Ogród moją ostoją cz.41

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Bobka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 lis 2020, o 09:27
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogród moją ostoją cz.41

Post »

:wit Marysiu zatrzymana w kadrze zima ,chociaż troszkę ,przepiękna :D ,a zachód słońca rewelacja.Kiedyś miałam chyba kaktusy ,ale dawno to było .Budki dla ptaków szał ufff ta pierwsza od góry to pałac ;:138 Kurki rewelacyjne ,gdybym miała jak hodować kupiłabym ozdobne ,śliczne są .Od drinków zimnych ślinianki im się powiększą i kto będzie gdakał i budził sąsiadów śpiochów? :wink: :)
Bardzo pięknego tygodnia życzę i w zdrowiu koniecznie ;:167
Awatar użytkownika
lora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2010, o 13:43

Post »

:wit Maryś ja też tu jestem choć na czwartej stronie, ale jestem.Pięknie zaczęłaś wspomnieniami wątek nowy i co się okazało
wcale nie było tak źle, mimo pewnych czasami braków w warzywach ale za to kwiaty wynagrodziły. ;:138
Jak zwykle zdjęcia nieba cuuudowne a to zdjęcie z księżycem urzekło mnie. Ja poproszę o pozwolenie skopiowania go ;:180
Kaktusy oj te kaktusy wspomnienia młodości, ale tak pięknie mi nie kwitły.
Kurki ślicznie nakrapiane.
Koty jak zwykle bardzo dumne w swym patrzeniu na Świat.
A zdjęcia ostatnie przypominają że to już zima jest i Święta będą. :)
pozdrawia Misia

Ogrodowe wątki Misi
Awatar użytkownika
kania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2009, o 10:09
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Fajni ci miłośnicy drinków z lodem :lol: Zdjęcia ogrodu w zimowej szacie bardzo nastrojowe a zdjęcia nieba wręcz fantastyczne, jak wielkie morze lodu albo ognia. ie wiedziałam, że takie niebo zapowiada zmianę pogody.
Krzaczki Kani
Krzaczki Kani(2)
Pozdrawiam :) - Kasia
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Witam serdecznie!

Widzę nowych Gości co o tej porze roku jest szczególnie miłe ;:167
Za oknem biało, ale nie od śniegu tylko marznącego szronu, taki bajkowy krajobraz. Zima postanowiła w tym roku wziąć sprawy w swoje ręce i dość gadania, że zim to teraz już nie ma.
Koniec prac w ogrodzie trzeba się brać za prace domowe i biorę się...biorę bo muszem, bo remont prawie zrobiony, prawie bo okazuje się to dlaczego robiłam remont jest dziwnie pechowe. Kabina prysznicowa już po raz drugi wróciła do wykonawcy jeszcze przed zamontowaniem.
W ramach oczekiwania na wyjście ekipy remontowej z domu, bo co wysprzątałam to mi za....li, weszłam nieopatrznie na stronę z nasionami i zapełniłam koszyk tak, że zaczęło się wysypywać z niego. Poprawiłam jest zasobność i poszło...Jestem jednak uzależniona ;:oj w domu cała komódka z nasionami, a ja pakuję kolejnych kilkadziesiąt torebek, bo opisali je bardzo przekonywująco, i zamawiam ;:oj Byle do wiosny....

Krysiu i Ciebie dopadł paskudny wirus? współczuję i życzę zdrowia, bo po nim podobno dużo trzeba mieć!
Moje liście nie wygrabione :shock: i część tylko poszło na grządki ale potem spadało tyle że już nie miałam możliwości. Trawka na ścieżce nie jest jakaś cenna więc ważniejsze było mi okrycie i podsypanie wrażliwych roślin.
Dziękuję za pochwałę zdjęcia ale gdyby aparat był pod ręką na pewno wyszłoby lepiej niż telefonem. Zamawia teraz jak głupia nasiona, a potem nawet nie mam możliwości ich wysiania i muszę wybierać które...ech!~
Pozdrawiam Krysiu i czekam na święta, bo po nich już będzie bliżej do wiosny ;:196

