Mój mały zakątek kwiatów cz.2

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Mój mały zakątek kwiatów cz.2

Post »

Bardzo oryginalne kwiatuszki ma ta Guirlande. Drobniutkie, ale za to dużo. I spada u Ciebie jak białą kaskadą z podpory.
Ja nie jestem w tym roku zadowolona z róż, bo strasznie są klapnięte na tych ciągłych deszczach.
danuta z
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 cze 2011, o 11:58
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Pięknie kwitną róże u Ciebie i takie zdrowe.Moje niestety w tym roku chorują,mało kwiatów.Szczególnie te pnące jakieś chore jak nigdy przedtem. ;:124
clem3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lip 2014, o 15:28

Post »

Oj chyba nie powinnam teraz do ciebie zaglądać, bo nie bardzo mam miejsce na kolejne róże, a w twoim wątku od razu rodzą się pokusy :D
Awatar użytkownika
inka52
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 lis 2009, o 11:54

Post »

Witam porą wieczorową , dziś zrobiłam sobie wolne od ogrodu , i mam czas wstawić parę zdjęć , choć one w tym roku nie takie piękne , jak wiecie deszcze zniszczyły część kwitnących róż, choć kwitną one w tym roku tak obficie jak żadne lata do tej pory ;:3 :wit

Lanceta - jest ich dużo , nie wszystkie ładne więc wybieraj :wit ;:168

Jakuch - Jadziu Villa jest piękna i długo trzyma kwiaty nie obsypuje się tak jak Austinki , mi deszczu , będziesz z niej bardzo zadowolona ;:108 ;:168

nena 08- Guirlande jest ładna , ale mnie się bardziej podoba Mme Alfred Carriere , szybko kwitnie pachnie przepięknie i ładnie powtarza .mam ja posadzoną przy tarasie , bo zawsze lubię ją powąchać :wit

anabuki 1 - Aniu nie zdajesz sobie sprawy ile to pracy przy takiej ilości , i nie zawsze jest słodko , tak jak teraz po deszczach, ale ich piękno wynagradza włożony trud ;:3 :wit

Maska - Marysiu po deszczu małe i duże leżą , kwiaty duże nasiąknięte wodą trza podeprzeć lub podwiązać , dziś znowu kupiłam obejmy do róż , bo ciągle mało , u Ciebie też chyba to samo masz z różami ;:168 :wit

plocczanka - tak trzeba je podwiązać , bo szkoda Naszej pracy , a i one się odwdzięczą :wit ;:3

Wanda 7 - tak ciężki ten rok nie tylko z powodów deszczu , choć tak , bo są poniszczone nie tylko kwiaty , ale i uprawy , ale u Ciebie zaraz są przepiękne liliowce , już zaczynają ;:3 :wit

danuta z- też za bardzo nie przepadam za dużymi różami , wczoraj jedną mąż wykopał spod domu , bo pod wpływem deszczu powaliła się na azalie , i to już nie pierwszy raz tam gdzie teraz jest będzie miała dużo przestrzeni :wit ;:3

clem3 - o zazdroszczę Ci miejsca na nowe nasadzenia , a teraz zerknij jeszcze na moje :wit ;:3

Pride and Prejudice
Obrazek
Caramela

Obrazek
Herzogin Christina

Obrazek

Obrazek
Stefcia

Obrazek
China Girl
Obrazek

Instiut Lumiere i Marchenzauber

Obrazek

Obrazek

Bengali i Ice Burgundy
Obrazek
leszczyna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 kwie 2009, o 21:37

Post »

Tereniu jak patrzę na Twoje róże to jakby nie widziały deszczu...urokliwe.
U mnie w tym roku porosły duże krzewy, kwitły obficie ale gro pąków się nie rozwinęło....jak mumie siedziały na krzewie .
Dostały nawozu na wiosnę, później obfite deszcze i się bujneły krzaczory.Tak sobie myślę przy obcinaniu teraz że je skrócę więcej jak przystoi po kwitnięciu....czy mogę, zapytam Ciebie bo większą wiedzę w różach posiadasz.
Jak patrzę na Twoje róże to widzę które bym chciała do siebie zaprosić..Ale miejsca brak.
Pozdrawiam
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

