Dziękuję za dedykację kwitnienia Phal. Rasa Veniana
W sumie to mogłaś pokazać wszystkie kwitnienia obok siebie wraz z tym mutantem. Zawsze to jakaś ciekawostka.
Mnie przypadł do gustu ten drugi kwiat z pokazanych, choć właściwie podobnie jak Kasia odbieram obydwa.
Jakaś wybredna się zrobiłam Może to z powodu braku miejsca na te, do których wzdycham ...
Asiu nie martw się, te do których wzdychamy najczęściej nie są tak od razu dostępne, a wiele z nich pozostaje na zawsze marzeniem , zatem i miejsca na parapecie wystarczy .
Lucynko powtórzę się, że piękna ta Restrepia - najbardziej że wszystkich mi się podoba
Odnośnie Rasa Veniana to faktycznie chyba Mirka ma rację, że w każdym kwitnieniu innego rodzica cechy zdominowały. Ciekawe co będzie przy kolejnym kwitnieniu podejrzewam, że już utrzyma się ta druga wersja
Oplątwa olbrzymia moje są takie malutkie jeszcze piękna kolorystyka
Martuś no zdecydowanie podobała mi się bardzo Phal. Rasa Veniana w wersji zakupowej, ta teraz raczej taka sobie, ale jak może widziałaś, pewien Pan chciał wymienić się na nią za dwie siewki z agaru . Co do restrepi, wymaga przesadzenia, bo w tej samej doniczce wyrosła mi jakaś afrykańska paproć (10 razy większa) i spróbuję przy tym ją rozmnożyć.
Oplątawy są super, praktycznie bezobsługowe, a fajnie dopełniają tło w akwa lub szafkach.
Paproć jest dosyć dziwaczna, przypomina trzypalczastą dłoń, przysypaną z wierzchu mąką. W tej chwili liście mają około trzydziestu paru centymetrów długości, więc jest dosyć spora. Szybko będę musiała je rozdzielić.
Lucynko, bardzo tęsknię za Twoją obecnością tutaj. Tym bardziej, że masz co pokazać...
Może uda Ci się znaleźć chwilkę na prezentację Twoich storczykowych pupilków ??
Lucynko widziałam i wiem że dużo pięknych kwitnień masz znajdź mała chwilę, pokaż nam kilka tutaj i wróć do nas ja wiem ,że masz mało czasu Zmobilizuj eM