jaki to był trudny rok dla Ciebie ;:168 Życzę, aby 2021 rok był dużo lepszy. Wiosną jak wybędziesz do ogrodu, odpoczniesz przy pięknych roślinkach. Na razie tak jak piszesz idzie zima i najpierw zacznie mrozić od waszej strony, oby śnieg nam zdążył przed nim wszystko porządnie okryć, bo jak nic straty roślinne będą.
Fotosik nieraz szwankuje, ja z niego zrezygnowałam, korzystam obecnie z innego, choć i ten hosting co pewien czas mnie denerwuje.
Pozdrawiam Dorota
Zapraszam do mojego ogrodu
Spis wątków | Aktualny wątek
danuta z
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 cze 2011, o 11:58
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Marto cieszę się,że wróciłaś na łono forum.Mam nadzieję będzie co raz lepiej.
Życzę w nowym roku dużo zdrówka. ;:168
Awatar użytkownika
Krychna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 mar 2010, o 19:27

Post »

:wit Martusiu
Cieszę się że się odezwałaś i dałaś znak że jesteś z nami, dla wszystkich rok miniony był ciężki, ale idzie Nowy Rok na pewno lepszy :D życzę powrotu do zdrowia, wiosna już niedługo i ruszymy w ogrody, wtedy życie nabiera całkiem innego sensu. Fotosik czasem płata figla ja bez logowania wysyłam z niego zdjęcia i chyba tak jest lepiej. Czekam na zdjęcia, pozdrawiam gorąco ;:196 ;:196
kasia74
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 cze 2010, o 23:15

Post »

Marto jak miło że znów jesteś ;:168 sporadycznie jestem tu w ogrodachm bo z czasem krucho, ale mam tu kilka zaznaczonych wątków do których lubię zaglądać. Jednym z nich jest Twój, byłam tu kilka razy ale tylko echo pozostało :( i też zastanawiałam się co się z Tobą dzieje. Dobrze że już wychodzisz na prostą teraz tylko do wiosny i od razu człowiek się lepiej poczuje. Ściskam mocno ;:168
Awatar użytkownika
tu.ja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 lip 2008, o 09:18

Post »

Martuniu wielki plus za wyjście ze skorupy ;:196
Nie przejmuj się drobiazgami. Będzie jeszcze mnóstwo postów i pytań, na które odpowiesz :D Czas leczy rany, tylko trzeba mu na to pozwolić. Przyjdzie wiosna i wszyscy inaczej spojrzymy na świat. Oby tylko zdrowie dopisało. Przesyłam buziaki i dobre myśli ;:196
A na kłopoty z fotosikiem Krychna dobrze radzi ;:108
Awatar użytkownika
marta64
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 kwie 2018, o 19:35

Post »

Witam Was gorąco. :wit
Marysiu, Dorotko, Danusiu, Krysiu, Kasiu, Izo, bardzo, dziękuję za wszystkie dobre życzenia ;:196 ;:196 ;:196 Tak bardzo czekam na wiosnę w tym roku, jak nigdy ;:65
Z fotosikiem się dogadałam jakoś :wink: , a że mam wszystko w telefonie, to całkiem sprawnie mi wychodzi wstawianie zdjęć po zalogowaniu. Bez logowania nie mam możliwości obracania zdjęć i wchodzą na leżąco, czego przykład mam w początkach wątku.
Dzisiaj w nocy odrobinę śniegiem poprószyło, ale do tej pory, po listopadowym śnieżnym incydencie, padał jedynie deszcz, to nie wiadomo, co to za pora roku.