Lucynko w międzyczasie ogród był biały, zmrożony i wiosenny a teraz zaś bajkowy, bo zmarznięty szron maluje różne wzory.tworzy girlandy...no pięknie jest i śnieg zaczyna prószyć ;:333 Dobrze byłoby mieć naturalne okrycie dla grządek z pierzynki śniegowej! i Tobie Kochana życzę takich widoków, bo skoro już mamy mieć zimę to tylko taką!
Nie umniejszaj sobie rok temu chyba robiłaś zdjęcia nieba i bardzo mi się podobały co jedna to było lepsze.
Lucynko jak zdjęcia kwiatków się skończyły to padło na inne obiekty ;:306 Poza tym lubię obserwować tą małą społeczność tak jak Wy swoje gołąbki :D
Wszelkie dobre życzenia i fluidy dalej Wam przesyłam i mocno ściskam! ;:196

Kasiu przez parę dni były takie spektakle, ale aparat schowany przez wszechobecny kurz i zdecydowałam się w końcu użyć telefonu...nawet się udało! dziękuję!
Kasiu, a mówi się że kaktus nie lu bi nadmiaru wody ;:306 Jest na FO wątek kaktusowy i powiem Ci, że kiedyś mój kolega z USA, który ma kolekcje kaktusów skarżył się że mu nie kwitną...tam go skierowałam, a za rok mi dziękował, bo zrobił jak kazali i kaktusy pokryły się kwiatkami. Ja niespecjalnie mam cierpliwość do nich ale ten o ile nie zmarzł to jest. Nigdy nie ścinam chryzantem przed zimą i ciekawa jest czy Ci przetrwają? ;:202
No to czekamy na wiosnę ;:196

Witaj Halinko! serdecznie zapraszam ;:180 i obiecuję w chwili wolnej pospacerować u Ciebie ;:196

Bogusiu bardzo dziękuję za miłe słowa ;:4 Kaktusów miałam kilka ale ktoś mi podarował z kwiatkiem wełnowca i poszłłły! Karmniki dostałam od mojego kolegi zza oceanu miłośnika ogrodów, ptaków i kotów. Wysyłamy sobie różne takie a przede wszystkim nasiona. Niestety ten rok jest zastój, bo dopadł go covid! Kurki miałam na ogół takie tzw towarówki, ale każda ma swój urok. Miałam też kochiny olbrzymy, ale nie było to udany zakup.
Zimne drinki dziewczynom nie zaszkodziły, a koguty pieją i to nie tylko u mnie.
Dziękuję i Tobie wspaniałego weekendu i zdrówka ;:196

Misiu wiesz że Ty jesteś u mnie na szczególnych prawach i to że jesteś jest dla mnie szczególnym wyróżnieniem ;:167 Lubimy narzekać, że coś poszło nie tak ale w rzeczywistości cieszymy się każdym kwiatkiem, każdą dynią czy pomidorem!
Na wszystkie zdjęcia masz nieograniczone pozwolenie! Dziękuję za miłe słowa i w oczekiwaniu na święta a także na wiosnę zapraszam ;:196

Witam Kasiu! bardzo się cieszę z każdych odwiedzin, a nowych podwójnie ;:4
Dziękuję pochwałę zdjęć! Tak wyczytałam u tych co prognozują pogodę, że szczególnie zachodzące słońce zapowiada zmiany pogody. W moim domu babcia mówiła...niebo czerwone będzie wiatr i chyba się sprawdzało!

Nie długo w ogrodzie może będzie tak...

Obrazek

Obrazek

to luty tego roku...żeby w marcu już było tak!

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Dziękując za odwiedziny życzę Wam białej pierzynki w ogrodzie i dużo zdrowia! Nie dajcie się żadnym wirusom!
Awatar użytkownika
inka52
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 lis 2009, o 11:54

Post »

Witaj Marysiu - u mnie śniegu jeszcze w tym roku nie było , dziś jest -2 , właśnie wróciłam z ogrodu ,sadziłam ostatnie róże i piwonie co wczoraj przyszły.Nie lubię tak póżno sadzić , ale tak długo szkółka czekała z wysłaniem , chyba już tam nie zamówię.
U Ciebie jednak snieżek trochę poprószył to i inne powietrze , powiem Ci Marysiu ,ze bardzo mi się podobają Twoje kurki takie jarzębiate , nie nie takie zwykłe śliczne.Pozdrawiam Cię i dużo zdrówka ;:168 ;:167
Babciabenia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 maja 2012, o 19:16
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Hej Maryś, u mnie podobnie biało ,wilgotno i tak smutno bez ptaków,ogród w podwórku usnął.
aby do wiosny i do nowych kwitnień . ;:196
Awatar użytkownika
pelagia72
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 mar 2009, o 21:09

