Ogródek u Kacpra
- Kacper1999
- 200p
- Od: 19 lut 2018, o 22:03
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Ogródek u Kacpra
paradas Witaj!
Dziękuję za odwiedziny!
Bluszcz przyniosł mi jeszcze prababcia w 2015 roku, czyli teraz leci jego 5 rok jak rośnie u mnie. Co ciekawe przyniosła mi też ukorzeniony pęd kwitnący bluszczu. Teraz kiedy skończyłem zajęcia z dendrologii wiem, że pędy kwitnące bluszczu wyglądają zupełnie inaczej niż pędy płonne. Taka sadzonka z pędu kwitnącego to inna odmiana - 'Arborescens'. Hortensja,, która odbija to hortensja ogrodowa. Widzę, że jakieś zawiązki kwiatów ma, zobaczymy co z tego będzie Jeśli chodzi o pnącza - uwielbiam ja! Najchętniej chciałbym, aby obrosły każdy kawałek płotu czy innych podpór. Winobluszcz rośnie przy kurniku odkąd ubłagałem tate, aby go zbudować czyli już 12 lat. Zachwycony kurami byłem już odkąd skończyłem 7/8 lat tak mi zostało do dziś. Staram się go przycinać dość często i jakoś wygląda, ale słabiej rośnie niż ten przy tym budynku.
Niestety poprzedni wątek przepadł, hosting zrobił psikusa, zdjęcia zniknęły, a razem z nimi wątek
Pozdrawiam!
Dziękuję za odwiedziny!
Bluszcz przyniosł mi jeszcze prababcia w 2015 roku, czyli teraz leci jego 5 rok jak rośnie u mnie. Co ciekawe przyniosła mi też ukorzeniony pęd kwitnący bluszczu. Teraz kiedy skończyłem zajęcia z dendrologii wiem, że pędy kwitnące bluszczu wyglądają zupełnie inaczej niż pędy płonne. Taka sadzonka z pędu kwitnącego to inna odmiana - 'Arborescens'. Hortensja,, która odbija to hortensja ogrodowa. Widzę, że jakieś zawiązki kwiatów ma, zobaczymy co z tego będzie Jeśli chodzi o pnącza - uwielbiam ja! Najchętniej chciałbym, aby obrosły każdy kawałek płotu czy innych podpór. Winobluszcz rośnie przy kurniku odkąd ubłagałem tate, aby go zbudować czyli już 12 lat. Zachwycony kurami byłem już odkąd skończyłem 7/8 lat tak mi zostało do dziś. Staram się go przycinać dość często i jakoś wygląda, ale słabiej rośnie niż ten przy tym budynku.
Niestety poprzedni wątek przepadł, hosting zrobił psikusa, zdjęcia zniknęły, a razem z nimi wątek
Pozdrawiam!
- Kacper1999
- 200p
Irysów ciąg dalszy
Maki
Odmiana 'Checkers'
Dla zaspokojenia własnej ciekawości i chęci próbowania czegoś nowego, rok temu w czerwcu zaokulizowałem róże. Wynik: 2 zaokulizowane oczka i oba się przyjęły. Na róży pomarańczowej pnącej zaszczepiłem różę, którą bardzo lubię, odmiana 'Papageno'
Właśnie zaczyna kwitnąć.
Pnąca pomarańczowa jako podkładka:
'oryginalna' 'Papageno' jako materiał z którego pobrałem oczka :
A to już kwitnąca, zaszczepiona 'Papageno'
Miejsce szczepienia, ładnie się zagoiło.
Piwonia zakwitła, niezbyt obficie, ale cieszy.
Ostróżka
Wiśnie powoli dojrzewają.
