Kocham ogród Cz.4

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
stasia_ogrod
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2011, o 16:48
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Kocham ogród Cz.4

Post »

Betusia kochana, jakie rozkoszne te wróbelki, chyba wiosnę czują i planują, gdzie by tu uwić sobie gniazdeczko. ;:166
Twoje rośliny też to czują, zwłaszcza że w szklanych pucharach, ponad miarę wystrzelili ich pobratymcy. ;:138 ;:63
U nas dzisiaj było -6* a za dnia słoneczko, to nocą znowu przymrozi.Moje ciemierniki jeszcze nie takie wyrywne, siedzą w ziemi otulone liśćmi. Potem liście poprzycinam i ukażą się w całej krasie.Też mam duszę na ramieniu, czy coś gdzieś nie wymrozi, bo śniegu niet. ;:202
Trzymaj się cieplutko. ;:167 ;:196 ;:196 ;:7
Iwonka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 wrz 2015, o 20:35
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Przyszłam z rewizytą, Beatko :wit Myślałam, że zabawię chwilkę, a tymczasem zatrzymałam się na kilka godzin. Jestem pod ogromnym wrażeniem, jak zmienił się Twój ogród w ciągu tych lat ;:oj Otoczyłaś się pięknymi roślinami, stworzyłaś miejsce, w którym czujesz się doskonale. Początkowo miałaś właściwie tylko krzewy i drzewa, z każdym rokiem przybywało jednak kwiatów i teraz masz kolorowy, dojrzały ogród. Zgromadziłaś tyle gatunków ;:oj W pamięci został mi pewnie tylko jakiś ich procent, ale nie mogę nie wspomnieć o jeżówkach, łubinach, hostach, przecudnych hortensjach-nie tylko bukietowych, które mam i ja, ale i tych ogrodowych, które nestety u mnie nie rosną. Jesienią zachwyciłam się trawami. zazdroszczę miejsca, masz gdzie zaszaleć i jak widać, robisz to z pasją. Będę zaglądać :wit
---------------------------------------------------------
Zapomniałam wspomnieć o zdjęciach, a to one, oczywiście oprócz gospodyniObrazek, odgrywają tu główną rolę. Po prostu żyleta, widać każdą żyłkę, pyłek. Są cudne
Awatar użytkownika
Blueberry
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 kwie 2013, o 22:34
Kontakt:

Post »

Piękna wiosna na Twoim parapecie ;:oj nie tak często w roli pędzonych cebulowych widzi się krokusy ;:108
?Nadzieja to jest kwiat, który zakwita i rośnie gdy inni go podlewają.? Charles Martin
Truskawkowa działka cz.3 Zielona ferajna cz.4
Pozdrawiam, Natalia
Awatar użytkownika
beacia0088
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 lis 2013, o 20:18
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witam wszystkich odwiedzających :wit
Kochani dziękuję za odwiedziny i wpisy .Ja niestety od piątku jestem do kitu,wirus mnie dopadł a dziś właśnie lekarka oznajmiła mi,że mam zapalenie oskrzeli ,zatoki a do tego gardło .Weekend to tylko spałam i nic po za tym.Teraz też nie najlepiej,ale już zaczęłam chodzić i coś robić.Antybiotyk mam nadzieję,że zacznie działać i z dnia na dzień będzie tylko lepiej.Najgorsze jest to,że najpierw chory był najmłodszy syn,potem córka teraz ja i męża też niestety dopadło.Z jednego na drugie to dziadostwo przełazi ;:223 Oby resztę domowników to ominęło .

Dziś spadł pierwszy i ciekawe czy nie ostatni raz tej zimy śnieg.Do południu sypało jak diabli a po południu mało co z niego zostało.Wyszło na pół godziny słoneczko i posprzątało biały śnieżek .Zdążyłam cyknąć trochę fotek z parasolką w ręku ,bo chyba nam zostanie nie długo oglądanie go tylko na zdjęciach jak tak dalej pójdzie .

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

:D

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

stasia_ogrod Stasiu pogoda zwariowana to prawda,też było w dzień ładnie w nocy przymrozek,ale nie było najgorzej .Dziś nam spłatała figla z tym śniegiem,ale to było do przewidzenia ,że nie na długo .Ptaszków dużo gości u nas co mnie cieszy,uwielbiam je.Co do roślin ,które już wyszły i wychodzą to myślę,że dadzą sobie radę .Nie ma aż takich dużych przymrozków i oby już nie było.Z tego co zapowiadają to ma być coraz cieplej .

