Deszcze, deszcze przez kilka dni. Raz nawet burza. W październiku?... Nie pamiętam... Wiele kwiatów dalii i pąków połamanych. Róże w trakcie drugiego kwitnienia zaczynają gnić... Koniec sezonu zbliża się wielkimi krokami. Kusi mnie wyciąć wszystko "do pnia", ale jeszcze tli się cień nadziei. Może pogoda łaskawie dopisze i dalie zdążą otworzyć pąki, które przetrwały. Gorzej, że pogniły "koszyczki nasienne", a wyjątkowo w tym roku "szalałam" z zapylaniem...
Aniu chodzi mi o to, żeby móc zmniejszyć te zdjęcia - a na garnku muszą być odpowiednio duże, żeby się wgrały... Chyba, że tylko znowu u mnie tak jest?
U mnie pewnie byś już tych pomidorków nie miała

Nie ma prawa być nic na płocie, a co dopiero przechodzić przez

Szkoda, bo jeszcze kilka lat temu była to fajna osoba.
Karolamba takie niespodzianki to ja też lubię

Możliwe, że przez pierwszy rok niestety jeszcze nie przyrosła na tyle, by dzielić. U mnie jest sporo takich, które w ogóle nie chcą przyrastać w ten sposób, by można było je łatwo oddzielić. Można ewentualnie przeciąć karpę, ale obawiam się tej metody ze względu na ewentualne gnicie. Będę musiała zrobić sadzonki, albo się odważyć na cięcie, bo mają po kilka lat. Z tego, co pisała ostatnio Basia, taka stara karpa może wiosną nic nie wypuścić...
Cyma2704 a ktoś tu niedawno pisał, że woli bladawce

Wcale się nie dziwię, bo te ciemne mają swój czar. Powiedziałabym , że są takie... dostojne. Moje preferencje kolorystyczne, dzięki daliom, co roku podlegają weryfikacji
Jeszcze raz dziękuję za rady. Miskanta podzielę przy okazji przesadzeń.
Co do ćmy, muszę Cię zmartwić. Taka temperatura jeszcze jej nie straszna. Żeruje na całego

Moje bukszpany akurat czyste, ale pułapki pełne. Czekam na ładniejsze dni, by wykonać ostatni oprysk przed zimą.
Widok bukszpanów w tym sezonie przygnębiający. Mało gdzie ostał się zielony. Dziwi mnie tylko czemu ludzie nie wycinają tych ogołoconych chochołów?
Witaj
Alania dziękuję

Rebecca Lynn faktycznie piękna. Zdjęcia tego nie oddają. Czy będzie do podziału okaże się wiosną.
Pogodnych i zdrowych dni kochane ogrodniczki
Tartan
Yamabiraki
Hapet Spartan i ten kolor!
Zorro?