Kocham ogród Cz.4

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Blueberry
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 kwie 2013, o 22:34
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Re: Kocham ogród Cz.4

Post »

Prezenty pierwsza klasa - i te od innych, i te zrobione sobie samej ;:224 ;:333
Wiosnę na razie widać tylko z bliska, ale już niedługo będzie jej więcej ;:108
?Nadzieja to jest kwiat, który zakwita i rośnie gdy inni go podlewają.? Charles Martin
Truskawkowa działka cz.3 Zielona ferajna cz.4
Pozdrawiam, Natalia
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

ale zimę miałaś ładna i obfitą. ;:215
Awatar użytkownika
stasia_ogrod
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2011, o 16:48

Post »

Betusia mam piękny słoneczny dzień, lecz zimny wiatr przeszywa na wskroś, nadal wolę ciepłe pielesze, niż ryzyko przeziębienia. ;:108
Odważna jesteś, ogarnęłaś wstępnie ogródek i duma Cię rozpiera. ;:80
Otoczenie pięknie wysprzątane na powitanie wiosny, którą już widać na rabatkach i cudowne różowe bazie. ;:433 ;:433
Malownicze fotki nieboskłonu od tęczy po ciężkie wieczorne chmurzyska. ;:215
Czy obok rannika widać kłącze konwalii :?: raczej nie powinny być razem, bo zadusi rannika. ;:185
Miłego weekendu kochana. ;:168 ;:196
Awatar użytkownika
beacia0088
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 lis 2013, o 20:18
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witam wszystkich zaglądających :wit
Pogoda wariuje raz piękne słoneczne przedwiośnie za chwilę zima na całego i tak w kółko ;:223
Ja oczywiście troszkę coś tam ogarniam na podwórku a jak już pogoda się chrzani to szukam sobie innych zajęć .Ostatnio zrobiłam z córką generalne porządki w tzw szopie czyli tym budynkiem gospodarczym.Przeniosłyśmy tam stare duże meble a potem układanie i sprzątanie wszystkiego.Narobiłam się ,ale satysfakcja rekompensuje mi wszystko.Teraz będę zbijać i malować takie skrzynie tzw podwyższone rabaty i jak tylko pogoda pozwoli chcę blachą ,którą znalazłam w czasie porządków ogrodzić sobie tył ogrodu na samym końcu działki.Nie będzie tego dużo ,ale zawsze coś a wtedy jest szansa ,że psy i kozy nie wtargną mi już do mojego ogrodu ,który wciąż się tworzy w dalszej części działki.

Pierwsze krokusy już się pojawiają :tan

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

marpa Maryniu bardzo dziękuję :)
Powiem ci ,że dopiero się rozkręcam ze zdjęciami :wink: Kocham rośliny,kocham je fotografować a potem zimą uwielbiam je przeglądać :)

Krokusy z wczorajszej porannej sesji po pierwszym lekkim śnieżku

Obrazek

Obrazek

Blueberry Natalio prezenty codziennie cieszą moje oczy no oczywiście z wyjątkiem tulipanów ,które już padły,ale i tak wytrwały do dziś .
Wiosna z dnia na dzień coraz bliżej i coraz bardziej widoczna.W ciągu dnia wczoraj najpierw było cudne słoneczko,potem śnieg,znów słoneczko i znowu śnieg,który w nie wielkiej ilość pozostał do dziś.Dziwne te zjawiska pogodowe i można świra dostać ;:224

A teraz zdjęcia w zimowej scenerii,śnieg w ciągu godz taki spadł,ale po może dwóch godzinach mało c z niego zostało

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

anabuko1 Aniu ta zima to jak na razie błądzi .Dobrze,ze choć troszkę jej mogliśmy zobaczyć bo już nie długo zostanie nam podziwianie na zdjęciach o te zmiany klimatu :?

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

stasia_ogrod Stasiu ogarnęłam troszkę,ale pracy jeszcze dużo .
Wiosna zbliża się już dużymi krokami co mnie cieszy .Już nie mogę się doczekać kiedy będę całymi dniami wyginała się w ogrodzie.
To kłącze to jest jeżówka ,siewka .

