Paradise czyli mój kawałek raju
- anabuko1
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 16 sty 2013, o 17:19
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Paradise czyli mój kawałek raju
Piękne rude warzywko ci wyrosło w warzywniku
Ale on nadzoruje,aby już nic nie stało się warzywkom.
nowe, prace, nowe nasadzenia.
Tulipany piękne.
I jeszcze ciekawostki.--Lotosy,
Tulipany piękne.
- cyma2704
- Od: 5 mar 2013, o 17:31
Damian już za trzy lata w takim rozstawie osiągniesz żywopłot z hortensji.
A w kolejnych latach.
Też zostałam zbanowana na jednym forum, więc tylko czasem wyrażam swoje zdanie.
Pozdrawiam ciepło.
A w kolejnych latach.
Pozdrawiam ciepło.
- Wanda7
- -Moderator Forum-.
- Od: 2 wrz 2010, o 13:17
Czy w tym wiadrze to jakąś gnojówkę szykujesz do podlewania?
W zeszłym roku podlewałam gnojówką z pokrzyw i muszę powiedzieć, że rośliny dobrze po niej rosły. Ale może masz zrobioną z czegoś innego?
W zeszłym roku podlewałam gnojówką z pokrzyw i muszę powiedzieć, że rośliny dobrze po niej rosły. Ale może masz zrobioną z czegoś innego?
Trochę nowości.
Powojnik już przy dachu altanki, kratka z sznurka się przydała. Mszyce bardzo go lubią
Bardzo podobało mi się połączenie tunbergii z czarną surfinią w tamtym roku. W tym roku to samo ale z ceramicznymi doniczkami. Fajnie zarosło, tylko tunbergia trochę zdominowała surfinie.
Funkie przy grillu, chyba coś mi się pomieszało przy przesadzaniu i większe hosty poszły na środek
Na koniec strefy altankowej pokazuję oświetlenie. Na łuku jest już drugi zestaw lampek. Włączają się automatycznie po zmierzchu. Myślałem że trochę przesadziłem ale super to wygląda w nocy. Pod dachem altanki są gwiazdy Czekam aż róże zarosną łuk a wisteria pergolę, wtedy będzie efekt.
Warzywnik, wszystko posadzone za gęsto
Okolice dębu, szykuje się mała zmiana na rabacie za donicami ceramicznymi. Dużo hortensji Polar Bear mi zostało więc je wykorzystam tutaj.
Okolice domu.
Na koniec doniczkowe. Została mi przekazana hoja, bardzo się z tego powodu cieszę! W biedronce była taniutka strelicja za całe 12,99. Kupiłem dwie a w doniczce po 2 sadzonki. Rozdzieliłem i w sumie, razem z tymi starymi, mam ich już 7. Eksperymentuje z różnymi podłożami i wielkościami doniczek, zobaczymy co z tego będzie. Pilea wydała dziecko na świat, ono też będzie na takiej nóżce?
Trochę się zawiodłem cebulowymi w tym roku. Może to też przez psa który zniszczył mi wszystkie czosnki ozdobne. Obwódka z szafirków nie wyglądała tak jak się spodziewałem. Magnolia na rabacie rododendronowej też wypuszcza liście tylko z ziemi, a była taka opatulona
Powojnik już przy dachu altanki, kratka z sznurka się przydała. Mszyce bardzo go lubią
Bardzo podobało mi się połączenie tunbergii z czarną surfinią w tamtym roku. W tym roku to samo ale z ceramicznymi doniczkami. Fajnie zarosło, tylko tunbergia trochę zdominowała surfinie.
Funkie przy grillu, chyba coś mi się pomieszało przy przesadzaniu i większe hosty poszły na środek
Na koniec strefy altankowej pokazuję oświetlenie. Na łuku jest już drugi zestaw lampek. Włączają się automatycznie po zmierzchu. Myślałem że trochę przesadziłem ale super to wygląda w nocy. Pod dachem altanki są gwiazdy Czekam aż róże zarosną łuk a wisteria pergolę, wtedy będzie efekt.
Warzywnik, wszystko posadzone za gęsto
Okolice dębu, szykuje się mała zmiana na rabacie za donicami ceramicznymi. Dużo hortensji Polar Bear mi zostało więc je wykorzystam tutaj.
Okolice domu.
Na koniec doniczkowe. Została mi przekazana hoja, bardzo się z tego powodu cieszę! W biedronce była taniutka strelicja za całe 12,99. Kupiłem dwie a w doniczce po 2 sadzonki. Rozdzieliłem i w sumie, razem z tymi starymi, mam ich już 7. Eksperymentuje z różnymi podłożami i wielkościami doniczek, zobaczymy co z tego będzie. Pilea wydała dziecko na świat, ono też będzie na takiej nóżce?
