Postanowiłem powrócić tutaj ze swoim ogrodem, bo sporo się dzieje

Na początku kilka słow o sobie. Mam na imię Kacper, mam lat 21 i studiuje ogrodnictwo. Rośliny i natura to od dziacka moja pasja. Niestety miejsca nie mam zbyt dużo, mały przydomowy ogródek, który staram się wykorzystać w 100%. Co chwile mam nowe pomysły i postaram się je realizować w miarę moich możliwości.
Prezentuję część mojego zielonego świata

Mam dylemat czy usuwać ten winobluszcz pięciolistkowy i w jego miejsce zasadić glicynie w odmianie 'Violacea plena' (mam taką sadzonkę) czy jednak zostawić go? Proszę o poradę

Ściana od garażu zaczyna ładnie zarastać, został jeszcze kawałem. Nie widać przynajmniej brzydkich pustaków.

Siewki kosaćców bródkowych. 3 wzeszły wiosną 2019 roku i są już całkiem ładne, a w tym roku miałem zaskoczenie kiedy już wyrzucałem ziemię z doniczki, a tam zaczęły się pokazywać kolejne siewki.

Hortensja przesadzona w zeszłym roku, po przymrozkach ucierpiała, ale zaczyna odbijać i oczywiście canny

W lutym kupiłem 4 budki lęgowe, z czego zaobserwowałem, że 2 są zajęte przez ptaki

Przy schodach postanowiłem posadzić milina amerykańskiego w odmianie 'Ursynów'

W marcu dostałem całą siatkę cebul tulipanów po wykopkach, wyszło ponad 170 sztuk, 130 posadziłem na rabacie, którą zrobiłem (mogłem poczekać do jesieni, ale teraz już nie będę ich wyciągał) aby wykorzystać miejsce, między te cebule posiałem różne nasiona kwiatów zebrane przeze mnie. Z pewnością skorzystają z tego pszczoły i inne zapylacze

Bratek samosiejka

Wiśnie bardzo ładnie kwitły, widać już małe, zielone owoce.

Piwonia też pięknie rośnie w tym roku o dziwo.

Okulizowane w czerwcu róże, już widać małe pąki kwiatowe.

Mam kilka kurek, też od dziecka zawsze mnie interesowały

Pozdrawiam serdecznie i życzę sukcesów wszystkim pasjonatom roślin