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Blueberry
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Pięknie wygląda ogród przyprószony śniegiem ;:63
U mnie też jest taka pogoda, z tą różnicą że śnieg się nie utrzymuje ;:185
?Nadzieja to jest kwiat, który zakwita i rośnie gdy inni go podlewają.? Charles Martin
Pozdrawiam, Natalia
Iwonka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 wrz 2015, o 20:35

Post »

Roślinne zakupy na poprawę nastroju wpływają znakomicie. To znana i szeroko stosowana metoda ;:306 Sama ja stosuję co jakiś czas i potwierdzam jej zbawienne działanie :;230 Pierwiosnek Miller's Crimson mam i byłam nim zachwycona. Liczę, że w tym roku będzie równie piękny, a może nawet się rozsieje? A barbulę klandońską 'Heavenly Blue' tez sobie zamówiłam i już nie mogę się jej doczekać ;:65 Ciekawa jestem co to za sklep tak wcześnie realizuje zamówienia? Jak sadzonki są już w domu, to tym bardziej cieszą :heja
Choroby się teraz szerzą, taki czas, taka pogoda....Pozostaje tylko życzyć zdrówka, trzymajcie się ciepło ;:196
Awatar użytkownika
stasia_ogrod
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Beatko u nas też tak posypuje, lecz śnieg nie leży długo, bo ciepło, tylko wiatr jest dość zimny. ;:222
A ja nadal na działce nie byłam, zawsze coś przeszkodzi, jak nie śnieżyca to ostatnio awaria hydrauliczna i za częściami trzeba było latać. ;:219
Prześliczne masz krokusy aż uśmiechają się z monitora. ;:215 Jeszcze się Ciebie zapytam, ten kwadrat na kotwach, to jakaś pergola, czy nowa altanka ogrodowa. :?: :?:
Pogoda zdradliwa, lepiej się nie przeziębiaj, bo osłabiony organizm może złapać coś niebezpiecznego. Pozdrawiam cieplutko. ;:167 ;:196
Awatar użytkownika
beacia0088
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witam ponownie już praktycznie 1 marca.Ale ten czas leci :wink:

Blueberry Natalio śniegu już nie ma ,poranne słoneczko a potem deszcz zmył wszystko.
Już po woli zaczynamy się zbliżać do wiosny,która zaczyna być widoczna :tan

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Iwonka1 Iwonko zakupów ciąg dalszy u mnie .Te co wcześniej pokazywałam to zakupiłam w rosenfeese prze fac....
Dziś mianowicie byłam w agrocentrum ,które mam nie daleko od siebie jeszcze niby dział z roślinami na zewnątrz nie czynny,ale ja wczoraj zadzwoniłam,zapytałam czy już czynne a pan powiedział,że mogę podjechać to przez sklep mnie wpuści no i tak też uczyniłam ;:306 No i jak wlazłam to oczywiście z pustymi rękoma nie mogłam wyjść.Kupiłam dwa różaneczniki i cztery azalie,Mało tego dostałam na ten rok nową kartę rabatową na zakup roślin :heja Pierwiosnki to dopiero zaczynają zaglądać do mojego ogrodu i mam nadzieję,że na długo pozostaną.Barbulę mam już jedną ,ale zachciało mi się kolejnej bo są cudne .

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

stasia_ogrod Stasieńko u nas też pizga i miałam chęć iść coś porobić to się nie dało bo łeb chciało urwać a potem zaczęło padać i po robocie ;:223
Tak to w życiu bywa,że to co zaplanujemy albo myślimy,że nam się uda zrobić to najczęściej daję w łeb.Już myślę,że nie długo i ty w końcu pójdziesz na działeczkę i spędzisz tam mnóstwo czasu,czego ci życzę .To na kotwach to jest podpora dla żagla przeciwsłonecznego i zarazem jak by taka altana .Zeszłoroczny nabytek.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Kochani zdrówka życzę,pięknej pogody i udanej niedzieli,pozdrawiam :)
Awatar użytkownika
beacia0088
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