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

:)

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Iwonka1 Iwonko dziękuję ślicznie za tak miłe słowa i cieszę się ,że spędziłaś w moim ogrodzie czas nie nudząc się ;:196
Kocham ten nasz ogród i jest on spełnieniem marzeń jak i takim azylem i lekarstwem na wszystko :)
Zapraszam kiedy tylko będziesz miała czas :)

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

:wink:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Blueberry Natalio :wit
Kochana rekompensuję sobie tymi domowymi zwiastunami wiosny moje złe samopoczucie.One swoim wyglądem a teraz zapachem sprawiają mi ogromną radość :)

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

:lol:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Ankos7
200p
200p
Od: 2 lut 2013, o 18:47

Post »

Witaj :wit
czyli zima zaliczona - śnieg był- był !!! więc teraz już może zmów być wiosna :;230 :;230 :;230
Pozdrawiamy ;:196
Awatar użytkownika
beacia0088
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ankos Aniu śnieg był i na szczęście się już zbył :D
No mam nadzieję,że już prawie wiosna choć po tym co się dzieje na dworze to mam mieszane uczucia.Ta pogoda doprowadza mnie do depresji.Nie dość ,że choróbsko już tydzień mnie męczy i jestem wykończona to do tego te wiatry ,przez ,które ciśnienie wariuje i chce mi moją pacynę rozwalić .Jadę na przeciwbólowych codziennie ;:223 Dziś w nocy to miałam wrażenie ,że zagrzmiało a taka ulewa przeszła,że byłam w szoku.Przed 4 rano zerwałam się na równe nogi bo tak dawało czadu.Aż strach pomyśleć co nas jeszcze czeka ;:131

Takie moje domowe ,hiacynty dają czadu zapachem ,że dzieci drą się na mnie ;:306

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

a w sobotę udało mi się uchwycić moment przylatujące ptaszki :tan :tan :tan

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
stasia_ogrod
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Betusia, wspaniałe foteczki ;:215 roślinki w zimowych kubraczkach wyglądają dystyngowanie. ;:63
Taka zima, że nawet bałwana nie ma z czego ulepić. ;:oj A Ty chora plączesz się po ogrodzie, żeby nam zdać relację z wizyty tej zimnej Pani. ;:202 Strach pomyśleć czy sobie nie pogorszyłaś. ;:224 W domu to już prawdziwa wiosna, nie tylko barwna ale i pachnąca. ;:433
Pozdrawiam serdecznie i przytulam cieplutko, życząc całej rodzince szybkiego pokonania choróbska. ;:167 ;:4 ;:79 ;:cm
Awatar użytkownika
Blueberry
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 kwie 2013, o 22:34
Kontakt:

Post »

Łączę się w bólu, też mam teraz takie zbiorowe chorowanie, i też mnie dopadło - zdrowiej szybko, Ty i Twoi bliscy ;:196
Piękne wiosenne widoki, zawsze poprawią humor :D
?Nadzieja to jest kwiat, który zakwita i rośnie gdy inni go podlewają.? Charles Martin
Truskawkowa działka cz.3 Zielona ferajna cz.4
Pozdrawiam, Natalia
Iwonka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 wrz 2015, o 20:35
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Takiej ilości śniegu, to ja w tym roku jeszcze nie widziałam. Może to i lepiej, bo za nią nie przepadam, ale już sama nie wiem, co byłoby lepsze. Ten brak słońca w końcu wpędzi mnie w przygnębienie, ciągle jest mokro i pochmurno, chociaż akurat dzisiaj, wbrew temu, co piszę, słonko nieśmiało przebiło się przez chmury ;:oj Od razu wszystko stało się bardziej znośne. Wiosennych kwiatków jeszcze do siebie nie zaprosiłam, ale chyba w końcu ulegnę ich urokowi, bo pięknie się prezentują.
Amarylis już Ci kwitnie? Mój jeszcze ciągle w uśpieniu, nawet nie zaczęłam go podlewać.....
Zdrówka życzę, bo czytam, że szwankuje. Szkoda czasu na chorowanie ;:196
Awatar użytkownika
beacia0088
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witajcie :wit
Kurcze dzieje się oj dzieje z tą pogodą z tymi choróbskami ,co to będzie dalej,aż strach pomyśleć co nas jeszcze czeka ;:131
Ja już dużo lepiej się czuję ,ale ta zaraza siedzi u nas w domu nadal.Już nie mam pomysłu jak ją przepędzić bo dała nam w kość i to solidnie.
Ferie u nas się już skończyły ,ale nie użyliśmy nic ,spędziliśmy je jak nie u lekarza to w domu jak w izolatce ;:223

Na poprawę nastroju kupiłam troszkę cudeniek ,które czekają na posadzenie jak tylko pogoda pozwoli :)
oto one :
Krwawnica pospolita 'Robert' ,Barbula klandońska 'Heavenly Blue' ,Firletka poszarpana ,Przetacznik kłosowy 'Ulster Dwarf Blue' ,Przetacznik kłosowy 'Bubblegum Candles' ,Pierwiosnek ząbkowany 'Rubin' ,Pierwiosnek ząbkowany 'Blau Auslese' ,Pierwiosnek ząbkowany 'Prom White' ( ,Pierwiosnka "Viala" ,Pierwiosnek japoński 'Miller's Crimson' ,Pierwiosnek główkowaty "Noverna Deep Blue" ,Gillenia trójlistna ,Bożykwiat Rote Farbe ,Amsonia nadreńska 'Blue Ice'

