Z kwiatowego dworku "M & M" cz.1

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
maria5
1000p
1000p
Od: 18 wrz 2008, o 17:06
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Dziękuję Leszku za tyle miłych słów bardzo cieszę się, że ci się podoba nasz ogródek.Zapraszam oczywiście częściej i czekam na twój wątek ogrodowy też chętnie cię odwiedzę.
Awatar użytkownika
EwkaEs
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 lip 2008, o 20:28
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

maria5 pisze:Ewo i Judyto chyba jednak będziemy musiały przekonać się same co nam urośnie i czy w ogóle coś wyrośnie . ;:24 ;:151
No to życzę,żeby urosło.Widziałam piękne datury tu na Forum i ciekawie o nich pisano.
Awatar użytkownika
mag
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2008, o 09:41

Post »

Też ostatnio kupiłam nasionka pełnych odmian datur(burgmansji) - ciekawa jestem co mi z tego wyrosnie :D

Judyto-Małgosiu, u mnie natomiast są łany jednorocznych białych datur - siewek i nasionek zatrzęsienie :lol:
Pozdrawiam cieplutko. Magda
Spis treści.Wizytówka.
Awatar użytkownika
judyta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lut 2008, o 14:08

Post »

Magda Twój ogród to jeden wielki łan ślicznych roślin. No faktycznie ciekawe, co Ci wyrośnie z nasion pełnych datur :roll:
Marysiu nie sądziłam, że nasionka pantofelnika są tak malutkie :shock: Najmniejsze jakie do tej pory widziałam to nasiona dziewanny. Czy Ty wysiewając te nasionka przykrywałaś je?
Awatar użytkownika
maria5
1000p
1000p

Post »

Ewo - dziękuję też mam nadzieję że coś wyrośnie bo synek mi je podarował więc tym bardziej.
Magdo - u ciebie jest tyle pięknych wyrośniętych kwiatów,że chciałabym mieć chociaż połowę no dajmy na to 30% tego co masz . A w ogóle to mieszkamy chyba blisko siebie więc chyba zacznę je przenosić , no ale dopiero na wiosnę ;:15 oczywiście magicznie do mojego ogrodu. ;:223
Judyto - a ja się bałam , że je nie zauważysz. Tak oczywiście przykryłam folią podlałam i stoją na oknie nad grzejnikiem.
Awatar użytkownika
ania k
200p
200p
Od: 4 lis 2008, o 10:38

Post »

Skoro Mario lubisz kaktusy to i pewnie skalniak też cię wciągnie :)
Miejsce już widzę gotowe.
Postaram się wiosną dopomóc ci zapełnić tę wysepkę.
Obrazek
Czy ten skalniaczek będzie w pełnym słońcu cały dzień, czy znajdzie się tam też miejsce dla cieniolubnych?
Przydałby się jeszcze piasek, czy żwirek dla rojników.
Ja mam rojniki jak mi się wydawało na bardzo ciepłym miejscu w ziemi wystarczająco przepuszczalnej, ale jednak czasem jakiś listek podgnije. Nie wiem czy wystarczy podsypanie z wierzchu :/
Awatar użytkownika
maria5
1000p
1000p

Post »

Dziękuję ci[b] Aniu [/b], że mnie odwiedziłaś też się martwię i chyba będę musiała trochę go zmienić ale na razie przykryty jest w całości śniegiem. Na razie cieszę się bo kupiłam aparat fotograficzny i na wiosnę będę mogła robić mnóstwo zdjęć. Mam liliowce, krokusy,tulipany,żonkile już około 40 host juki oraz dużo innych jeszcze nie zidentyfikowanych.A jeśli uda mi się kupić jakieś inne odmiany rojników to się z tobą podzielę tylko napisz mi swój adres na PW. I bardzo proszę zaglądaj do mnie często. :mailbox ;:108
Awatar użytkownika
ania k
200p
200p
Od: 4 lis 2008, o 10:38

Post »