Jako jedyny dorosły mężczyzna w domu, poczuwam się jako głowa rodziny. Biorąc ogród i obejście w swoje ręce, zainicjowałem powstanie oto takiego wejścia do ogrodu. Porównanie przed pracami i po pracach
Maki
Odmiana 'Checkers'
Dla zaspokojenia własnej ciekawości i chęci próbowania czegoś nowego, rok temu w czerwcu zaokulizowałem róże. Wynik: 2 zaokulizowane oczka i oba się przyjęły. Na róży pomarańczowej pnącej zaszczepiłem różę, którą bardzo lubię, odmiana 'Papageno'
Właśnie zaczyna kwitnąć.
Pnąca pomarańczowa jako podkładka:
'oryginalna' 'Papageno' jako materiał z którego pobrałem oczka :
A to już kwitnąca, zaszczepiona 'Papageno'
Miejsce szczepienia, ładnie się zagoiło.
Piwonia zakwitła, niezbyt obficie, ale cieszy.
Ostróżka
Wiśnie powoli dojrzewają.
Jako jedyny dorosły mężczyzna w domu, poczuwam się jako głowa rodziny. Biorąc ogród i obejście w swoje ręce, zainicjowałem powstanie oto takiego wejścia do ogrodu. Porównanie przed pracami i po pracach
- Bufo-bufo
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 26 lip 2009, o 20:31
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Ładna zmiana wejścia.
Gratulacje z powodu sukcesu okulizowanej róży.
Irysy bródkowe wysokie to też moje ulubione
Gratulacje z powodu sukcesu okulizowanej róży.
Irysy bródkowe wysokie to też moje ulubione
-
- Od: 16 lip 2011, o 12:31
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Witaj Kacprze Jak miło czyta się twój wątek,czuć pasję ogrodniczą a pomysły rodzą ci się pewnie codziennie Zostawiłabym bluszcz,jest pewniejszy,chociaż zimy teraz takie łagodne,że i wisterią się może będziemy cieszyć.Czekam na kwitnienie swojej,mam dwie młode. Irysy piękne,niektóre widzę po raz pierwszy.Brzoskwiń zazdroszczę,u mnie ani jednej Ostrokrzew cudny Pergola bardzo udana,jak zarośnie zrobi się bardzo klimatycznie.Może i ja w końcu hamak zamocuję Z przyjemnością będę zaglądać,chociaż zrobiłam sobie przerwę od forum,chyba każdy przez to przechodzi,ale właśnie takiej świeżości jaką tu spotkałam mi brakuje
Każdy człowiek potrzebuje stale nawet pewnej ilości trosk,cierpień lub biedy,tak jak okręt potrzebuje balastu,by płynąć prosto i równo.(Arthur Schopenhauer) Pozdrawiam Mirka
Mój ci On, Mój ci On cz.2,
Mój ci on cz. 3
Mój ci On, Mój ci On cz.2,
Mój ci on cz. 3
- Kacper1999
- 200p
Bufo-bufo Dziękuję! Już kupiłem kilka nowych irysów, czekają na posadzenie. Ja to jestem takim typem, że najpierw kupi, potem martwi się gdzie posadzi Chyba czas na nową rabatkę
Miriam Dziękuję bardzo za odwiedziny i miłe słowa
W końcu zaczynają ruszać canny. Zimny maj im nie służył. Pierwsza zakwitnie Cleopatra
Miriam Dziękuję bardzo za odwiedziny i miłe słowa
W końcu zaczynają ruszać canny. Zimny maj im nie służył. Pierwsza zakwitnie Cleopatra
-
- 20p - Rozkręcam się...
- Od: 8 kwie 2020, o 20:42
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Piękna canna również ozdobna z liści. Moje dopóki w donicach były bezpieczne, w ubiegłym roku wysadziłem je do gruntu i wszystkie / dosłownie / zostały zjedzone przez nornice
Róża też ciekawa, powiedziałbym że patriotyczna
Róża też ciekawa, powiedziałbym że patriotyczna
- Igala
- Od: 11 gru 2012, o 19:25
Ale dorodne masz irysy i orliki!! Gratuluję sukcesu z nową piękną różą !! A owocujących drzewek to zazdroszczę ci ; u mnie ostatnimi laty ciągle długie przymrozki i żadnych owoców czy orzechów znów nie będzie.