Obrazek

Obrazek

stasia_ogrod Stasiu dziękuję za słowa wsparcia ,przydały się ;:196
Ja to już mam się całkiem dobrze ,ale z córką to miałam przeprawę, że ho ho .Najpierw miała gorączkę ponad 39 aż jej naczynka w oczach powylewały,potem zaatakowało gardło ,brała antybiotyk i myślała,że już będzie okej aż do czwartku wieczorem. Potem się zaczęło jeszcze gorzej.Zaczęła wymiotować ,opadła z sił a tu studniówka w piątek a ona ledwo żywa.Wiec rano szybko do lekarza telefon,kazała nam jak najszybciej podjechać ,dostała bardzo silne zastrzyki ,jeden od razu w przychodni a drugi przed wyjściem na studniówkę.Jutro mamy wizytę kontrolną .Już widać poprawę ,ale co ona przeszła a ja z nią to nikomu nie życzę .Na szczęście dała jakoś radę i poszła na nią,ale wiadomo nie bawiła się tak jak by chciała .Ważne,że mimo to była w miarę zadowolona .

Obrazek

Obrazek

Blueberry Natalko dziękuję i wam też życzę co by i u was to choróbsko odpuściło .Zdrówka dla was :)

Iwonka1 Iwonko ja z perspektywy tego wszystkiego to chyba jednak wolałabym już chyba taką prawdziwą zimę ze śniegiem,mrozem solidnym ,bo myślę,że jak by tak porządnie pomroziło to mniej tego dziadostwa by się do nas doczepiało a tak to coraz to nowsze infekcje,wirusy i dają nam w kość.
Śnieg jak na razie to u nas jednorazowy wybryk pogody tej zimy i chyba ostatni .Teraz ten brak zimy daje nam odczuć choćby dziś tymi wichurami i ciort wie czym jeszcze.Ten amarylis kupiłam nie dawno z biedronce z pięknym pakiem i dla tego kwitł pewnie teraz.
Awatar użytkownika
stasia_ogrod
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ho, ho, widzę że solidnie sobie nastrój poprawiłaś ;:oj piękne rośliny, będą zdobić ogródek przez długie lata. ;:215
Wiem kochana co to choroba przed studniówką, moja córcia również to kiedyś przeżywała. ;:145
Betusia, śliczną masz tę pannicę, urodę ma po mamusi i kawaler przystojny, śliczna para. ;:166
Mam nadzieję, że rodzina już zdrowa i złe myśli nie zaprzątają Twojej głowy, czego z całego serca życzę. ;:167 ;:cm ;:cm
Awatar użytkownika
beacia0088
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

stasia_ogrod Stasiu choroby już chyba poszły w końcu od nas ,mam bynajmniej taką nadzieję .Ja już czuję się świetnie,trochę obolała od roboty bo przez te dwa dni wczoraj i dzisiaj pogoda dopisała i ogarnęłam sobie troszkę ogródek.Co prawda to dopiero kropla w morzu ,ale już zawsze coś do przodu.Planów mam dużo i jak tylko nic nie wyskoczy niespodziewanego to będzie elegansio.Oj jaka radość mnie dopadła jak sobie wyszłam do ogródka,tak sobie przycinałam,sprzątałam a teraz oko cieszy :tan Brakowało mi tego i zapewne nie tylko mi .
Córka z wyglądu podobna do mnie tylko charakter nie mój a to szkoda ;:306

Na początek pochwalę się prezentami od dzieci ,one wiedzą co ja lubię :)

Obrazek

Obrazek

Tulipanki kupiłam sobie na walentynki bo walenty zwiał do roboty na jakiś czas i tyle mi zostało :;230

Obrazek

Obrazek

a teraz znowu was zawalę zdjęciami jak to zwykle ;:224

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

:)

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
beacia0088
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Wiosna wiosenka się zbliża :tan

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

:lol:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
beacia0088
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Pogoda była zwariowana,najpierw słońce,potem wiatr i deszcz,następnie słońce i deszcz i tak od południa do wieczora.
Efektem tego była piękna podwójna tęcza ,nie zdążyłam ją całą sfotografować ,ale chociaż troszkę złapałam :)
Jakość troszkę kiepskawa bo telefonem .

Obrazek

Obrazek

a po tęczy niedługo takie chmury nadchodziły

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 sty 2009, o 13:13

Post »

Beatko u Ciebie zdjęciowy zawrót głowy i oczopląs! ;:138 ;:138 ;:138
Jest co oglądać i co podziwiać bo i wiosna u Ciebie już zaczyna swoje oblicze pokazywać! :D ;:215 A Ty z reporterskim polotem świetnie ją nam przedstawiasz ;:63

:wit
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”