:) 40 host, tu mnie zaskoczyłaś. Widziałam może zaledwie kilka odmian.
Muszę szykować jakiś cienisty zakątek ;)
Ja aparat mam już długo, ale jakoś specjalnie nie fotografuję ogródka. I gdyby nie to forum pewnie bym nie zaczęła. Wiosną zaszaleję...
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
maria5
1000p
1000p

Post »

Aniu to tak samo jak ja kochałam kwiaty ale nigdy nie robiłam im specjalnie zdjęć no może oprócz juki która ostatnio miała nadzwyczajnie duży kwiatostan.A z hostami to też przez forum kwiatowe , jak zobaczyłam tyle innych odmian to poszalałam trochę w tamtym roku z zakupami.A ten skalniak jest w zasadzie przeznaczony na hosty bo to jest moje bardzo cieniste miejsce. Wiem,że rojniki nie mogą tam być ale dla nich mam inne słoneczne miejsce . A hostami się chętnie podzielę .
Awatar użytkownika
maria5
1000p
1000p

Post »

To moje dzisiejsze zdjęcia robione nowym aparatem ale dopiero się uczę. Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Forsycja i kalina.
Awatar użytkownika
judyta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lut 2008, o 14:08

Post »

Maryś- gratuluje nabytku, obfoć cały ogród i zasypuj nas fotami.
Napisz jaki to aparat foto.
Dziś wysiałam nasionka od Ciebie, a jak Twoje zasiewy wschodzą dalej?
Awatar użytkownika
ada.kj
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 gru 2008, o 12:03

Post »

Marysiu. Znów Cię odwiedziłam. Widzę, tak jak u mnie wszystko pod śniegiem. Piękne te zdjęcia z nowego nabytku. Gratuluję. Widzę jak obydwie nauczymy się obsługiwać aparaty to uda się wreszcie robić zdjęcia roślinek w naszych ogródkach. Też kupiłam sobie Sony ale trochę inny typ.Też pamiętam jak moja mama cieszyła się z kwiatka w doniczce pod tytułem pantofelek. Wtedy z doniczkowych były modne cynerarie, primulki ale zupełnie inne niż te, które mogą iść do ogródka oraz właśnie pantofelki. Także jak zmieniają się mody na kwiaty ogródkowe. Pamiętam liliowce były wtedy tylko co prawda pomarańczowe, ale rosły jak chwast, a nazywano je smolinosami. W rodziców ogrodzie we Wrocławiu w latach pięćdziesiatych i sześćdziesiatych były piwonie, te które dziś na nowo pojawiają się w katalogach piwonii , takie niepełne, z pojedyńczymi płatkami a dziś te odmiany na nowo przeżywają swój renesans. O ile pozwolisz będę Cię odwiedzać w Twoim dworku.
Co my wiemy to tylko kropelka. Czego nie wiemy to cały ocean.
Pozdrawiam cieplutko Ada vel Krysia
Księżycowe rabatki u Adki adolinki
Awatar użytkownika
szafir44
500p
500p
Od: 28 paź 2008, o 19:21

Post »

Marysiu dziś zawitałam do Ciebie i widzę że wszystko w szacie zimowej.Jukę też masz ładnie kwitnącą i oczko wodne pomysłowe.Będę zaglądać do Ciebie częściej.
Pozdrawiam, Małgorzata
Zapraszam.
Awatar użytkownika
danutab
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 gru 2008, o 23:02

Post »

Marysiu ty masz również bardzo piękny ogród. Najbardziej urzekła mnie
twoja juka ogrodowa. Ja mam też jukę. lecz moja jest niska. Twoja sięga chyba balkonu.
Moja też miała być wysoka.Niestety, mam ją trzeci rok i stale jest taka sama.
Pozdrawiam Danuta aktualne
Moje linki
Awatar użytkownika
EwkaEs
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 lip 2008, o 20:28

Post »

Mario, Jak u Ciebie zimą ładnie pod śniegiem!W Krakowie po halnym prawie cały się stopił, a to co jest to brudne łaty śniegowe.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”