![yes ;:108](./images/smiles/yes.gif)
Na dno słoika układam czosnek duży ząbek przekrojony na pół , gałazki kopru dojrzałego, w zależności czy mam korzeń chrzanu czy liść i ogórki . Zalewam zimną wodą na 1 litr łyżka soli kamiennej . Woda po sam czubek zakręcam i do spiżarki.
![taniec :tan](./images/smiles/taniec.gif)
I dobrze, każdy robi po swojemu, bo ma wypróbowany i sprawdzony sposób, a tutaj możemy się podzielić z kimś tym doświadczeniem. Po to właśnie jest to forumedi13 pisze:Ja robię najprostszym sposobem i co roku wychodzą super , moja rodzina się zajada![]()
Na dno słoika układam czosnek duży ząbek przekrojony na pół , gałazki kopru dojrzałego, w zależności czy mam korzeń chrzanu czy liść i ogórki . Zalewam zimną wodą na 1 litr łyżka soli kamiennej . Woda po sam czubek zakręcam i do spiżarki.
Święte słowa.lila31 pisze:Problem z kwaszeniem (kiszeniem) ogórków polega na ich sposobie uprawy.
Tak źle się kwaszą, jak to opisałeś,ogórki przenawożone azotem.