Trochę się zawiodłem cebulowymi w tym roku. Może to też przez psa który zniszczył mi wszystkie czosnki ozdobne. Obwódka z szafirków nie wyglądała tak jak się spodziewałem. Magnolia na rabacie rododendronowej też wypuszcza liście tylko z ziemi, a była taka opatulona
Dziękuję bardzo za miłe słowa! Ja kanny zbieram od rodziny, sąsiadów i nawet nie wiem co to za odmiany. Dzięki za wizytęKacper1999 pisze:Witaj!
Wpadłem do Ciebie i szczerze jestem zachwycony. Nie tylko ogromem serca i pracy jaką wkładasz w ogród, ale także cudownymi roślinami! Jestem pod ogromnym wrażeniem! Żywopłot z kann - super, moje ulubione! Osobicie mam ponad 20 odmian, a ciągle mi mało Muszę przystopować, bo nie mam gdzie sadzić. Dalie też cudo! Super grząki i rabaty
Pozdrawiam!
Tak nadzorował że dynie zarosły cukinie i pomidory. A no i miejsca na rude warzywko nie ma Lotosy chyba za szybko wystawione na dwór, zobaczymy co z tego będzie. Dzięki.anabuko1 pisze:Piękne rude warzywko ci wyrosło w warzywniku
Tulipany piękne.
Nie umiem się na ten żywopłot doczekać no co zrobimy. Różni ludzie, różne opinie. Zwrócenie uwagi/wyrażenie szczerej opinii też czasem się przydaje, nie tylko chwaleniecyma2704 pisze:Damian już za trzy lata w takim rozstawie osiągniesz żywopłot z hortensji.
A w kolejnych latach.
Pozdrawiam ciepło.
To właśnie lotos, woda tak wygląda bo na dole jest glina. Teraz to nawet gorzej wygląda. Gnojówkę robiłem tylko z pokrzyw, stoi 7 wiader za garażemwanda7 pisze:Czy w tym wiadrze to jakąś gnojówkę szykujesz do podlewania?
- anabuko1
- Od: 16 sty 2013, o 17:19
Bardzo ładne hosty
Powojniki .Petunie czy surfinie,ciekawe kolorki.
Fajnie wygląda to oświetlenie altanki.
Lawenda już ci kwitnie. Musze zajrzeć do swojej.
I swoje warzywka, umm najlepsze
Powojniki .Petunie czy surfinie,ciekawe kolorki.
Fajnie wygląda to oświetlenie altanki.
Lawenda już ci kwitnie. Musze zajrzeć do swojej.
I swoje warzywka, umm najlepsze
- cyma2704
- Od: 5 mar 2013, o 17:31
Damian czarna surfinia cudna. Hostami się nie przejmuj, da się przesadzić.
Warzywnik rzeczywiście zagęściłeś, ale plony i tak będą dobre, a chwasty nie rosną.
Pytałeś u mnie o różową różę, to Pomponella. Niezawodna, prawie nie choruje i kwitnie burzą kwiatów. Potrzebuje sporo miejsca, rośnie szeroko.
Warzywnik rzeczywiście zagęściłeś, ale plony i tak będą dobre, a chwasty nie rosną.
Pytałeś u mnie o różową różę, to Pomponella. Niezawodna, prawie nie choruje i kwitnie burzą kwiatów. Potrzebuje sporo miejsca, rośnie szeroko.
- seba1999
- Od: 16 sty 2014, o 20:10
Fajne te grządki z palet, nie obijaj ich .
Ja przez ten prawie rok dorobiłem sie strelicji królewskiej i nokolai i jak na razie rosną dobrze.
Czekamy na nowe posty !
Ja przez ten prawie rok dorobiłem sie strelicji królewskiej i nokolai i jak na razie rosną dobrze.
Czekamy na nowe posty !
- Shalina
- Od: 3 paź 2017, o 17:06
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Witaj Damianie
Zajrzałam przez przypadek do Twojego wątku i od razu mi się spodobało więc go przeszłam od samego początku.
Lubię podglądać takie wątki, gdzie opisujesz co sadzisz czy siejesz, gdyż sama się uczę, chociaż jestem starej daty, ale młodym ogrodnikiem
Zajrzałam przez przypadek do Twojego wątku i od razu mi się spodobało więc go przeszłam od samego początku.
Lubię podglądać takie wątki, gdzie opisujesz co sadzisz czy siejesz, gdyż sama się uczę, chociaż jestem starej daty, ale młodym ogrodnikiem
Pozdrawiam Halina
Przydomowy ogród emerytki
Przydomowy ogród emerytki