Ale piękne kwitnienia Mirko!
Zostawiłam sobie Ciebie, bo przeczuwałam już, że tutaj będę musiała się dłużej zatrzymać i więcej postukać w klawisze
To, że Epi zmienia jeszcze kolor to jest na prawdę super

W ogóle myślę, że ona jest takim wyjątkowym storczykiem.
I to faktycznie oliwkowy odcień
Woskowa Ludemanniana jest też bardzo ładna. I tutaj też taki intensywny róż w środku, który przyciąga oczy.
Phal braceana x mannii jest także moją ulubienicą. Kwiatki tak fajnie ułożone, ale i kolor

A ona pachnie trochę?
Mam i keiki uzupełniają się nawzajem. Urzekające kwiatuszka
Ale
Phal caribbean sunset x minus to ma dopiero zachwycające płatki. Zaczesane do tyłu jak włosy... i drobniutko nakrapiane.
U Phal. Mannii pączki są bardzo interesujące... aż mam ochotę je zilustrować
Gdy zobaczyłam zbioróweczke, to od razu przykuło moją uwagę dendrobium. Prawdziwie fantastyczne

Taki ognisty język i biel dookoła. Świetny kontrast. Drugie dendrobium, czyli harveyanum też bawi moje oczy. I to na pewno przez to, że wygląda jak włochate słonczeko

Nie mam go u siebie, ale za to tutaj mogę podziwiać do woli

Dziękuje Mirko
No i Twoje niesamowite katlejki, o których też trzeba coś napisać...
Potinara i Pomarańczka Idealne połączenie. Tylko, że chyba ona jest taka bardziej ognista niż pomarańczowa, albo tak po prostu wyszła do światła.
Prezent jest niesamowity

Jeszcze czegoś takiego nie widziałam... Wyglądą jak jakiś rajski kwiat zerwany z magicznej krainy

Prawie jak noski z klonów pozwijane wstążką. I to wszystko w tak intensywnych barwach.
Aż nie mogę się na tego dziwaczka napatrzeć.
Ty zawsze Mirko, potrafisz czymś nowym zaskoczyć...