No to Tereniu będę czekała z niecierpliwością na kwiat La Villa cotta już ją kocham tylko to podobno też potworek, ale temu idzie zaradzić. Mam Captaina Hoywarda to też potworek u Ani [Tara] ,a ja trzymam go w ryzach Caramela tez cudna. Dzisiaj i wczoraj praca z sekatorem i to ostro .Większość juz ogolona sa tylko pojedyncze kwiaty dobrze ze mam też takie które dopiero zaczynają festiwal
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Tereniu niestety rok zapowiadał się bardzo bogaty w kwiaty różane, ale większość mam jeden dzień, bo po każdej ulewie czy burzy wszystko trzeba usunąć. Ale i tak jest kolorowo i cudownie pachnie. Oglądam Twoje róże i nie wyglądają na przesiąknięte deszczem :D Na pewno chłoniesz zapachy w ogrodzie, bo lato to czas zapachów ;:215 Miłej niedzieli i pozdrawiam ;:168
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Tereniu, czy Twoich róż nie sieką deszcze? Są takie piękne, takie czyściutkie! ;:138 ;:138
Moim po każdym deszczu muszę usuwać zniszczone kwiaty, a wiele pąków zastyga w postaci mumii. ;:222
Szczególnie piękna 'Caramela'. ;:215
Pozdrawiam cieplutko. ;:3
:wit :wit
danuta z
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 cze 2011, o 11:58

Post »

Teresko piękne te róże jasne na pierwszych czterech zdjęciach.Nie rozumiem dlaczego ja takich nie kupiłam.Teraz widzę,że u mnie większość róż czerwonych,chyba dwie żółte i parę różowych i białych.Też wczoraj ciachnęłam jedną pnącą o sztywnych pędach.Miała tak długie i sztywne pędy,że już nie mogłam na nią patrzeć.
Twoje róże są cudowne.Pracy masz na pewno dużo,samo obcinanie przekwitłych kwiatów.Sama latam z wiaderkiem i obcinam,ale nie wszystkie można wyciąć.
Miłego,ciepłego dnia.
babciaWojtusia
0p - Nowonarodzony
0p - Nowonarodzony
Od: 7 lip 2020, o 22:17

Post »

Obrazek[/url]
Mix

Obrazek
Jude the Obscure, Sumer Song

Obrazek
La Villa Cott

Obrazek

[url=https://www.fotosik.pl/zdjecie/bf7069bca19877ac][img]https://images91.fotosik.pl/385/bf7069bca19877acmed.jpg[/img

Piękne wszystkie róże, też je uwielbiam :D :D
Awatar użytkownika
inka52
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 lis 2009, o 11:54

Post »

Witajcie :wit

Pogoda tegoroczna nie sprzyja ani Nam , ani roślinom , bynajmniej u Nas , większość dnia spędzam na usuwaniu przekwitłych róż , gdyż Austinki przekwitły i będą się szykować do ponownego kwitnięcia , ale kwiat brzydki zasuszony , mumiowaty . kwitną za to obficie jak nigdy bezproblemowe liliowce , a może wrócić do nich ?
leszczyna - Krysiu ja zawsze tnę róże nisko , już pisałam , nie lubię dużych krzaków zakwitną trochę póżniej , ale może im to na zdrowie wyjdzie ;:3
Jakuch - ja się też zastanawiałam nad zmniejszeniem ilości , dały mi w tym roku dobrze do wiwatu, a są inne nie wymagające tyle zachodu ;:168

Maska - Marysiu widzę ,że u Was też tam leje , ale u mnie nie lepiej , a w dodatku zimno , musimy się ciszyć tym co mamy ;:168

plocczanka - Lucynko i u mnie też są takie róże , ale mam ich tyle ,ze staram się pokazać te co jako tako wyglądają , a pada też równo nie daje słonku przygrzać ;:3 :wit

danuta z - Danusiu , ja bardzo lubię róże białe , kremowe i herbaciane , czerwonych mam niedużo do koloru , wydaje mi się ,ze jaśniejsze są cieplejsze , ale może mi się tak zdaje ;:3 :wit

babcia Wojtusia - witam nową koleżankę na forum , miło mi że podobają Ci się niektóre moje róże ;:3 :wit

A teraz dla odpoczynku od róż trochę moich liliowców

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

Tereniu :wit
Masz prześliczne liliowce.
Ten pierwszy to cudny. ;:215
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

Masz Tereniu piękne liliowce zresztą tak jak i róże .Teraz po pierwszym kwitnieniu też ostro tnę moje róże, bo porosły takie wielkie krzaczyska, że zrobił się totalny tłok na rabatach.Te które pierwsze były cięte już wypuszczają nowe pędy zakończone bukietami nawet Doktorek już powtarza dosyć obficie jak na niego.Super pogody
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Tereniu liliowce właściwie zawsze są bezproblemowe i na pewno róże wymagają dużo więcej troski, ale nie rezygnuj z nich wszak nie zawsze będzie takie lato :D A Twoje róże są szczególne, bo potrafisz się nimi opiekować. Życzę słoneczka chociaż prognozy mówią co innego ;:196
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Liliowce też masz prześliczne, Tereniu! ;:138 ;:138
A różyczki w tym roku trochę marudzą u nas wszystkich, co nie znaczy, że za rok będzie tak samo. ;:185 Za rok znowu buchną feerią barw i zyskają na urodzie, czego Tobie, sobie i wszystkim miłośnikom królowych ogrodów z całego serca życzę. ;:167
;:cm
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”