Post »

Witaj Marysiu
Tęczowy zachód słońca przebił wszystko ;:138
Super fotka ;:180
Genialnie udało Ci się uchwycić jaskrawe barwy. :D
Pięknie wygląda też szadź na roślinach - elegancja ,Francja :lol:
Właśnie ,ciemierniki mają już pąki ,muszę od Ciebie obejrzeć.
Korsykański chyba ,ma pęd kwiatowy :!: :D
"Krewnych daje nam los. Przyjaciół wybieramy sami"
Moje linki
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16

Post »

Marysiu, z remontami bywa różnie, najczęściej wyskakują niemiłe niespodzianki. :oops: Pewnie wszyscy je znamy z autopsji. ;:108
Życzę Ci szybkiego uporania się z niedogodnościami i zakończenia wszelkich prac związanych z remontem jeszcze przed świętami. ;:168
Pochwal się, Kochana, jakich nasion nawrzucałaś do koszyka. ;:180
Mam podobnie z tymi roślinnymi zakupami, dlatego ostatnio w ogóle nie wchodzę na strony szkółek czy sklepów handlujących roślinami ani nasionami. ;:185 Znam siebie i wiem, że nie oparłabym się pokusom. ;:124
Niestety, u mnie baśniowych zimowych krajobrazów jeszcze nie było. ;:131 Wprawdzie wczoraj w nocy śnieg pobielił okolicę, ale rano już tylko gdzieniegdzie jakieś białawe plamy się ostały. ;:222 Ciągle czekam.
Fluidy pełne zdrowia dotarły i dobrze się mają, dzięki. ;:180 ;:196 Niech i Was nie opuszczają. ;:167
Dobrego weekendu, Marysiu. ;:3 ;:3 ;:196 ;:196
Pozdrawiam. Lucyna
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Witam!
Rano jeszcze było biało, ale w dzień słońce przebiło się przez chmury i tak grzało, że stopiło sporo białych ozdóbek. Trzyma lekki mrozik, ale w prognozie widzę święta na plusie i tylko nocami lekki mróz.
Ze śniegu też nici.

Tereniu u mnie w zasadzie to co na zdjęciach to wytwór mrozu i wilgoci, bo jako takiego śniegu to tyle co kot napłakał. Ale było biało i było ładnie :D Kurki to tęczówki czernichowskie, które kupiłam kiedyś na targu i wzięłam namiary na miejscowego hodowcę. Dokupiłam latem, bo tak je polubiłam że pewnie zostaną w mnie na jakiś czas. Są przeurocze, płochliwe jak przepiórki i co prawda młode noszą malutkie jajeczka, ale mi to nie przeszkadza.
Dziękuję Tereniu i Tobie dużo zdrówka i miłego weekendu ;:196

Bożenko a u mnie pełno ptaszków, ale ja już sypię słonecznik do karmników. Mieszkam między lasami więc sikorki i dzięcioły u mnie cały rok...a wróbelki i mazurki robią tyle hałasu :D A o wiośnie już marzę ;:196

Agnieszko dziękuję, dziękuję ;:168
Ciemierniki i u mnie już od miesiąca pierwsze kwitną, pozostałe maja pąki a korsykański też ma pąki i kiedyś to go nawet okrywałam, bo przy dużych mrozach lubiły omarzać i do końca zimy były brązowe ;:174 Cuchnący też się ładnie prezentuje ;:215

Lucynko tak, tak remonty bywają różne i tomy opowieści o nich powstały. Jest nadzieja że wreszcie będzie koniec.
Lucynko aż się wstydzę przyznać ile nawrzucałam do koszyka nasion, ale i zauważyłam że mocno podrożały. Nie wiem i ocenię jak przyjdą, bo w tej firmie pierwszy raz zamawiałam. To już nie pierwsze zamówienie, wcześniej z irysami żyłkowymi też przyszło parę torebek, było kilka torebek ciekawych odmian pomidorów, papryk i ogórków, a dla Doroty która jest w szponach nałogu zamówiłam tytoń ;:219 a teraz coś mnie oślepiło i poszłam na całość zamawiając nasiona kwiatków, warzyw w ilości jakiej na pewno nie wysieję długo, bo wiemy ile miejsca zajmują rozsady przygotowywane w mieszkaniu. Jak przyjdą to napiszę na pw, bo kilka jest bardzo oryginalnych to może się podzielę :uszy
Ten śnieg to takie marzenie senne, bywa ...znika i częściej go nie ma niż jest ;:306
Dziękuję i Wam dobrego weekendu i zdrówka przede wszystkim ;:196

