Nie wiem czemu mi to zdjęcie przekręciło!!
Witaj Gieniu, ja kocham swoją Gold Milenium, uwielbiam jej owoce, ale niestety weszła w przemienne owocowanie co II rok. I tak jednego roku jest 5 owoców i są dorodne duże jabłka, a w drugim jabłek jest mnóstwo, ale są małe. W następnym roku wezmę się za przerzedzanie zawiązków, może to coś zmieni.
. A to ciekawe dlaczego. Ja swoją przesadziłem i liczę na jej owoce. U mnie w szczerym polu w okolicy to tylko odrostówki rosną i Łutówka. Inne to ewentualnie w mieście wśród zabudowań. Sabina posadzona na glinie więc pewnie pójdzie w drewno. Gdzieś mam też Lucynę posadzoną na piasku, ale większą nadzieję pokładam w Sabinie ze względu na termin owocowania.gienia1230 pisze: ... bo wywalilam właśnie ... wiśnie Sabine ...
Garomie, dziękuję Ci za informację.garom pisze:Michale, w szkółce Wyrzykowska, można sobie zamówić/zaklepać odmiany na przyszły sezon. Ja dla pewności tak robiłem i nie było problemu - drzewka były dla mnie zostawione do daty wysyłki jesiennej.
Gdzieś znalazłem, że synonimem nazwy dla Gold Milenium jest Kosztela Wczesna. Czy smak też przypominam jabłka koszteli? Jeżeli tak, to jak bardzo?garom pisze:... co do odmiany Gold Milenium to też mogę potwierdzić ,że jest super. Może nie dla wszystkich bo jak kto lubi twarde albo kwaskowate jabłka to stwierdzi tylko,że są dobre bo jest ta odmiana słodka, soczysta średnio twarda i ma ciekawy (jak dla mnie) posmak.![]()