Koniec listopada.
Obrazek

Obrazek

Obrazek

A w ubiegłą sobotę po prostu wiosna!
Kalina znowu kwitnie w zimie, zamiast poczekać na cieplejsze dni, żeby pachnieć z większej odległości :(
Obrazek

Obrazek

Miłek amurski też się spieszy, żeby nie kwitnąć pięknie wiosną.
Obrazek

Czosnek
Obrazek

Śliczne tulipanki praestans też chcą koniecznie zmarznąć.
Obrazek

Ranniki pokazują żółte łebki.
Obrazek

Ciemierniki wyciągają pąki w górę.
Obrazek

Przebiśniegi
Obrazek
Krokusy
Obrazek

Ten ciemiernik kwitnie od listopada, ale to u niego normalne.
Obrazek

Obrazek

Nie wiadomo co to będzie jeśli naprawdę nadejdą zapowiadane mrozy ;:oj Ale nie ma co martwić się na zapas :D
Pozdrawiam gorąco i życzę miłego weekendu ;:196
:wit
Pozdrawiam! Marta
Ogród pod wierzbą 3
Awatar użytkownika
Locutus
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 kwie 2010, o 16:48
Kontakt:

Post »

Również życzę dużo, dużo zdrowia? Depresja to straszne k***stwo jest?

Fajne ciemierniki!

Pozdrawiam!
LOKI
Awatar użytkownika
korzo_m
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Marto wszystkim nam już tęskno za wiosennymi klimatami, zima niby jest, a tak jakby jej na razie nie było. zapowiadali siarczyste mrozy, ale od dwóch dni meteorolodzy mówią, że tak źle nie będzie. Gorzej ma rzekomo przymrozić na północy.
Ty już masz w ogrodzie zwiastuny wyrywnych roślin, moje żonkile tylko w jednym miejscu tam gdzie słońce się opiera pokazały malutkie kiełki. Miłki bardzo mi się podobają, jeszcze go nie ma u mnie najwyższy czas to poprawić, poszukam tego sezonu.
W listopadzie fajnie nam ogrody ubieliło, dziś też skromnie nasypało, ale już wszystko spłynęło.
Muszę od Ciebie uzyskać porady, na razie ładuję akumulatorki, bo trzeba zrobić zdjęcie, wyślę na pw.
Pozdrawiam Dorota
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

Martuś zimy nie masz ??
U mnie jest trochę :)
Piękny ciemiernik. I u mnie kwitnie.
Teraz juz wszyscy czekamy na wiosnę :)
Wszystkiego dobrego, wspaniałego tym 2021 roku.
I dużo zdrówka ;:196
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Martusiu zawsze miałaś ogród podgrzewany ale tym razem Ci nie zazdroszczę, niech moje rośliny sobie spokojnie śpią ;:19 zacznę zazdrościć koło marca ;:306 Ale niesamowite ile roślin poczuło wiosnę. Dobrze że mają grubą kołderkę ze śniegu, bo jakby tak sprawdziły się prognozy to szkoda byłoby ranników czy miłka.
Życzę aby czas do wiosny się nie dłużył, a ona sama przyszła w terminie ;:196
Awatar użytkownika
Shalina
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 paź 2017, o 17:06

Post »

Witaj Marto :wit Wszystkiego dobrego oraz dużo zdrowia w Nowym Roku ;:167 ;:196
Piękne masz już zwiastuny wiosny, szkoda by było gdyby zmarzły :wink: Dobrze, że wczoraj dostały pierzynkę ;:333
Pozdrawiam Halina
Przydomowy ogród emerytki
Awatar użytkownika
marta64
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 kwie 2018, o 19:35

Post »

Loki, dziękuję bardzo za życzenia ;:196
Depresja to niby choroba duszy, a człowiek odczuwa fizyczny ból. Jednego dnia już wydaje się, że jest super, żeby następnego nie móc skupić się na podstawowych czynnościach. Masakra po prostu.
Ciemierniki dziękują za pochwałę, ale czy zachwycą kwitnieniem wiosną, jak przyjdą zapowiadane syberyjskie mrozy? ;:185

Dorotko, oby tym razem synoptycy pomylili się co do mrozu, a został tylko śnieg :tan
U mnie kiełki pokazuje niemal wszystko poza narcyzami i hiacyntami, które powinny się pokazywać. Nie wiem, czy dużo ich pokaże się wiosną po takiej ilości deszczu. One tego nie lubią.
Miłki są śliczne, ale kapryśne. W moim ogrodzie nie szaleją, coś im chyba nie pasuje. ;:185 Zwłaszcza amurski, wiosenny jest mniej wymagający, bo wyrasta później i tylko ślimaki mu zagrażają.
Oby do wiosny! ;:196