:D :D :D

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Blueberry
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Ale pięknie i kolorowo już u Ciebie ;:oj ;:63
Pozdrawiam, Natalia
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
stasia_ogrod
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Betusia, latem ten żagiel musi odjazdowo wyglądać i chroni Was przed upalnym słońcem. ;:333
U nas pogoda do bani, lecz ten deszcz jest bardzo potrzebny, przynajmniej nałapiemy deszczówki.
Liczę że po niedzieli pogoda się poprawi i w końcu wybiorę się na działeczkę.Ale prawdziwa wiosna to najprawdopodobniej w okolicach świąt i wtedy zrobi się ciepło. U ciebie tak kolorowo, aż Ci zazdroszczę tych doznań wizualnych. ;:433 ;:433
Trzymaj się zdrowo i nie daj wirusom. ;:167 ;:79
Awatar użytkownika
maniolek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 gru 2016, o 17:45

Post »

Betusia pięknie u Ciebie, wiosna na całego :) U mnie niby tez tylko niestety ja nic nie mogę w ogrodzie porobić, bo wiecznie pada... Kępy krokusów wyglądają niesamowicie :)
Awatar użytkownika
Bazyla
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lut 2017, o 20:44

Post »

Beciu Kochana jak dawno mnie nie było i to nie tylko u Ciebie, ale ogólnie na FO.

Cieszę się, że już zdrowotnie u Was lepiej, czego życzę z całego serca. Ja sama kończę trzeci tydzień dochodzenia do siebie po okropnej infekcji. Działka leży odłogiem, ale cóż, przecież nic nad zdrowie.

Zdjęcia jak zwykle super, a najbliższe sercu oczywiście te aktualne z pierwszych oznak wiosny - od razu człowiek lepiej się czuje jak poogląda takie kwitnące cudeńka.

Zdrówka i dobrej pogody życzę i przesyłam serdeczności ;:196
Życie jest zbyt krótkie, żeby się na nie obrażać
Beata
Bazylowo
Awatar użytkownika
beacia0088
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witam wszystkich bardzo serdecznie :wit
Kochani mamy ciężki czas teraz ,żyjemy z ciągły strachu i nie pewności.Ja osobiście bardzo się boję ,ale co by się nie dać zwariować to wychodzę do ogródka i nim zajmuję sobie głowę .Co prawda przeżyliśmy chwilę grozy bo w zeszłym tygodniu syn się rozchorował,dostał gorączki,kaszlu i już baliśmy się czy nie zlapał tego wirusa.Telefony wykonane do przychodni,do lekarza i kazano nam podjechać.Na szczęście okazało się,że miał to co my kilka tygodni temu,czyli zatoki,gardło i był to inny wirus.Dostał antybiotyk i inne leki i już na szczęście jest już dobrze.
Ja właśnie poszerzyłam sobie jedną rabatkę ,posadziłam kilka roślinek a te doniczki puste to miejsce na 3 krzaczki szczepione na pniu ,które właśnie wczoraj dotarły .

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Blueberry Natalio witam i dziękuję :wit
Już się zaczyna super czas w ogrodzie ,na który tyle czekaliśmy :)

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

stasia_ogrod Stasiu żagiel jest super.Myślę już nie długo podjechać do hurtowni z materiałami i kupić materiał na zasłony do tego i zrobić takie osłony .Tylko teraz trzeba przeczekać ten ciężki czas.Kolorów już coraz więcej,ja większość czasu spędzam w ogródku bo pogoda bombowa i jest to dobre na odpędzenie złych myśli .Dziękuję i również zdrówka życzę ;:196

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
:D

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
:)

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

maniolek Mariuszu :wit
Wiosna już pokazuje po woli swoje uroki co mnie cieszy i pewnie nie tylko mnie :heja
Pogoda dopisuje i musimy to wykorzystać bo znowu ochłodzenie zapowiadają .

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
:roll:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
:lol:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Bazyla Beatko mam nadzieję,ze już wyzdrowiałaś bo już chyba wystarczy tych infekcji ,wirusów i ciort wie czego jeszcze .Zdrówka ci życzę i twojej rodzinie .Ja też mam tyły na forum,zdjęcia dodaję z opóźnieniem ,ale cóż nie da się wszystkiego przeskoczyć .Człowiek po jednym dobrze się nie otrząśnie to coś nowego i tak w kółko .Dobrze,ze chociaż pogoda na jakiś czas się zlitowała bo chyba by człowiek zwariował .

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Kochani z całego serca wam życzę zdrówka,nie dajcie się temu wirusowi jak również owocnych prac i kwitnień w ogrodach ;:196
Awatar użytkownika
beacia0088
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek