Według takiego znalezionego przepisu https://www.youtube.com/watch?v=g_G-Iask2y4 .
Są pyszne .Ja zrobiłam z makiem i serem.

Locutus-LOKI Mnie też ten karczoch imponuje.Grubo ponad 2 metry.

Inne zdjęcie musiałabym zrobić na drabinie. Może któregoś dnia to zrobię

Powojniki i ostróżki dziękują za pochwalę.
Madziagos-Madziulka Witaj

Ja z doświadczeniawiem, znam, to że jak mocno się cche jakąś roślinkę to miejsce dla niej zawsze się znajdzie.
Czasami nawet postoi tydzień lub 2 w doniczce.Czasami człowiek kilka nawet rundek zrobi z doniczką i miejscówkę się dla nich znajdzie
Oj deszcze padają, chwasty rośną.staram się je coraz wyplewiać. No i kwiatki są ładniejsze do pokazywania.
Hortensja Dębolistna czaruje

JAKUCH-Jadziu Co dzień liliowcowych kwiatków przybywa.
Ja bardzo lubię goździki i mam je z rożnych miejscach.
A maruna jest piękna.Sama chyba swoją podzielę i posadzę w inne miejsce. Jak myślisz, po kwitnieniu to zrobić ?? Czy na wiosnę lepiej ??
Dziękuję .

Iwonko1 Dziękuję.Dziękuję. .To miłe, ze mój ogród i komos może się podobać.
Uwielbiam czytać twoje wpisy,Ty zobaczysz każdy detal i ogólnie.
I tak poetycko czasami piszesz.Sama przyjemność czytać takie wpisy.

Hortensja dębolistna już ze 3 lata raduje moje serce i oczy.Urosła i wypiękniała.
Twoja na pewno ci się odwdzięczy za rok.
Moje bordowe martagony kwitną co roku i nawet się widzę rozmnażają.
Wiosną kupiłam jeszcze białe i różowe.Posadzone zostały razem. Są jedne .Ale które nie wiem, bo nie zakwitły. może za rok.

Bufo-bufo-Olu Perukowce teraz z tymi czupurnymi peruczkami wyglądają wyjątkowo.
A ja nie wyobrażam sobie ogrodu bez goździków brodatych.
Hmm te rośliny sprawiają ci kłopot : pysznogłówki i liatrie oraz dziurawiec o dużych kwiatach ( a jaki on jest ?) .A to czemu ???

Maska -Marysiu To jednoroczna szałwia.Tak mi pani na ryneczku powiedziała jak ją kupowałam. Pierwszy raz ją mam.
Bardzo mi się spodobała jak ją zobaczyłam na ryneczku to już wiedziałam,że ją kupię.
Nie wiem gdzie można kupić jej nasionka. Bo może warto ją spróbować wysiewać na wiosnę w doniczki ??

Ja w tym roku tyko jedną rdzawa ozdobę kupiłam.Inne to sprzed dwóch lat.

No tak zarażamy się nie tylko roślinami.Ska ja to doskonale znam.

Dobrej niedzieli wam życzę .Przygotuje obiad i pozaglądam do was.