Śliczne rabaty żurawkowe, Halinko!
Akanta wsadź na rabatę. Bardzo szybko się rozrośnie i będzie kwitł. Im więcej go przybędzie, tym więcej łodyg kwiatowych wyprodukuje. Mój kwitł trzy razy w minionym sezonie. Przycinałam po każdym kwitnieniu, by się nie rozsiał, dzięki czemu wypuszczał nowe kwiatostany.
Pozdrawiam cieplutko.
witaj, dzisiaj szybciutka rewizyta , pochwalę wszystko bo masz to co lubię i kolekcjonuję , żurawkę French Quarter masz pięknie wybarwioną a "królowa " Kadastra piękna i zdrowa,pozdrawiam
dorcia7- Dorotko jak miło, że mnie odwiedziłaś i zapraszam częściej
Kadastrę dostałam z wymiany piękną sadzonkę za FQ i już podzieliłam,teraz tylko czy przezimuje
Pozdrawiam cieplutko
Halinko ale ja dopiero w tym roku kupiłam 2 paprocie. Byłam na ogrodniczym spotkaniu w Końskowoli, kupiłam u państwa Kurowskich. Tam w okolicy masa szkółek, niektóre ceny bardzo atrakcyjne, a jakie ogrody pokazowe! Polecam.
Aniudziękuję, oby tylko przetrzymały,gdyż obiecałam znajomym Aniu czy Ty masz żurawki w doniczkach, że zimujejsz w przybudówce?
Kasiu dziękuję za informację, Chętnie bym skorzystała, ale obecnie jestem już bez samochodu,także jestem uziemiona Sporo lat temu często tamtędy przejeżdżałam gdy jeździłam do Tuszyna na giełdę, ale wtedy nawet o ogrodzie nie myślałam
Halinko nie mam w doniczkach. Mam jedną, chyba obsydian ( ja nieodmianowa jestem), ale zimuje co roku w gruncie. Wpadłam do Twojego wątku, zetknęłam, napisałam i pomyliłam żurawki z pelargoniami taki ze mnie ogrodnik amator
Halinko piękna kolekcja żurawek, fajnie się komponują z tulipanami i pewnie maskują ich zasychające liście
A paprocie też ślicznie u Ciebie rosną. Czy one wszystkie są takie bezproblemowe i niezniszczalne jak pióropusznik strusi?
Miłego weekendu
Halinko, Ty i paprocie masz piękne!
W ogóle widzę ślicznie utrzymane rośliny w naprawdę wspaniale zagospodarowanym ogrodzie.
Z akantem to już poczekaj do wiosny, bo jeśli ma teraz ciepło, to niech sobie poczeka. Zawsze lepiej być ostrożnym, niż stracić jakąś roślinkę. Ja w tym roku trzem sąsiadkom rozdałam sadzonki akanta, które wyrastały tam, gdzie nie powinno ich być. A wyrastały ze szczątków korzenia, które pozostały w miejscu, z którego akanant został przesadzony gdzie indziej.
Zdrówka.
Aniu tak to jest ze wszystkim jak coś zaczynamy,mam to samo. Nie jestem w stanie spamiętać nazw tego co jest w ogrodzie.Mam tylko zeszycik,gdzie notuję co kupiłam jeżeli jest nazwa :
Halszko dziękuję ,ale żurawek już raczej nie dokupuję, troszkę się na nich zawiodłam.Opuchlaki i zgorzel załatwiły mi większość odmian.Teraz tylko jeszcze staram się ratować to co zostało Jeżeli chodzi o paprocie, to mam je dopiero drugi sezon i trudno mi jeszcze coś powiedzieć.
Lucynko dziękuję za miłe słowa i podpowiedź Też tak sobie pomyślałam, że to już za późno, aby go wsadzić do ziemi.Czy on zanika na zimę?Pozdrawiam cieplutko i zdrówka
Halinko
Zaglądam i podziwiam twoje piękne żurawiki, piękne hosty
I piękne paprocie. Też ich masz sporo. I cienia dla nich sporo. Nie to co u nie patelnia
A ten śliczny powojnik ? To co to za odmiana ??
Bardzo ładnie i obficie ci kwitnie
Witaj Aniu Dziękuję za odwiedziny i za miłe słowa.Cienia u mnie też jak na lekarstwo, jeszcze teraz zostało usuniętych kilka świerków, a reszta została drastycznie przycięta Ten clematis to Fuyu-No-Tabi, jezeli dobrze napisałam Pozdrawiam cieplutko i życzę zdrówka
Przyszłam z rewizytą i z przyjemnością obejrzałam Twój jakże dojrzały ogród z mnóstwem roślinnego dobra..
Clematis uroczy ,mnóstwo żurawek,hosty i moje ulubienice paprocie ogrodowe!
Halinko
Przyszłam, zobaczyłam i zachwyciłam się Twoim ogrodem.
Piwonie, jeżówki, hortensje, róże , hibiskusy oraz tulipany z żurawkami robią oszałamiające wrażenie.
Maczki i powojnik cudny.
Będę na pewno tutaj często wracać.