A żeby na bieżąco pokazać jak było jeszcze rano to wstawię parę zdjęć nim białe zniknie!

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Słońce nie przebiło się przez chmury, ale księżyc tak ładnie świecił!

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Najbliższe dni wg prognoz będą ponure, ale bez mrozu to nie będzie co fotografować ;:177

Miłego weekendu!
Awatar użytkownika
duju
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 paź 2008, o 12:31

Post »

Marysiu, ale piękny krajobraz. A kury na śniegu boskie. My mieliśmy jeden dzień i po śniegu.
Pozdrawiam - Justyna
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

:wit Cudnie zimowo. ;:215 Jeszcze więcej śniegu niż u mnie.
No pięknie. Ech,że by takie piękne zimowe i białe święta byly :D
Nawet kurki też czarno-białe zgrały sie z krajobrazem.
Awatar użytkownika
pelagia72
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 mar 2009, o 21:09

Post »

Marysiu
Białe ubranko bardzo zdobi otoczenie :D
Kury wyglądają super na tym białym.
Nie przepadam za śniegiem ,ale patrząc na prognozy z kalendarza na zimę to by się przydał roślinkom :D
Wczoraj właśnie wyciągnęłam ciemiernika z jasnozielonym pędem kwiatowym wraz z doniczką - Z. hodował w doniczkach wkopanych.
No i dobrze ,jak piszesz bo tam wiatry zimne a przy domu cieplej i łatwiej przykryć. :D
"Krewnych daje nam los. Przyjaciół wybieramy sami"
Moje linki
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16

Post »

Marysiu, jak pięknie wygląda ogród w zimowej szacie! ;:138 ;:138
Uwielbiam takie krajobrazy. ;:303
U mnie pewnej nocy poprószyło śniegiem, pomyślałam: wstanę raniutko i zrobię fotki. Wstałam i ... zobaczyłam pojedyncze białe plamy, głównie na dachach samochodów na parkingu. ;:222 ;:306
Kochana, naszej choroby nikt nie jest w stanie wyleczyć. Wyobraź sobie, że przyszła do mnie sąsiadka i poprosiła o znalezienie stronki z roślinami (ona nie korzysta z komputera), potem z nasionami i tak sobie oglądałyśmy, oglądałyśmy, a z tego oglądania zapełnił się nam koszyk w jednym ze sklepów online. Dopiero po potwierdzeniu zakupów zaczęłyśmy się zastanawiać, po co nam to było. ;:7 ;:oj ;:112 A jutro kurier ma przywieźć. Teraz będę się modlić, by M zdążył wybyć do swoich gołąbków, bo ........... :oops:
Mam nadzieję, że Ty mądrzej wybrałaś, poczekam na prezentację zamówienia, a tymczasem zdrówka i słoneczka życząc, buziaki ślę. ;:167 ;:167 ;:3 ;:3 ;:cm ;:cm
Pozdrawiam. Lucyna
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
Awatar użytkownika
Shalina
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 paź 2017, o 17:06

Post »

Marysiu piękne zdjęcia w zimowej szacie ;:333 Pozdrawiam cieplutko ;:167 ;:196
Pozdrawiam Halina
Przydomowy ogród emerytki
Awatar użytkownika
kasik 69
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 maja 2010, o 15:04

Post »

Marysiu kurki wydają się zdziwione śniegiem. Szkoda, że już go nie ma, ale nie ma też mrozu, tzn u mnie, bo u Ciebie to chyba jest niewielki?
Chryzantemy w zeszłym roku też obcinałam, i miały małe kopczyki z trocin.
A gdzie zrobiłaś zamówienie?
Zapraszam do mnie,
Moje wątki
Nasz Ogród
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”