Wiejskie podwórko - aguskac cz.1

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
basow@
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 gru 2007, o 21:03

Post »

Aguś , podobno grunt , to robić dobre wrażenie! :lol: :lol: :lol:

Ja parę swoich koktailowych zostawiłam też do samodzielnego wysiania... , ale zmartwiłaś mnie mówiąc,że Twoje nie zdążyły dojrzeć!

Pomidorki....mniam , mniam,pięknie wyglądają.Fakt, sklepowe są do niczego...
Pozdrawiam,Małgorzata
Awatar użytkownika
Grzesiu
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 gru 2008, o 13:31
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Piękne pomidorki i całe ranczo :D :wink:
Będę starał się odwiedzać Cię częściej.....
tadeusz48
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2007, o 17:20
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Witaj AGUŚ- w ciągu miesiąca ,jaki upłynął od ostatniego mojego pobytu w Twoim ogrodzie, znacznie się Twój wątek ogrodowy rozszerzył, przeglądając ostatnie kilkanaście stron zobaczyłem ogrom Twojej pracy w ubiegłym roku, szczególnie podobają mi się w Twoich zdjęciach widoki ogólne ogrodu , myślę że w tym roku mniej będziesz ciężko pracować , a więcej odpoczywać i grillować.
Awatar użytkownika
aguskac
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 kwie 2007, o 22:28

Post »

basow@ pisze:Aguś , podobno grunt , to robić dobre wrażenie! :lol: :lol: :lol:
Ja parę swoich koktailowych zostawiłam też do samodzielnego wysiania... , ale zmartwiłaś mnie mówiąc,że Twoje nie zdążyły dojrzeć!
Małgosiu i tego się trzymajmy :)

Też mnie zmartwiły, mało tego... serce mnie bolało jak padły bo były ich chyba setki !!!! Może Twoje zdążą, bo jednak masz cieplejszy klimat, tamto lato 2007 z którego są fotki było dość chłodne i deszczowe.
Awatar użytkownika
aguskac
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Grzesiu pisze:Piękne pomidorki i całe ranczo :D :wink:
Będę starał się odwiedzać Cię częściej.....
witam i zapraszam, trochę fotek jeszcze mam do powklejania :) mam nadzieję, że będzie na czym oko zawiesić
Monia68
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 wrz 2007, o 18:21
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Nareszcie dotarłam do Ciebie- bardzo ładne to Twoje podwórko :D :D Dużo pięknych roślin...i zazdroszczę właśnych pomidorów :)
Serdecznie pozdrawiam, Monika
AFRYKA
Mój ogród.
Awatar użytkownika
aguskac
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

tadeusz48 pisze:Witaj AGUŚ- w ciągu miesiąca ,jaki upłynął od ostatniego mojego pobytu w Twoim ogrodzie, znacznie się Twój wątek ogrodowy rozszerzył, przeglądając ostatnie kilkanaście stron zobaczyłem ogrom Twojej pracy w ubiegłym roku, szczególnie podobają mi się w Twoich zdjęciach widoki ogólne ogrodu , myślę że w tym roku mniej będziesz ciężko pracować , a więcej odpoczywać i grillować.
Jak miło znów Cie widzieć :)
Właśnie nad tymi widokami ogólnymi muszę popracować hihihi zwłaszcza płoty po babci są "powalające" . Latem jak zarosną to jakoś jeszcze je toleruję, ale teraz !! horror :oops:
Niby sporo zrobiliśmy, ale nie jest to dokończone i wypieszczone. Że tak się wyrażę brak szlifów :)
Jedyne miejsce z którego jestem zadowolona to skalniaczek przy szopce. Reszta wymaga poprawek. Jednak jak natykam się na fotki z przed 2 lat i porównuję niektóre miejsca to różnica jest :)
Tak mi się marzy, by mniej było tej najcięższej pracy, już niekoniecznie muszę się całe lato wylegiwać na tarasie 8)
Awatar użytkownika
aguskac
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witaj Moniko :) Ja do Ciebie chyba jeszcze nie dotarłam, ale kto wie... często zaglądam tu i tam nie zostawiając śladów. Może spróbujesz wsadzić gdzieś kilka krzaczków pomidorowych, widziałam u znajomych koktajlówki wkomponowane w rabatkę kwiatową :)
Monia68
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

U mnie to raczej niemożliwe- mam leśny ogród, więc podłoże jest kwaśne i ubogie. Nie rosną też u mnie takie byliny, wśród których można byłoby posadzić takie pomidorki. Może kiedyś pokuszę się o zrobienie małego warzywnika na podwyższeniu, na razie jednak nie chcę sobie dokładać roboty :lol: :lol:
AFRYKA
Mój ogród.
Awatar użytkownika
aguskac
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Monia68 pisze:U mnie to raczej niemożliwe- mam leśny ogród, więc podłoże jest kwaśne i ubogie. Nie rosną też u mnie takie byliny, wśród których można byłoby posadzić takie pomidorki. Może kiedyś pokuszę się o zrobienie małego warzywnika na podwyższeniu, na razie jednak nie chcę sobie dokładać roboty :lol: :lol:
:) A jednak byłam już w Twoim ogródku, z pewnością ten leśny tytuł mnie przyciągnął. Ale o Twoich przygodach z Afryką poczytuję dopiero dziś.
Nie masz pomidorków,ale za to świetnie się u Ciebie czują rododendrony, azalie , wrzosy... które mojej ziemi nie lubią i chyba z nich zrezygnuję bo nic na siłę.
Awatar użytkownika
EdytaB
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 sty 2009, o 12:19

Post »

Witaj !
Jestem pełna podziwu dla Ciebie i miejsca, które tworzysz, a już za układanie bruku to ;:63 wielkie wielkie ;:63
Gril rewelacyjny, koty przytulańskie, generalnie miło mi było gościć w Twoim sielskim ogrodzie.
Ogródek EdytyB

zapraszam
Monia68
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Masz rację, nic na siłę :D :D Dlatego też staram się uprawiać rośliny, które radzą sobie wśród wielu sosen :)
AFRYKA
Mój ogród.
Awatar użytkownika
aguskac
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

EdytaB pisze:Witaj !
Jestem pełna podziwu dla Ciebie i miejsca, które tworzysz, a już za układanie bruku to ;:63 wielkie wielkie ;:63
Gril rewelacyjny, koty przytulańskie, generalnie miło mi było gościć w Twoim sielskim ogrodzie.
Witaj Edytko :) miło Cię gościć. Bruk trzeba było ułożyć, bo się latem kupę bałaganu do domu nosiło. Teraz sobie biegam czystą stopą na taras i z powrotem :) Wcześniej najgorzej było po deszczu i po koszeniu, bo trawy się dużo do ganku wnosiło na butach.
Awatar użytkownika
basow@
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 gru 2007, o 21:03

Post »

Jak widać - potrzeba matką wynalazków! :lol: Dzięki "bałaganowi" masz teraz ślicznie! :lol: :lol: :lol:
Pozdrawiam,Małgorzata
Awatar użytkownika
EdytaB
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 sty 2009, o 12:19

Post »

Może i ja się odważę :?: :!:
Ogródek EdytyB

zapraszam
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”