Aniu, witaj :wit
Po listopadowym śniegu zostały tylko zdjęcia, a teraz co posypie, to znika, zamiast okryć niecierpliwe kiełki.
Zobaczymy wiosną co przeżyje.
Ciemiernik kwitnie już trzeci miesiąc, to już trochę zmęczony przymrozkami i deszczem, ale to twardziel i łatwo się nie poddaje!
Aniu, bardzo dziękuję za życzenia i Tobie też życzę zdrowia i spokoju na ten rok. ;:196

Marysiu, przez to podgrzewanie, to ja będę Ci zazdrościć w marcu, jak mi bestia załatwi to co już wylazło ;:14
Zmyliły Cię zdjęcia listopadowego śniegu, a już go dawno nie ma i nic u mnie nie nasypało ;:185 Wszystko na zielono czeka na mróz! Ranniki zasypałam liśćmi, a miłek, jak tylko zauważyłam kiełki, za radą Janka, dostał czapkę z przezroczytego wiadra, jako ochronę przed deszczem, bo bardziej mu szkodzi niż mróz. A resztę pookrywam trochę stroiszem, bo do czwartkowych mrozów nie widzę w prognozie śniegu ;:185
Trzeba będzie coś posiać, żeby wiosna była już! ;:196

Halinko, witam Cię serdecznie :wit
Niestety, mimo, że śnieg padał, nie zostało go ani na lekarstwo ;:185 A o pierzynce, to ogród może tylko pomarzyć.
Za życzenia dziękuję bardzo i wszystkie z serca odwzajemniam ;:196

Macie piękne grudniczki, mam i ja chociaż mizerotki w porównaniu. Nawet ten babciny, rozrośnięty, nie popisał się ilością kwiatków ;:124 U babci w kuchni stał na kwietniku obok okna i kwitł jak szalony, bez żadnych zabiegów, oprócz podlewania. W nocy miał zimmo, a w dzień tropiki, bo nad blachą nie było okapu i cała para wisiała w powietrzu. U mnie mają chyba za ciepło, muszę przyłożyć się do ich pielęgnacji, bo bardzo mi się podobają. ;:108

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Życzę Wam miłego tygodnia :wit
Pozdrawiam! Marta
Ogród pod wierzbą 3
Awatar użytkownika
korzo_m
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Marto chyba się nie pomylili u nas dzisiaj rankiem -10st. Szkoda byłoby gdyby cebulowe nie wyszły, może zeszłoroczne deszcze im nie zaszkodziły. Ja tego roku liczę na lilie, po suchym lecie 2019 wiele mi nie wyszły, ale gdzieś przeczytałam, że cebulki nieraz odpoczywają, tej informacji się uczepiłam i liczę na ten rok.
Dzięki za info nt miłków, nawet nie wiedziałam, że są odmiany. Oby do wiosny ;:168
Pozdrawiam Dorota
Iwonka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 wrz 2015, o 20:35

Post »

Niesamowitego przyspieszenia dostały Twoje roślinyObrazek Ciekawe co je aż tak zmotywowało do rośnięcia? Byłam u siebie na działce w ubiegłym tygodniu, to nie ma ani jednego kiełeczka. I niech tak lepiej jeszcze zostanie ;:108
Śnieg miałaś niesamowity, dawno już takich puchowych czap nie widziałam. Szkoda tylko, że spadł jesienią, a nie bardziej zimową porą. Ale zimy ostatnio mamy takie mało zdecydowane, nieśmiałe jakieś, czy co?
Mam nadzieję, że ten rok będziesz miała zdecydowanie lepszy, może prace w ogrodzie pozwolą Ci zapomnieć o chorobie?
Zdróweczka życzę i ślę serdeczne uściskiObrazek
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”