Super pomysł z tym nowym wejściem do ogrodu; będzie fajnie zielono. Jakieś pnącza plannujesz też może?
Super pomysł z tym nowym wejściem do ogrodu; będzie fajnie zielono. Jakieś pnącza plannujesz też może?
Zapraszam serdecznie! Iga
Kontrolowana dzikość cz.2
Kontrolowana dzikość cz.2
- Kacper1999
- 200p
Draszyr u mnie niestety wrogiem największym są chyba ślimaki, oj potrafią ogołocić nowe przyrosty do zera, a jak mi dalie objadły.. szkoda gadać.
Igala Milin posadzony, wisteria także, winobluszcz rośnie, na chwile obecną przystopowałem z nowościami, to co miałem w głowie zrealizowałem i jestem zadowolony wiadomo pewnie na bieżąco coś się w głowie urodzi to będziemy działać
Canna Cleopatra rozpoczyna paciorecznikowy sezon w moim ogrodzie
Igala Milin posadzony, wisteria także, winobluszcz rośnie, na chwile obecną przystopowałem z nowościami, to co miałem w głowie zrealizowałem i jestem zadowolony wiadomo pewnie na bieżąco coś się w głowie urodzi to będziemy działać
Canna Cleopatra rozpoczyna paciorecznikowy sezon w moim ogrodzie
Te maki są świetne, Długo kwitną?
Kawał dobrej roboty z tym wejściem do ogrodu, brawo
U mnie kanny coś późno w tym roku. Cleopatra super, fajne ma liście dwukolorowe
Czekam na więcej zdjęć pacioreczników!
Kawał dobrej roboty z tym wejściem do ogrodu, brawo
U mnie kanny coś późno w tym roku. Cleopatra super, fajne ma liście dwukolorowe
Czekam na więcej zdjęć pacioreczników!
- Przemekt23
- Od: 13 gru 2013, o 19:36
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Cześć Kacper. Widzę sporo już zrobiłeś. Czekam na kolejne relacje w tworzeniu ogrodu . Mały ogród nie musi być nudny wręcz odwrotnie.
- Shalina
- Od: 3 paź 2017, o 17:06
Witaj Kacper Wcześniej obserwowałam cichaczem co dzieje się w Twoim ogrodzie,teraz zostawiam ślad
i widzę, że roślinek przybywa Kleopatrę chciałam przezimować na oknie, ale nie wyszło.Musiałam ściąć i poszła na spoczynek do piwnicy
i widzę, że roślinek przybywa Kleopatrę chciałam przezimować na oknie, ale nie wyszło.Musiałam ściąć i poszła na spoczynek do piwnicy
Pozdrawiam Halina
Przydomowy ogród emerytki
- Kacper1999
- 200p
paradas co do maków to zdecydowanie kwitną za krótko
Przemekt23 Dziękuję za odwiedziny
Shalina Dziękuję u mnie canny już śpią w piwnicy, chociaż niektóre już myślą, że wiosna.
Drobne podsumowanie tego i ubiegłego sezonu. Na przyszły sezon, jak dobrze pójdzie odmian będzie już 2 razy więcej czyli około 40 Zastanawiam się tylko gdzie ja to posadzę haha
Przemekt23 Dziękuję za odwiedziny
Shalina Dziękuję u mnie canny już śpią w piwnicy, chociaż niektóre już myślą, że wiosna.
Drobne podsumowanie tego i ubiegłego sezonu. Na przyszły sezon, jak dobrze pójdzie odmian będzie już 2 razy więcej czyli około 40 Zastanawiam się tylko gdzie ja to posadzę haha
- Shalina
- Od: 3 paź 2017, o 17:06
Kacper wszystkie piękne, już ciekawa jestem nowych odmian Pamiętaj o mnie
Pozdrawiam Halina